Skocz do zawartości

jaki model BMW???? POMOCY!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No jeśli dla ciebie 3-4 litry na 100km większego spalania to mało to faktycznie nie ma różnicy. Ale może dla ciebie róznica zaczyna się od 10l :)
Opublikowano
No jeśli dla ciebie 3-4 litry na 100km większego spalania to mało to faktycznie nie ma różnicy. Ale może dla ciebie róznica zaczyna się od 10l :)

źle mnie zrozumiałeś

napisałem że według tego co pisaliście że jest taka różnica między 2.8 a 2.0 to różnica powinna wynieść właśnie około 3-4litra a raptem różnica jest taka że zaoszczędzi się może ten 1L

(przypomina co napisał użytkownik E-46 328i: w mieście pali mu około 12l )

czy 320i nie spali podobnie ???

Opublikowano
co do tego spalania to niewiem jakim cudem mi tak malo pali moze jest cos walnietego,powiedz mi koles po h...... mial bym tu bajki pisac przeciez nie oto chodzi wiez sobie w co chcesz mam to w d....
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Ja ostatnio jechałem za kolegą w Oplu Corsie 1,5D (pewnie z 50 KM) i średnie spalanie w e-46 330i na odcinku 110 km wyszło mi 7,8. Ale uwierzcie mi to nie jest jazda... Normalne spalanie w trasie 10-11 a w mieście zależnie czy długie czy krótkie odcinki 14,4 - 18. Także jeżeli nie przeraża cię takie spalanie polecam 330i.
Opublikowano

źle mnie zrozumiałeś

napisałem że według tego co pisaliście że jest taka różnica między 2.8 a 2.0 to różnica powinna wynieść właśnie około 3-4litra a raptem różnica jest taka że zaoszczędzi się może ten 1L

(przypomina co napisał użytkownik E-46 328i: w mieście pali mu około 12l )

czy 320i nie spali podobnie ???

Ale teraz już zrozumiałem :) No 1l to faktycznie można jeszcze przeżyć. Chociaż dziwi mnie taka mała różnica, jakoś nie bardzo w to wierzę.

Opublikowano

1. Sam umiem okreslic ile wydawalem na pojazd do tej pory

2. Sam umiem okreslic jaki mam styl jazdy

3. Sam umiem okreslic do czego wlasciwie auto ma mi sluzyc

4. Sam umiem okreslic jaki mam temperament i umiejetnosci a w zwiazku z tym ile mocy mi potrzebne

5. Sam umiem okreslic jakie trasy pokonuje (miasto, poza miastem)

6. Sam umiem poszukac na forum w dziale paliw alternatywnych i spalania ile pala poszczegolne silniki

7. Sam umiem poszukac na stronach sklepow internetowych ile kosztuja podstawowe czesci do interesujacego mnie pojazdu

8. Sam umiem uzyc kalkulatora OC/AC i wyliczyc sobie wysokosc skladki

9. Sam wiem ile zarabiam...

Dlatego nie rozumiem jak mozna nie umiec samemu okreslic jakie chce sie kupic auto... Pytanie o to jak sie komu psuje to na dwoje babka wrozyla bo jednemu sie bedzie psulo co chwile cos, a drugiemu przez 5 lat nic i nie ma na to reguly, taki juz urok kupowania uzywki ze kupuje sie poniekad kota w worku. A jak widac pytanie na forum publicznym o to ktory silnik lepszy to kazdy bedzie swoje chwalil i nie dojdzie sie do ladu i i tak trzeba samodzielnie podjac decyzje... Pozdrawiam i zycze udanych decyzji! :)

Opublikowano

wierzcie lub nie ale mi 328 pali około 12, ale zaznaczam że mieszkam w małym miescie..... w dużym mieście (warszawa , wrocław) spalanie wyniesie pewnie około 15l także to zależy od wieu czyników....

Tak czy siak wydaje mi ie że żadne r6 w benzynie nie bedzie autem specjalnie ekonomicznym.... i nawet 2.0 spali powyżej 10 l w mieście... pozdrawiam i życze udanego wyboru :8)