Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sie zastanawiam od jakiegoś czasu nad zakupem 528iA. Polatałem już całkiem sporo po Polsce i trochę za zachodnią granica... Ale jakoś nie mogę sobie upatrzyć egzemplarza właśnie dla mnie...

Czytałem trochę na forum o używanych samochodach od dilerów BMW, ale jak przeglądałem ich oferty to raczej maja samochody młodsze niż 4 lata...

I tu pytanie: czy sie porostu nie doszukałem, czy raczej nie oferują samochodów z przedziału '96 - '99?

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano (edytowane)
Od dilera auta maja gwarancje, jakas norma unijna, ze diler/autohaus musi poinformowac klienta o usterkach, jesli takie sa. Gdy tego nie zrobi to pokrywa koszty napraw. W zwiazku z tym, ze w rocznikach 96-99 prawdopodobienstwo napraw jest wieksze, to nie ma takich rocznikow w ofercie. Edytowane przez renoraines
Opublikowano
Wszystko zależy od osób które wstawiają samochody na tzw. wymianę. Większosc z nich to nie są ludzie zamieniający np. E34 na najnowszy model, a najwięcej jest takich co po 2-3 latach biorą jakąś nowość. Możesz spróbować w ten sposób, że nawiązujesz kontakt ze sprzedawcami u kilku dilerów, i prosisz ich o kontakt w przypadku pojawienia interesującego egzemplarza. Nie zawsze im się chce, ale spróbuj.
Opublikowano

od dilera ciężko będzie Ci kupić auto z tego rocznika :?

ale naprawdę teraz w Polsce jest tyle aut że jest już w czym wybierać , no ale oczywiście trzeba też bardzo uważać bo aut w kiepskim stanie jest wcale nie mniej :?

Opublikowano

kolego sam szukałem i powiem Ci szczerze ze same padła

widziałem ok 10 igiełek z allegro oto moto itp.zrobiłem setki kilometrów i jest gorzej niz żle.jakieś 1.5 miesiaca temu w koncu znalazłem piekna w polsce rok temu sprowadzona kremowa skora full wypass gosc chcial 35 tys ale wiedział za co .98rok.bez zimówek kupiłem za 28.piekne 17 calowe felgi .stan naprawde wręcz idealny jak na 98r. moze dałem troszke wiecej niz cena rynkowa ale te tansze praktycznie wszystkie widziałem i nie chciałbym ich nawet za darmo .szukałem też w niemczech i we włoszech 3 miesiące i nic.uwazaj bo kręcą na potęge.

Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano

teraz to już wszędzie kręcą

Kiedyś jak kupowało się od Niemca to wiadomo było jaki jest przebieg a teraz to pewnym nie można być niczego :?

• Moderatorzy
Opublikowano
W niemczech nie uraczych starszy jak 5 lat aut od dealera BMW. Maja obowiazek dac 12 miesiecy gwarancji na auto a w starszych autach latwiej o nia.
Opublikowano
no coż.... dzięki za podpowiedzi. szukam dalej... ale ciężko jednak jest namierzyć perełkę... :(
Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl