Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem. Przed wczoraj padł mi akumulator. Podłączyłem prostownik i naładowałem go przez noc. No i wtedy się zaczęło. Szyby potrafią się same opuścić na dół a dzisiaj nie mogę zamknąć samochodu bo po zamknięciu auta z pilota centralny zamek odskakuje (zamykam auto guziki w dzwiach się chowają i w tej samej chwili wyskakują). Wie ktoś co to może być. Czyżby wina tego aku?? Jest już do bani?? Auto odpala ładnie także już sam nie wiem...

Opublikowano
Więc podjechałem dzisiaj do elektryka i rozłożył ręce... Nie wie co jest grane. Kazał jutro zostawić auto i będzie szukał... Masakra... Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co to może być albo co sprawdzić bo boję się jeszcze większych strat jak elektryk zacznie szukać po omacku...
Opublikowano
A błędy sprawdzałeś? Może podłączając prostownik zrobiłeś zwarcie i uszkodziłeś moduł sterowania zamka.
Opublikowano

Sytuacja opanowana. Okazało się że rozsypał się zamek w dżwiach kierowcy i zablokował się na pozycji otwarte dżwi. Także gdy ja zamykałem z pilota centralny zamek odskakiwał bo dzwi kierowcy były cały czas ostwarte. Muszę wymienić wkład w zamku.

Dzięki wszystkim za pomoc. :wink: Całe szczęście obeszło się bez jutrzejszej demolki całego auta przez szalonego elektryka.

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
No i dzisiaj po raz kolejny padł aku. Jutro rano jadę kupić nowy. Jaki akumulator powinien być w 330i bo mój jest 70Ah i nie wiem czy nie jest on za słaby.

Jaki kupiłeś?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

dla coupe ETK podaje 70ah, lub 80ah

kupiłem dziś Banner'a 74ah

Pozdrawiam,