Skocz do zawartości

Problem,prosze o pilna pomoc(cos sie urywa chyba)+fotki sa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,prosze was o pomoc ,poniewaz znacie sie jak nikt inny ,jestem swiezym włascicielem bmw e46 328 Ci,od jakiegos tygodnia zaczolem slyszec trzaski ,takie skrzypienie z tylu auta jakby z bagaznika,najczesciej przy puszczaniu sprzegla ,potem np jak bede jechal na 3 czy 2 czy nawet 1 biegu dodam gazu i odpuszcze to skrzypi(za kazdym napieciem ukladu ) wszedlem pod auto i oczom moim ujrzalem cos takiego :cry2: co z tym zrobic ,jestem zalamany,auto swieze 40 tys km nabite,blacha super ,stan salonowy zadnej skazy,tylko to :(((pomozcie ...zdiecia ponizej przedstawiaja to co jest pod autem po lewej stronie

to pierwsze zdiecie jest zaznaczone o co chodzi a na drugim widac dokladnie ten element co sie z nim stalo

http://www.wrzuta.pl/obraz/rgGKO4yi5i/

http://www.wrzuta.pl/obraz/2ZHVsxR6Wi/

Dziekuje wszystkim za pomoc,jezeli bede jakos mogl napewno sie odwdziecze

Opublikowano

Pęka blacha przy mocowaniu dyfra spotykane w wersjach z mocniejszymi silnikami czeka cie naprawa blacharska mechanicy wstawiają w to miejsce nową grubszą blache poszukaj na forum sa opisane te przypadki

auto chyba nie miało łatwego życia wyobraź sobie jakie tam siły działaja jak blacha kilku milimetrowa pęka

Nie wiem czu już tam nie była spawana

Opublikowano
auto musialo miec bardzo ciezkie zycie! ja mam prawie 100k, gazu nie zaluje i nic takiego nie mam. 328Ci byly produkowane do poczatku 2001r. gdzie ty znalazles taka z 40tysiecznym przebiegiem?
Opublikowano

Auto ma na 100 % tyle przebiegu,raz 1 wlasciciel dziadek 65 lat ,2 -kraj pochodzenia niemcy, 3 stan wewnetrzny --pachnie jeszcze fabryka 4--silnik igla, 5--sprawdzali w serwisie BMW auto ma tyle przebiegu 6 ksiazka serwisowa itp .

minusy--tlumik koncowy,to co widac---fuszerka kompletna,dalem mechanikowi w moim zakladzie zeby przyspawal bo uje.....się a ten wstawil jakas mniejsza rurke--....po paru jeszcze takich opcjach stwierdzilem ze sie nie nadaje do pracy jako mechanik....

a apropo stylu jazdy ,nie wiem czemu ,czy to akurat taki niefart,mam ciezka noge ,a nawet bardzo i z tego co sie orjentuje nie powinno sie to stac a dwa ze codzien ta fura latam bokiem prawie codzien ;p;p

A tak pozatym Dzieki serdeczne za pomoc,mam nadzieje ze teraz to wytrzyma,jak uwazacie bedzie mocniejsze niz oryginal :D??bo ja juz bylem zalamany ze auto wrak.;-/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto ma na 100 % tyle przebiegu,raz 1 wlasciciel dziadek 65 lat ,2 -kraj pochodzenia niemcy, 3 stan wewnetrzny --pachnie jeszcze fabryka 4--silnik igla, 5--sprawdzali w serwisie BMW auto ma tyle przebiegu 6 ksiazka serwisowa itp .

Dziadek musiał nieźle kozaczyć jak wgiął podłoge w miejscu gdzie przychodzi koło zapasowe. Może urwał tłumik przy okazji jak coś zaliczył ;)

Opublikowano
Dziadek musiał nieźle kozaczyć jak wgiął podłoge w miejscu gdzie przychodzi koło zapasowe. Może urwał tłumik przy okazji jak coś zaliczył ;)

Może po prostu wnuczek podbierał auto gdy dziadek spał :twisted2:

Opublikowano
tomekzabrze nie obrażaj mojego auta, ma prawie 230 tys i nic takiego nie zauważysz :wink: Prawda jest taka, że wszyscy koledzy mają rację na pierwszy rzut widać, że wóz dostawał po dupie, choćby patrząc na nie zabardzo suchy most :wink:
Opublikowano
tomekzabrze nie obrażaj mojego auta, ma prawie 230 tys i nic takiego nie zauważysz :wink: Prawda jest taka, że wszyscy koledzy mają rację na pierwszy rzut widać, że wóz dostawał po dupie, choćby patrząc na nie zabardzo suchy most :wink:
nie obrazaj sie bo dzieje sie tak przy trochce wiekszych silnikach, wotpie zeby to wystopilo w 320d. ale jak na 40k przejechane to rwane z miejsca non stop, chyba nasz dzidzio mial parkinsona i podczas drgawek mu noga ze sprzegla spadala :D ja mam ten sam samochod noge ciezka, przebieg 2 razy taki i nic sie takiego nie dzieje, jeszcze dzis patrzylem przy okazji ustawiania zbierznosci. jak ktos nie potrafi zrozumiec ze w tych autach zeby dobrze jarac gume nie trzeba w ogole ze sprzegla strzelac tylko tystrczy gaz wcisnac do konca, to mocowanie dyfra dostaje po dupie bo to jest duza moc przenoszona w ta czesc auta.