Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
byłem swoim cackiem napełnić klimę okazało się że gość powiedział że powinien mi sie po włączeniu uruchomić wiatrak a u mnie nic powiedział że jak na postoju włączę klimę to mi strzeli mam jeden wiatrak od chłodzenia i to wszystko ma ktoś może fotkę jak to wygląda w waszych betkach auto było bite i może tam wszystkiego niema na razie jeżdzę bez klimy ale co jak upały będą :modlitwa:
Opublikowano
chodzi o wiatrak na chłodnice wentylator i tylko ten jeden mam jak włączę klimę nic mi się nie załącza czy u ciebie po włączeniu klimy ten od chłodnicy się kręci możesz wkleić jakąś fotkę
Opublikowano
Od chłodnicy napewno się nie kręci, no chyba że woda w chłodnicy ma za dużą temperaturę ale to nie ma nic wspólnego z klimą. Jest odzielny wiatrak do klimy który się uruchamia po jej załączeniu ale to iny wiatrak.
Opublikowano
niuniek, masz tylko jeden wiatrak i tak powinno byc. Na zalaczonej klimie powinien sie zalaczac co jakis czas. to jest ten sam co od normalnej chlodnicy.
Opublikowano
kolego jesteś pewien bo gość co mi ładował klimę mówił że powinien się załączać bo mi klima wystrzeli ale skoro i ty tak masz to serdeczne dzięki zaryzykuje próbę
Opublikowano

energy_bmw ma racje, masz tylko jeden wiatrak i jest on sterowany elektronicznie zarówno od temp. cieczy chlodzacej jaki i od klimy, czyli połaczeniu klimy powinnien chyba chodzić cały czas tylko obrotami wiatraka sobie reguluje,

jesli po właczeniu klimy on sie nie załącza to masz go uszkodzonego

wiem bo mialem to samo (a właściwie poprzedni wlasciciel mego auta) w serwisie probowali zrobic to "na krótk" - zeby caly czas chodzil po wlaczeniu klimy, ale chyba z mizernym skutkiem bo wymienili w koncu na nowy.

w przeciwnym razie jak ci sie nie zalaczy to klima bedzie chlodzila (moze sie uszkodzic) ale co chile zamor bedzie cos tam upuszczal i bedzie slychac charakterystyczne psikanie co pare - parenascie sekund

poszukaj dobrze bo gdzies miglo mi nan necie jak to naprawic, chyba na elektrodzie.pl