Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja uzgodniłem, które auto mnie interesuje i mi sprowadzono + załatwiono wszelkie formalności rejestracyjne. Jestem zadowolony

Tu sie zgodzę ze konkretnie wskazujesz Auto i zlecasz zakup+sprowadzenie/oplaty , ale większość myśli ze zlecając sprowadzenie Auta dowolnej konfiguracji bo kolor jest jako priorytet a wyposażenie to sprawa drugorzędna to tacy sie najczęściej zawodzą na usługach oferowanych przez Polskich pseudo Handlarzy.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja uzgodniłem, które auto mnie interesuje i mi sprowadzono + załatwiono wszelkie formalności rejestracyjne. Jestem zadowolony

formalności rejestracyjne..., czyli kupiłeś juz zarejestrowane? Możesz zdradzić jak wyglądała cała procedura zlecenia? Kogoś polecasz?

Jak napiszesz, że nie będziesz miał do mnie potem pretensji. Facet jest właścicielem komisu w Tychach i wcześniej u niego kupiłem Golfa. Procedury nie pamiętam - chyba pokazałem mu kilka aut w serwisie internetowym, wybraliśmy jedno i popatrzyłem mu w oczy, a oni je zarezerwowali i sprowadzili (okazało się, ze akurat wtedy ktoś porysował Niemcowi albo on komuś kilkanaście samochodów w tym mojego więc było malowanie w Polsce) i załatwiali wstępne formalności - ja byłem chyba tylko w UC po jakiś papier i potem załatwiałem rejestrację w Wydziale Komunikacji.

PawełH
Opublikowano

formalności rejestracyjne..., czyli kupiłeś juz zarejestrowane? Możesz zdradzić jak wyglądała cała procedura zlecenia? Kogoś polecasz?

Jak napiszesz, że nie będziesz miał do mnie potem pretensji. Facet jest właścicielem komisu w Tychach i wcześniej u niego kupiłem Golfa. Procedury nie pamiętam - chyba pokazałem mu kilka aut w serwisie internetowym, wybraliśmy jedno i popatrzyłem mu w oczy, a oni je zarezerwowali i sprowadzili (okazało się, ze akurat wtedy ktoś porysował Niemcowi albo on komuś kilkanaście samochodów w tym mojego więc było malowanie w Polsce) i załatwiali wstępne formalności - ja byłem chyba tylko w UC po jakiś papier i potem załatwiałem rejestrację w Wydziale Komunikacji.

W jakiej wysokości mają marżę +/- ?

Opublikowano
Niedoczytalem czy< to ma byc 5 czy seria3 ale to jest godne uwagi

E39 M-Pakiet 2004.

na Firmę wyjdzie jakies 49.000 pln , co do Kredytowania to najlepiej puścić przez firmę leasingowa.[/url]

Jak to wyliczyŁeś?

Jaki masz kurs EURO, jak odpiszesz z tego VAT, od jakiej kwoty policzysz akcyzę?

Opublikowano
a co to jest marża? i skąd mam wiedzieć ile naprawdę zapłacił w Niemczech? Najważniejsze że cena w zł mi odpowiadała. Człowieku, gdybym ja miał tyle pytań to w życiu bym tego samochodu nie kupił.
PawełH
Opublikowano
a co to jest marża? i skąd mam wiedzieć ile naprawdę zapłacił w Niemczech? Najważniejsze że cena w zł mi odpowiadała. Człowieku, gdybym ja miał tyle pytań to w życiu bym tego samochodu nie kupił.

Skąd masz wiedzieć? Powiedziałeś wczesniej że wskazałes z ogłoszenia co mają przywiezc, dlatego zapytałem, gdyz finalny rachunek by to podpowiedzial.

Opublikowano
Niedoczytalem czy< to ma byc 5 czy seria3 ale to jest godne uwagi

E39 M-Pakiet 2004.

na Firmę wyjdzie jakies 49.000 pln , co do Kredytowania to najlepiej puścić przez firmę leasingowa.[/url]

Jak to wyliczyŁeś?

Jaki masz kurs EURO, jak odpiszesz z tego VAT, od jakiej kwoty policzysz akcyzę?

na firme znaczy sie cena Netto zakupu , a widze ze jak juz na firme to przy zakupie Auta policzyliscie sobie juz Akcyze Vat i koszyty rejestracji jak by kazdy umial przeliczyc to wiadomo by bylo ze rozchodzi sie o cene zakupu netto na firme , ale chyba w miedzy czasie sie wyjasnilo ?, z tego co wiem to kupujac na firme w PL sie bardziej kalkuluje : cena zakupu Netto , Vat jest naliczany i odliczany , wychodzi 5,5% taniej jak zakup brutto na prywatna osobe, moge sie mylic?

Opublikowano
Skąd masz wiedzieć? Powiedziałeś wczesniej że wskazałes z ogłoszenia co mają przywiezc, dlatego zapytałem, gdyz finalny rachunek by to podpowiedzial.

Nic by nie podpowiedział, bo przy ostatecznej tranzakcji już na miejscu zawsze schodzi się z ceny i to właśnie będzie dodatkowa, ukryta marża dla handlarza.

Opublikowano

bo przy ostatecznej tranzakcji już na miejscu zawsze schodzi się z ceny i to właśnie będzie dodatkowa, ukryta marża dla handlarza.

to sie oblowil troche

Opublikowano
i Kris i Elvish mają rację. A niechby nawet zarobił 100.000 euro bylebym ja zapłacił tyle ile chciałem (a oczywiście wiedziałem, za ile dealer w Niemczech go chce sprzedać).
PawełH
Opublikowano

ja sprowadziłem auto za 600zł w tym paliwo jedzonko i na gaz dla kolegi samochód taki mam jak chciałem czyli w bardzo dobrym stanie i za bardzo dobrą cene :)

Nie liczcie panowie że handlarz sprowadzi coś za darmo.

Albo jedziemy z zaufanym człowiekiem i wiemy że nie wpuści nas w maliny albo niech bóg ma was w swojej opiece. Wiekszość jeżdżących po fury jezdzi w te same miejsca i już z komisów mają prowizję za którą klient płacidodatkowo do ceny samochodu.

Najgorsze wyjście zlecie przyprowadzenie bez jechania samemu wtedy napewno was "wydymają" bez środka nawilżającego. kupują wyglądające auta w takim sobie stanie technicznym skutkiem czego jest większa ilość tematów w dziale mechanicznym na forum :)

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
hehe być może i chodzi ale napewno gdybyś sam pojechał dostał byś taniej :) coś o tym wiem. No chyba że dla ciebie sie nie liczy coś takiego ale dla mnie napewno :)

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Opublikowano
nie mam czasu i głowy na takie rozrywki. Czyli jednak nie jestem wydymany?

oj chyba cię wydymali :

jak piszesz to pokazałeś handlarzowi Auto z np: Mobile.de Auto było Cale za kwotę "X" ,

pokazałem mu kilka aut w serwisie internetowym, wybraliśmy jedno i popatrzyłem mu w oczy, a oni je zarezerwowali i sprowadzili (okazało się, ze akurat wtedy ktoś porysował Niemcowi albo on komuś kilkanaście samochodów w tym mojego więc było malowanie w Polsce)

. cały a porysowany z elementami które to mogą sie kwalifikować do wymiany powiedzmy koszt Y. ty zapłaciłeś cenę X i Malowanko cena Y , handlarz zapłacił cenę X minus Cena Y , a koszt możesz sobie obliczyć koszt naprawy w PL to tylko 20% wartości szkody w DE, może twoja przygoda wyglądała tak : znalazłeś Auto po dzwonie lub stłuczce i zleciłeś import tego pojazdu,nie mi jest pisane osadzanie ale jak widzisz to sie kupy nie trzyma ta twoja opowieść , każdy inny by zrezygnował z kupna o ile cena zakupu nie była by satysfakcjonująca (solidna obniżka ceny za uszkodzony pojazd).

Opublikowano
powiem w skrócie ja pojechałem do niemiec po samochód z mobile de zajeżdżam do berlina pytają czy bore dla siebie i za gotowke w salonie mowie że tak i dostałem 1000 euro upustu myślę że handlarz nie byłby łaskaw mi powiedzieć o tym że jest 3,5 tysiaka zeta do przodu. Powiedzialby ci cene jest taka jaka jest. Może dla gogoś 3,5 tysiąca to grosze ale to np cena staga do buni i jeszcze reszta zostaje

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z handlarzem, który ma nam sprowadzić auto po prostu trzeba na poważnie porozmawiać, żeby później nie było nieporozumień i pretensji, ustalić co potrzebujemy (jaki model, rocznik, silnik, kolor, jakie dokładnie wyposażenie, z czego byśmy byli zadowoleni jakby było dodatkowo choć nie musi, z czego w ostateczności możemy zrezygnować itd.), ustalić możliwość sprowadzenia takiego samochodu i przede wszystkim cenę oraz uświadomić go, że auto po sprowadzeniu będzie na 1000% oglądane przez blacharza i mechanika albo trafi na przegląd do ASO i jeśli okaże się padaczką tzn. jeśli autko bezwypadkowe będzie trafione, licznik cofnięty, skrzynia czy silnik do kosztownych napraw to autko zdecydowanie odrzucamy i będzie musiał sam sobie z nim radzić, jeśli wszystko będzie ok bez większych niespodzianek bierzemy je na pewno.

:D 9/10 handlarzy z którymi rozmawiałem po tym jak usłyszało E46 coupe między 2.5-3.0 już doznawała szoku bo "panie , a jak ja sprowadze, a się nie spodoba to co ja z tym zrobie" :lol: ,a ten który by się tego podjął zaczał od tego, że będzie ciężko bo to specyficzne zamówienie i ciężko wyrwać taką sztukę jak Pan sobie życzy ale może poszukać tylko to może potrwać. Ogólnie to chyba powinienem sobie to tłumaczyć, że wole się nie wysilać i sprowdzić 2-3 pierdziele które się sprzedadzą i więcej można na tym zarobić.

Dymek442: pewnie koszty wyjazdu, paliwa, czasu itd, itp były równe ZERO? :wink:

Opublikowano
znalazłeś Auto po dzwonie lub stłuczce i zleciłeś import tego pojazdu,nie mi jest pisane osadzanie ale jak widzisz to sie kupy nie trzyma ta twoja opowieść , każdy inny by zrezygnował z kupna o ile cena zakupu nie była by satysfakcjonująca (solidna obniżka ceny za uszkodzony pojazd).

A najpierw był porysowany a potem dostał dzwona czy odwrotnie? Możemy się założyć czy jest po stłuczce, ale co najmniej o 2 tys.zł , żeby nie tracić czasu.

Ja ceną mimo porysowania byłem usatysfakcjonowany

PawełH
Opublikowano
nie mi jest pisane osadzanie .

Witam

ważne ze tobie pasuje , ale pisząc takiego posta przykładowy Kowalski może nabrać dystansu , myślę tylko ze sprowadzając Auto dla ciebie upoważniona osoba zachowała sie w porządku wobec zaistniałej sytuacji.

Opublikowano
:D 9/10 handlarzy z którymi rozmawiałem po tym jak usłyszało E46 coupe między 2.5-3.0 już doznawała szoku bo "panie , a jak ja sprowadze, a się nie spodoba to co ja z tym zrobie"

No bo tak prawda, gość wyłoży kasę a klient się w międzyczasie rozmyśli albo później mu powie, że ma np. wymieniane kierunki z przodu to napewno jest po poważnym dzwonie itp. itd.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
:D 9/10 handlarzy z którymi rozmawiałem po tym jak usłyszało E46 coupe między 2.5-3.0 już doznawała szoku bo "panie , a jak ja sprowadze, a się nie spodoba to co ja z tym zrobie"

No bo tak prawda, gość wyłoży kasę a klient się w międzyczasie rozmyśli albo później mu powie, że ma np. wymieniane kierunki z przodu to napewno jest po poważnym dzwonie itp. itd.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :wink: . Handlarz chce zarobić i dlatego ściaga popularne auta i nie będzie tracił czasu na szukanie ''igły dla klienta'', jesli juz to ewentualnie przywiezie mu cos pod kolor, a rozsądny klient zadnych zaliczek nie wpłaca i jak sie mu auto nie spodoba pod takim, czy innym wzgledem to nie kupi.

To są moje pieniadze i ja kupuje to na co mam ochote, a nie to co jest. Moge dlugo szukać, czekać, ale coś za coś. Ta zasada dotyczy zakupu samochodu, ubrań, kafelków do wc itd itp

Opublikowano

BaX

Dymek442: pewnie koszty wyjazdu, paliwa, czasu itd, itp były równe ZERO?

Oczywiście że nie łącznie wyszło około 600zł

łącznie z gazem dla kolegi tam i z powrotem wyżywieniem dla nas obu no i + 300 zł dla niego gratis za fatygę wiadomo samochód też się zużywa.

Paliwo do buni odpadło bo była zatankowana prawie pod korek :)

Polecam serdecznie fatygę osobiście do niemiec po samochod każdemu nie dlatego że lepiej ani taniej po prostu żeby zobaczyć jak tam działają nasi :) i co kupują i za ile no i oczywiście co z tym się później dzieje.

Ja jak zobaczyłem to przejrzałem na oczy i zobaczyłem co znaczy miejsca z samochodami używanymi dla niemców i z samochodami na export.

Hehe co ciekawe w berlinie można się świetnie dogadać po polsku :)

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Opublikowano
BaX
Dymek442: pewnie koszty wyjazdu, paliwa, czasu itd, itp były równe ZERO?

Oczywiście że nie łącznie wyszło około 600zł

łącznie z gazem dla kolegi tam i z powrotem wyżywieniem dla nas obu no i + 300 zł dla niego gratis za fatygę wiadomo samochód też się zużywa.

Paliwo do buni odpadło bo była zatankowana prawie pod korek :)

Polecam serdecznie fatygę osobiście do niemiec po samochod każdemu nie dlatego że lepiej ani taniej po prostu żeby zobaczyć jak tam działają nasi :) i co kupują i za ile no i oczywiście co z tym się później dzieje.

Ja jak zobaczyłem to przejrzałem na oczy i zobaczyłem co znaczy miejsca z samochodami używanymi dla niemców i z samochodami na export.

Hehe co ciekawe w berlinie można się świetnie dogadać po polsku :)

ja jestem na miejscu i sam osobiście omijam takie miejsca a czasem lepiej a nawet przyjemniej kupić od Prywatnego albo ASO to są tylko dwa wyjścia , ale nie wszyscy maja oczy szeroko otwarte.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jaki problem jak koleś znajdzie fajne auto porobić fotki i przesłać? Mam paru znajomych co sprowadzają auta ale żadnemu z nich bym tego nie zlecił bo wiem jak to się odbywa. Ludzie kupują uszkodzone auta po zdjęciach :duh: i płacą zaliczki zanim auto trafi do kraju. I tak działa większość handlarzy bo tak ich nauczyli ludzie.