Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakie jest prawdopodobieństwo, że kabel wysokiego napięcia (dokładnie trzeci (stojąc przodem do auta) "wyskoczy" z silnika ? Jest to możliwe jeżeli był słabo wetknięty ? Dziś rano pracowała mi tragicznie, na 2 lub 3 gary, po czym zjechalem na bok podnioslem maske i kabel byl obok kielicha. Auto stalo pod chmurka w centrum miasta i zastanawiam sie czy ktos mi nie zrobil "glupiego dowcipu" (majstrowalem ostatnimi dniami przy chlodnicy i moglem nie domknac maski sprawdzajac to i owo...) Ponad to nawet po wetknieciu kabla, mimo ze sie poprawia nadal nie pracuje prawidlowo, trzesie sie cala przy dodawaniu gazu, szarpie- jest nieciekawie- kable mam dziwnie "pokrzyzowane" nie wiem czy tak bylo, czy moze jesli moja teoria sie sprawdzi to ktos poszedl dalej i sobie jeszcze pozamienial (slyszalem o takich idiotach...) Dzis nie mialem kompletnie czasu nawet tego sprawdzic (3 minuty przy aucie) Natomiast rano chce to zrobic i stad jeszcze jedno pytanie- dlaczego tak trudno wyciaga sie 4 kabel (stojac przodem) z silnika ? Nie udalo mi sie tego zrobic- jest inaczej mocowany niz 3 pozostale ?

Pozdrawiam,

Opublikowano

zdejmij ten przewód to raz... weź w dłoń klucz od świec to dwa... i sprawz czy ci się świeca nie wykręciła... Ja tak miałem... cały zapłon przekopany a to była luźna świeca... a czemu fajka z boku?? Bo ciśnienie ją wypchneło, taka moja teoria...

Ale ja mam lepszą akcję mi się odkręca ten kikut od świecy i spada razem z kablem... już drugi raz mi się to przytrafiło... za drugim był nawet strzał. Martwiłem się o przepływkę, ale jest git :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

Jutro z samego rana to zrobie. No wlasnie u mnie tez bylo dzis po tej sytuacji takie "pufff" tak jakby kichnął a nie strzelił (mam m40 z lpg 2 gen, ale ta zaslepka gumowa nie spadla... ( ? ) mam nadzieje ze wszystko ok...

Zastanawia mnie jeszcze tylko czemu ta ostatnia fajka wyglada inaczej i nie chce sie sciagnac ? Nie chcialem jej ciagnac na sile, bo nie bylem pewny

Pytanie pewnie "lamerskie", ale sciaga sie ja jak 3 pozostale :) ?

Pozdrawiam

Opublikowano

jasne... tylko ktoś mógł kombinerkami ścisnąć aby nie spadała dlatego jest opór... staraj się ciągnąć nie za kabel a za fajkę... bo wyrwiesz go z fajki i nowe przewody...

Przy okazji wykręć swiece i sprawdz ich stan... może na wykończeniu są... sprawdz czy nie wykręcił się z nich ten kikut i nie został w fajce...

sprawdz stan przewodów... a jak ci się chce to i pod kopułkę zaglądnij... tu styki jeśli są w miare ale widać na nich śniedz to można przeczyścić papierkiem ściernym i napylić na nie taki spray "elektrozol" w mojej okolicy 11zł kosztuje... tylko poczekać do wyschnięcia... pokryje on styki fajną warstwą która zapobiega śniedzi... można spryskać też klemy od aku nią czy świece :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

:) Wszystko jasne- przyczyna: świece.

Jeszcze czgos takiego nie widzialem. poprzedni wlasciciel (mam auto 3 miesiace) chyba nie wiedzial ze jest to czesc zuzywalna- wygladaly jakby lezaly w jakiejs jaskini przez wieki ... :) W poniedzialek kupie swiece i kable, poki co starannie wyczyscilem (zeskrobałem) tamte. Efekt nieprawdopodobny (juz pomijam to ze pracuje na 4 gary.. ;) )

Temat zamkniety, dzieki za pomoc :)