Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Głupie pytanie ale zapytam... Mam do wymiany jedną sprężynę a tyłu. Znaczy się nie ma jej wcale bo dwa zwoje się odłamały i jest wyjęta. Czy muszę szybko założyć nową? Jak długo można jeździć na trzech?

Opublikowano
chodzi o to że nie nie mogę w najbliższym czasie zostawić auta u mechanika. Czy kilka tygodniu mu nie zaszkodzi?
Opublikowano
Wiesz, jezdzic mozesz ale pomijajac ze jest to niebezpieczne to odrazu do kosztow naprawy sprezyn dolicz sobie koszt wymiany amortyzatorow ktore BANKOWO wybijesz w osi w ktorej masz uszkodzone zwoje... Wymiana sprezyn to jest chwila moment wiec nawet auta nie trzeba zostawiac tylko zrobia Ci to na poczekaniu, jesli masz kupione sprezyny... A po kilku tygodniach jazdy bez sprezyny to Bog sam jeden raczy wiedziec co jeszcze bedziesz mial do zrobienia w zawieszeniu...
Opublikowano
Mało tego,że amortyzator pójdzie(wtedy musisz już 2 wymienić) to jeszcze bankowo rozwali poduszkę amortyzatora(górne mocowanie amortyzatora).Koszta wtedy się podwoją,a nawet potroją,zmiana tylnej sprężyny to nic trudnego,sam powinieneś dać radę.Ja bym napewno nie jeżdził tak.
Nur bmw e32
Opublikowano
Ciekawe kiedy o Tobie powiedzą w wiadomościach że kolejne BMW wylądowało w rowie lub na drzewie.I kierowca ucierpiał lub się z tego nie wywinął .Chłopie zapier**** do mechanika jak tego sam nie potrafisz zrobic i nie ryzykuj zyciem swoim i kogoś przy okazji :jawdrop: ja miałem 3cm zwoja złamane i były chwile grozy na drodze podczas jazdy! :mad2: Nie polecam!

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Ciekawe kiedy o Tobie powiedzą w wiadomościach że kolejne BMW wylądowało w rowie lub na drzewie.I kierowca ucierpiał lub się z tego nie wywinął .Chłopie zapier**** do mechanika jak tego sam nie potrafisz zrobic i nie ryzykuj zyciem swoim i kogoś przy okazji :jawdrop: ja miałem 3cm zwoja złamane i były chwile grozy na drodze podczas jazdy! :mad2: Nie polecam!

kurde potwierdzam to, ostatnio wracałem z domu do Gdańska i było mokro i na zjeździe z DK16 na DK7 w ostródzie wylądowałem w rowie :mad2: zderzak nadkola i światła do wymiany (znaczy się wszystko jest z zewnątrz całe tylko mocowania popękały), zadzwoniłem do ojca powiedzieć mu o tym i że auto cały czas "dziwnie" się prowadzi (powyżej 120 czuć było jak "myszkuje", a na koleinach góra 80km/h bo się nie dało jechać), a w weekend dałem mu auto żeby przejrzał co jest do wymiany, odwlekał to i zabrał się za to w sobotę po południu i zapomniał mi powiedzieć, że nie mam sprężyny z tyłu tzn. jest ale jest pęknięta, całe szczęście, że jest tam fotoradar i ograniczenie do 50 inaczej boję się pomyśleć co by się stało...

NIE ZWLEKAJ tylko wymieniaj od razu tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo i życie, chyba wyżej je cenisz niż nawet jeden dzień bez samochodu ?

Kamil
Opublikowano
zakladalem dwie sprezyny ,zajelo mi to 30 minut i nie jestem mechanikiem koszt 320zl rok temu 2 szt jak chcesz to ci przesle rysunki jak to zrobic