Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow.Mam problem z moja Bunia, Nagle przestala palic, a wczoraj wszystko bylo ok.Rozrusznik kreci silnikiem ale ten nie chce zaskoczyc.Na sluch to wyglada jakby nie dostawal paliwa.

Czy to mozliwe aby pompa padla tak bez ostrzezenia ?Kolega sugeruje ze to immobiliser ale mi sie wydaje ze jakby to bylo to ,to nawet rozrusznik by sie nie odezwal.Osobiscie nie jestem mechanikiem i nie bardzo sie znam dlatego prosze Was o pomoc.Za wszystkie pomysly dziekuje z gory.Auto takie jak w profilu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Proponuje sprawdzić pompę paliwa. Zdejmij przewód paliwa przekręć zapłon i zobacz czy pompuje paliwo. Jak paliwa nie ma to znaczy, że pompa. Nie rób tak w dieslu bo zapowietrzysz. Druga metoda to niech ktoś posłucha czy pompa działa wystarczy przystawić ucho. Po tzrecie jak nie masz kogoś do pmocy to poprostu wyjmij pompę i daj jej na "krótko" prąd i zobacz czy działa.

Zakładam, ze to benzyna nie diesel

Najlpejej jak zrobisz

:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano

Dzieki Gabrielu.Dzis po poludniu bede probowal.

A z tym immobiliserem to ja mam racje czy moj kolega ?Moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?Moze jakis bezpiecznik albo przekaznik???

Opublikowano

A z tym immobiliserem to ja mam racje czy moj kolega ?Moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?Moze jakis bezpiecznik albo przekaznik???

z tego co pamiętam(słabo szukałeś :nienie: ) to immobiliser może dać takie efekty.
Opublikowano

z tego co pamiętam(słabo szukałeś :nienie: ) to immobiliser może dać takie efekty.

immo blokuje tu też rozrusznik. Gdyby było wywalone to by nawet nie zakręcił. Sprawdź iskrę i paliwo. Chyba wiesz jak. Posłuchaj pompki na początek.

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
Miałem kiedyś podobnie,kręcił rozrusznik ale nie zaskakiwał silnik. Okazało się że to tzw. czujnik obrotów wału. Wyszedł z resztą taki błąd na komputerze.
Opublikowano

Ja z kolei pamiętam jak kiedyś zostawiłem auto na warsztacie i zapomniałem powiedzieć, że po kilkudziesięciu sekundach immo znowu się uzbraja....i tak kręcili, że akumulator prawie rozładowali...a przy okazji zaczęli grzebać przy pompie. Na szczęście w porę się znalazłem i po prostu wyłączyłem immo i zaskoczył od razu. Więc to może być immo.

Pozdrawiam.

Memento Mori :-)
Opublikowano
Ja z kolei pamiętam jak kiedyś zostawiłem auto na warsztacie i zapomniałem powiedzieć, że po kilkudziesięciu sekundach immo znowu się uzbraja....i tak kręcili, że akumulator prawie rozładowali...a przy okazji zaczęli grzebać przy pompie. Na szczęście w porę się znalazłem i po prostu wyłączyłem immo i zaskoczył od razu. Więc to może być immo.

Pozdrawiam.

wyjmij transponder z klucza i się przekonaj ;)

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyczyna jak sie okazalo - filtr paliwa.

tak był zasyfiony , ze nie odpalił?>

Opublikowano
Przyczyna jak sie okazalo - filtr paliwa.

tak był zasyfiony , ze nie odpalił?>

tak stwierdzil mechanik .A przy okazji ktos wie gdzie sie znajduje w/w filtr? Szukalem na forum i pod maska ale nie znalazlem.(moze slabo sie staralem).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pod podwoziem, pod fotelem kierowcy, jest opisane w dziale zrób to sam ze zdjeciami, poszukaj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki, jak mogę to chętnie pomogę :)
Opublikowano
a jak to jest z tym czujnikiem polozenia walköw rozrzädu jak to dziala i ile kosztuje naprawa.bo moje 530d tez czasami nie odpala nawet jak zrobie 100km zgasze silnik i za 5 minut wläcze to kreci kreci kreci a nie potrafi zaskoczyc.czy ten czujnik moze byc przyczynä?
W...x jest... x razy lepiej...
Opublikowano
bo moje 530d tez czasami nie odpala nawet jak zrobie 100km zgasze silnik i za 5 minut wläcze to kreci kreci kreci a nie potrafi zaskoczyc.czy ten czujnik moze byc przyczynä?

Dario zrób diagnostykę silnika i powinno się wyjaśnić. Można sobie gdybać co to jest. Ja jakieś 2 miesiące temu miałem podobny przypadek. Po diagnistyce wyszło, że padł piąty wtryskiwacz.

Opublikowano
no wlasnie wymienilem 2 wtryski na kompie jest wszystko OK ktos na forum napisal ze to moze byc ten czujnik dlatego pytam ale chyba jak by to padlo to musi komp pokazac bläd....sam nie wiem co go boli.....
W...x jest... x razy lepiej...