Skocz do zawartości

Kto posiada e 36 Compacta 1.6 M43????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kto posiada e 36 Compacta 1.6 M43???? Piszcie PAnowie kto posiada takie autko bo mam kilka pytań.
Opublikowano
przyjacielu napisz od razu pytania jakie masz, bo nie zgłoszą się wszyscy od razu, a poza tym może ktoś Ci poradzi kto kiedyś maił Compakta a teraz ma co innego.

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano

to chyba jakis amator compactow bo chce ponamierzac jak najwiecej i ukrasc w jedna noc jak w "60 sekund" heh :mrgreen: a tak na powaznie:

poszly juz te pytania bo jakby co to i ja mam :) :D :)

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano

oki a wiec Panowie jaki olej macie zalany w swojej skrzyni i w moście???? Mamy podobne autka takze moze mi pomozecie.Sprowadziłem z niemiec i nie wiem co było wczesniej lane, a w ASO za wymiane oleju w skrzyni i moscie chca 300zł.

Czy do 1.6 M43 lać olej syntetyczny czy lepiej półsyntetyk???? Mam przebieg 165 tys km

Opublikowano
Zlota zasada, jesli masz zalany w silniku syntetyk to taki zalej, jesli masz polsyntetyk to mozesz poczytac na forum o przejsciach z polsyntetyka na syntetyk, albo trzymac sie polsyntetyka, przebieg masz niewielki szczerze mowiac. Jesli nie wiesz co masz zalane w silniku to zalej polsyntetyk choc sprobowac z syntetykiem tez mozna, najwyzej jakby cos sie dzialo, jakies wycieki to wtedy reagowac, ogolnie rzecz biorac, najlepiej zalac syntetyk z punktu widzenia kultury pracy i zabezpieczenia silnika, jesli chce sie nieco urwac na jakosci na koszt swietego spokoju zalej polsyntetyk. Co do skrzyni i mostu, ja mam oryginalny olej, ostatnio sprawdzalem stan i byl ok, plus olej czysciutki jak kujawski. W ASO wolaja za wymiane ale zawsze mozesz kupic u nich olej i wymienic gdzie indziej. Koszt oleju do dyfra to okolo 60zl/litr. Do skrzyni niestety nie wiem. Ogolnie rzecz biorac najlepiej te elementy zalac oryginalem (i nie wnikam tu w uczciwosc ASO co oni naleja z tej beczki, ale te plyny zmienia sie stosunkowo rzadko wiec mozna doinwestowac nieco wiecej), lub jesli chcesz kombinowac to na forum jest duzo tematow o tym jaki olej najlepiej zalac bo czy compact czy sedan czy coupe czy combi jedzie na tym samym. Pozdrawiam!
Opublikowano
ja tez mam compacta, na sportowym zawieszeniu ale nie lezy na ziemi... a szkoda bo chcialbym zeby byl nizszy, mam czerwone sprezyny i zolte amortyzatory dobrze mi sie nim jezdzi ale jest wysoko... dla mnie za wysoko a dupe to juz wogole mam zadarta, chetnie bym zamienil sprezyny na nizsze, najlepiej jakby lezal calkiem na ziemi :lol: :P a jak na polske to mam calkiem dobre drogi w okolicy :lol: