Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W ostatnim czasie, w związku zakupem e46 330D, zrobiłem parę prób jazd testowych, ale ostatnia dotyczyła egzemplarza z ASB (rok 2003, 204PS). Samochód odrzuciłem ze względu na stan blacharki czyt.: powypadkowy, ale jazda była bardzo, ale to bardzo przyjemna. Kusi mnie zatem automat, ale podobno jest to wynalazek GM i w e39 róznie bywało z trwałością, a tu jest więcej PS i momentu obrotowy też i nie wiem czy pakować się w taki umilacz jazdy? :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżdzę z ASB od 70 tys km, od czasu do czasu również ostro wykorzystując moc silnika, ciągle w trybie manualnym. Nie mam na razie żadnych problemów ze skrzynią, odpukać w niemalowane :mad2: :wink: Na pewno do 3 litrówki jest to dobre rozwiązanie, wygoda jazdy po mieście znaczna.

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
73kkm

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Konwerter / tarczki to jest niestety ale zabieg ktorego w 70% sie nie uniknie w przedziale 2004 rocznika, to tak jak w MT wymiana calego sprzegla wraz z Kolem Dwumasowym """ takie szybkie porownanie a kiedy to sie stanie to napewno Autko cie o tym poinformuje nie zaleznie czy to Automat czy Manualna przekladnia , Mowa o sprzecie z GM rodem