Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie, muszę naprawić klimatyzację... włącza się tylko jak z wyłączoną jadę i potem jak stanę i włączę to działa do momentu jak ruszę. Więc po roku czasu mam już tego dosyc i chciałbym to w 3mieście naprawić. Jeżeli ktoś z forumowiczów zna taki warsztat to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano

Hej.

Na oruni robilem klime, napalnianie sprawdzenie, czyszczenie 150zl, z tego co wiem serwis tez robia. Za stacja Shella na Oruni 100m po lewej stronie, jak lecisz w strone pruszcza.... pozdro

B-bardzo M-mądry W-wybór
  • Moderatorzy
Opublikowano
Witam. Jak w temacie, muszę naprawić klimatyzację... włącza się tylko jak z wyłączoną jadę i potem jak stanę i włączę to działa do momentu jak ruszę. Więc po roku czasu mam już tego dosyc i chciałbym to w 3mieście naprawić. Jeżeli ktoś z forumowiczów zna taki warsztat to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Ja od lat robię w Rotmance niedaleko Pruszcza.

Opublikowano

Dziękuję za info.

Kruk203 a możesz jakiś bliższy namiar na ten warsztat na Rotmance ?

Tam na Oruni byłem w ubiegłym roku. Po prawie dziennej naprawie...stwierdzili, że to chyba kompresor . Tylko tak sobie myślę, że jak kompresor, to klima by nie działała wcale...a tu jednak czasami działa. Dlatego chciałbym sprawdzić w innym miejscu zanim wydam pieniądze na kompresor...a potem będę się wściekać, że nie dałe to efektu. Jeszcze raz dzięki.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dziękuję za info.

Kruk203 a możesz jakiś bliższy namiar na ten warsztat na Rotmance ?

Tam na Oruni byłem w ubiegłym roku. Po prawie dziennej naprawie...stwierdzili, że to chyba kompresor . Tylko tak sobie myślę, że jak kompresor, to klima by nie działała wcale...a tu jednak czasami działa. Dlatego chciałbym sprawdzić w innym miejscu zanim wydam pieniądze na kompresor...a potem będę się wściekać, że nie dałe to efektu. Jeszcze raz dzięki.

ul. Cyprysowa 1C

83-010 Rotmanka

Telefon kontaktowy tel./fax: 058 682 13 10 tel. kom.: 501 101 593

tel. kom.: 602 833 257

• Moderatorzy
Opublikowano
Senkiju :)

Jak turbinka po regeneracji?

Opublikowano
Hej.

Na oruni robilem klime, napalnianie sprawdzenie, czyszczenie 150zl, z tego co wiem serwis tez robia. Za stacja Shella na Oruni 100m po lewej stronie, jak lecisz w strone pruszcza.... pozdro

Czy mógłbyś bliżej sprecyzować tą firmę? Czy to jest na Trakcie św. Wojciecha? bo stacja shella jest też na górnej orunii.

Pozdro!

Opublikowano
Do Kruk203...odnośnie turbinki....turbinka turbinką (jest ok) ale przy okazji przebojów z turbinką chłopaki z Pruszcza dokładnie zbadali autko i znaleźli przyczynę wszystkich nieszczęść. Tak myślę, bo teraz autko nie dość że w końcu jeździ jak BMW, to jeszcze jest oszczędniejsze o jakieś 2 litry na 100km. :D
  • Moderatorzy
Opublikowano
Do Kruk203...odnośnie turbinki....turbinka turbinką (jest ok) ale przy okazji przebojów z turbinką chłopaki z Pruszcza dokładnie zbadali autko i znaleźli przyczynę wszystkich nieszczęść. Tak myślę, bo teraz autko nie dość że w końcu jeździ jak BMW, to jeszcze jest oszczędniejsze o jakieś 2 litry na 100km. :D

A co było przyczyną...

Opublikowano
Miałem szczęście do tego warsztatu w Pruszczu (polecił mi Myszkier z Kolbud, który właśnie zrobił mi regenerację turbinki) ..wcześniej na innym warsztacie wszystko traktowali 'po łebkach' czyli odczyt z kompa i już wnioski...a tu nie tak. Tam podmieniali zespól po zespole i cały czas szef tego warsztatu sprawdzał i nie olewał...bo coś było nie tak...aż doszedł ...w kolektorze gdzie powinien być czujnik ciśnienia i dawkowania paliwa ....było pełno silikonu a samego czujnika pozostały jakieś resztki...i to on prawdopodobnie (mam nadzieję) krusząc się wpadał na łopatki wirnika. Teraz jest OK ..a spalanie mniejsze niż w moim poprzednim aucie (TDS) ...nie wierzyłem, że może na ulicach Gdańska palić poniżej 10l/100km (automat) ...a jednak :D