Skocz do zawartości

regeneracja skraplacza (kondensera) klimy... gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szlag trafil mi skraplacz, kto i gdzie zajmuje sie regeneracja tzw.

chlodnicy klimy?? ew moze podpowiecie jakis namiar na nowa/uzywana w

rozsadnej cenie..... eh bede mial wydatki ;-(

a podjechalem ja tylko nabic fuck, podpowiedzcie cos bo sie cieplo zaczyna

robic

pozdrawiam

Opublikowano

1. Dopiero co było na forum - ludzie, wysilcie się trochę - poszukajcie chociaż prze 3 minuty !!!

2. Za Gliwicami człowiek zajmuje sie takimi rzeczami 8) :lol:

3. Było na forum, że zależy co to za uszkodzenie - korozja, dziura od uderzenia itp. - ale przeważnie nikt nie poleca naprawy ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

juz znalazlem to o co mnie chodzilo. w przypadku skraplacza zadne lutowania i spawania nic nie dadza, za duze cisnienia. Chodzilo mi o regeneracje polegajaca na calkowitej wymianie rdzenia.

www.moto-market.pl/chlodnice-rosoniec/

jutro bede dzwonil i dam znac czy skorzystam i jak mnie obsluzono. Na razie wiem tylko, ze koszt nowego to 800 zł

Opublikowano
Chłodnica firmy hella do tego auta kosztuje 600 zł. Nie warto naprawiać starej bo zapewne usterka się powtórzy w bardzo szybkim czasie a wymiana rdzenia w tych chłodnicach oznacza spawanie całych boków bo przecież w skraplaczach nie ma zbiorników plastikowych które możnaby przełozyć.