Skocz do zawartości

koniec z pukaniem, trzeszczeniem itp...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam:) dzis postanowilem wziasc swoje bmw na przeglad we wlasnym wydaniu :D i otorz pozbylem sie: pukania w tylnym ,,moscie" przy zmianie biegow bez wymiany jakichkolwiek czesci ( te opowiesc o luzach itp... kupa smiechu ), trzesczenia deski rozdzielczej i tylnej polki, naglego spadku obrotow na zimnym silniku, powymienialem klocki + tarcze, filtry ,olej, swiece itp. troche zaiwestowalem ale oplacalo sie. pisze to po to aby dac wam rade; ze zaden ,,mechanik" :lol: nie naprawi wam tak jak wy sami to zrobicie. w ASO drogo a u ,,pana kazia" to nie dosc ze nie zrobia to jeszcze popsuja :D pozdrawiam
  • Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie chodzi o klocki i filtry itp. :mad2: a o to ze jest np. temat :pukanie z tylu przy wrzucaniu biegow wiekszosc pisze luzy, dyfer do wymiany jedzie sie sie do majstra on mowi bez rozbiurki dyfra sie nie obedzie a chodzi o to zeby samemu spojrzec i ,,zaoszczedzic" bo ci wszyscy mechanicy to tylko patrza jak zedrzec z nas pieniadze a po naprawie powiedza ze jest lepeiej ale nie do konca :D tak mialem z obrotami komputery podlaczali patrzyli i tak bylo zle i tak. pozdrawiam
Opublikowano

Nie wiem czy tylko ja nie kapuje za bardzo, ale pozbyłeś się tego wszystkiego (stuki-puki i trzeszczenia) tylko wymieniając klocki, tarcze filtry i płyny ? Może jesteś jakiś Harry Potter i samym spojrzeniem naprawiłeś. Jeśli nie - to napisz jak dałeś sobie radę bez wydawania masy pieniędzy na nic niedające wizyty u mechaników - na pewno wszyscy na tym skorzystamy.

Pozdrawiam

Opublikowano
dobra nie filozuj jasniej prosze, to jest forum i tu wyjasniamy sobie problemy z naszymi autami a nie chwalimy sie że cos sie zrobilo, nie powiadamiajac innych o swoich osiągnięciach. rebusy to w kalamburach
Opublikowano

Kolego Git:) większość nic nie kapuje z Twojego postu, bo piszesz, że zrobiłeś Sobie sam przegląd, usunąłeś pukanie w moście i falowanie obrotów, śmieszą Cię opowieści o luzach itp. Co z tego, skoro nie piszesz co było przyczyną tych problemów i jak je usunąłeś, po to właśnie jest to forum. Chyba że to wielka tajemnica.

Spróbuj pisać jaśniej, a na pewno ktoś na tym skorzysta.

Opublikowano
z wiekszosci jest was tylko dwoch:) nie jest to tajemnica tylko jest to duzo pisanaia a w skrocie nie bede pisal bo nie wszyscy moga zrozumiec :twisted2: i potem pisza by rozwinac mysl ale moge sprobowac trzeba przesmarowac niektore punktu mocowania deski (bez demontazu deski wszedzie sie podejdzie smarem w puszcze z dluga rurka)a co do pukania to trzeba odpowietrzyc sprzeglo (wysprzeglik) zeby sprzeglo lepiej dociskalo u mnie to pomglo w 100%
Opublikowano
No u mnie naprzykład stuka z tyłu bo mam rozwalone przeguby, a sprzęgło mam lux to se moge je odpowietrzać, i jeśli myślisz że u większości tak jest jak u ciebie to się grubo mylisz. Jestem pewien, że jest tu dużo więcej fachowców od ciebie ktorzy takie pierdioły jak ty napisałeś to najpierw sprawdzili a potem pisali na forum że coś jest nie tak. A twojej wypowiedzi to uwież, że nikt nie zrozumiał a już po co ona jest to najwięksi filozofowie nie wiedzą. Masz jakieś konkrety to pisz a chwal się o swoich pseudo osiągnięciach w kregu własnej rodziny.
Opublikowano

cudotwórca się znalazł z puszką smaru w ręku ,chyba cię poproszę żebyś moją bunie takżę wyleczył , a lista usterek jest długa ,wybierałem się ogólnie do warsztatu , ale jak wystarczy smar i odpowietrzenie ?!?!

ogólnie rzeczbiorąc powinieneś zaprzestać pisywać z normalnymi ludzmi , polecam krąg osobników twego rodzaju czyli nie na tej planecie !!!

jesteś kolejnym filozofem , który wszystkie rozumy pochłoną , a tak naprawde w głowie pusto ,może tego oleju z puszki ci trzeba ???

SORRY ALE JAKIŚ NIEROZGARNIĘTY JESTEŚ

MIMO TEGO POZDRAWIAM :dance: :dance: :dance:

Opublikowano (edytowane)
nie cudotworca a czarodziej :dance: a to ze nie zrozumiales to tylko swiadczy o twojej inteligencji :clap: jak sie jezdzi szrotami z niemiec oczywiscie obowiazkowo z ksiazka serwisowa :D :D :D a i z jednym kluczykiem ma sie rozumiec bo pozostale sie zgubily :lol: to co bys nie wymienil to i tak ci nie pomoze. u mnie pomoglo tak jak piszesz ,,puszka smaru i odpowietrzenie" a swiadczy to stanie samochodu. wlasnie dajesz przyklad normalnego ,,ludzia :D " ktory za przeproszeniem jest ,,dzieciolem" jako mechaniki wiem z doswiadczenia ze problemy takie jak tu piszecie to powtarzaja sie prawie w kazdym e46 i w 80% da sie to usunac bez wymiany jakichkolwiek czesci! :!: . piszac ten post tak jak i inne zalozylismy sie kolegami ... a co to nie wazne. ale szukalismy takich ludzi jak wy dwaj z ,,kosiarka 318" i ,,spadem 323". tu na forum jest duzo osob ktore cos wiedza ale wy to tylko tu smiecicie. Edytowane przez git:)
Opublikowano
... a tak dla twojej wiadomosci to od 6 lat pracuje w bmw jako mechanik...

Nie mam wątpliwości, poziom i styl wypowiedzi jak na serwis BMW przystało.

Opublikowano
:clap: :clap: pozdrawiamy ekipa bmw ,,bawaria motors" warszawa :clap: :clap: witamy i także pozdrawiamy "specy " z BAWARJI MOTIORS" nie koazczcie tak bo kilku klientów było z waszych nie usług do konca zadowolomych nikt nie jest doskonały :norty: na forum udzielamy rad a nie kozaczymy bo pracujemy w ASO. (bez urazy) też pracowałem w kilku aso i wiem jak tam jest :cool2:
Opublikowano
szukalismy takich ludzi jak wy dwaj z ,,kosiarka 318" i ,,spadem 323
No cóż widać po twojej wypowiedzi że dla ciebie pojemność silnika to przedłużenie męskości, widać nie wiele jej masz to sobie musisz przedłużać pojemnością silnika swojego samochodu. Ale pamiętaj że i tak panna kiedyś ci zajrzy w majty i choćbyś miał 4litry w samochodzie to i tak z nią nie poszalejesz. Jesteś żałosny. To że jesteś mechanikiem w BMW to jedynie źle świadczyć o serwisie w którym pracujesz i pewnie tylko tymi bzdetami o których napisałeś się zajmujesz od 6 lat. Jak narazie z odpowiedzi innych na twoje wypociny widać kto tu śmieci.

Pozdrawiam wielkiego mechanika buhahahahaa

Opublikowano

dokladnie nikt nie jest doskonaly :!: zawsze ktos jest zadowolony albo nie zadowolony takie sa serwisy bo nie da sie zadowolic kazdego klienta i kto w tym robi to o tym wie :!: panie :D PROKOP wyskakuje pan :D z meskoscia wiec to pan musi miec problem skoro poruszony zostal ten temat ,zreszta 318 :D :D :D brakuje tylko jeszcze sekwencyjnego gazu do pelni szczescia a co dziewczyn to nie raz zagladala a ty musisz pewnie jeszcze zaczekac i wszystko w temacie :cool2:

POZDROWIENIA DLA PANA PROKOPA :jawdrop:

(a tak swoja droga to lepiej nie pisz nic wiecej innym forumowicza bo oni chca sie cos dowiedziec a nie sluchac glupot bo nie masz bladego pojeciao bmw)

Opublikowano
Kolego git, jak wy tam w tym ASO naprawiacie samochody za pomocą puszek ze smarem to ja się nie dziwię, że klienci wyjeżdzają niezadowoleni. Powiem Ci w tajemnicy, że czasem trzeba użyć bardziej skomplikowanych narzędzi :mrgreen: A tak na poważnie to nie myśl, że wszystkie auta da się naprawić psikając smarem haha Tobie się udało i się podekscytowałeś, pochwaliłeś i jest git, ale skąd możesz wiedzieć, że u innych jest to samo? :mad2:
:)
Opublikowano (edytowane)
panie :D PROKOP wyskakuje pan :D z meskoscia wiec to pan musi miec problem skoro poruszony zostal ten temat ,zreszta 318 :D :D :D brakuje tylko jeszcze sekwencyjnego gazu do pelni szczescia a co dziewczyn to nie raz zagladala

I na zglądaniu się skończyło czyli tak jak pisałem, ale to odrazu widać po twoich wypowiedziach i podejściu do spraw inżynierskich, mechanicznych itp.

a tak swoja droga to lepiej nie pisz nic wiecej innym forumowicza bo oni chca sie cos dowiedziec a nie sluchac glupot bo nie masz bladego pojecia o bmw

No przeglądając twoje pytania na forum (co też jest dziwne bo to ciebie powinni pytać o wielki mechaniku z BMW) to marny z ciebie pracownik sewisu i prawdopodobnie zajmujesz się tylko trzeszczeniem uszczelek w oknach no może jak ładnie poprosisz to ci dadzą olej wymienić.

zawsze ktos jest zadowolony albo nie zadowolony takie sa serwisy bo nie da sie zadowolic kazdego klienta i kto w tym robi to o tym wie
no jasne jak spieprzysz sprawę to albo klijent wróci albo nie jak nie wróci - znaczy zadowolony. Był bys idealnym pracownikiem za komuny.

Pozdrowienia dla wielkiego mechanika

Edytowane przez Prokop
Opublikowano
boze czy w naprawde jestescie tak malo inteligentni bo juz nie wiem :mad2: jak bys umial doklanie czytac to tytul brzmi ,, koniec z trzeszczeniem,pukaniem itp" wiec odnieslismy sie do tego tematu podpowiedzielismy wam jak sobie z tym poradzic bo najczesiej boli to e46 kazde szczegolnie te z poczatku produkcji. bo czytajac wasze posty to az chce sie smiac bo ktos pisze w celu aby mu pomoc a wy takie glupoty mu piszecie. od czegos trzeba zaczac a ty wyskakujesz ze smarem i o narzedziach. :mad2: :mad2: :mad2:
Opublikowano
Jak byś pisał o konkretach, poważnie podchodził do tego forum, nie chwalił się jaki to z ciebie pracownik ASO to rozumieli by cię wszyscy. I jeszcze jedno nie właź na inne tematy i nie pisz głupot bo ładnie poproszę panów moderatorów o wywalenie cię z tego forum i napewno przychylą się do mojej prośby.
Opublikowano
wymienic olej tez trzeba umiec a nie siedziec na forum i czekac na gotowe ale po co ci to skoro i tak nie zakapujesz albo jak zakapujesz to nie zrozumiesz :dance: co ty o tym zagladaniu ty naprawde musisz miec jakis problem. o moja prace sie nie boj.

Jeśli chodzi o ciebie to napewno zajeło ci troche czasu nauczenie sie wymiany oleju. To po co siedzisz na tym forum?? idź ucz sie wymieniać uszczeli w szybach bo przez 6 lat napewno się nie nauczyłeś. Jak narazie zrozumiałem wsystko i inni zrozumieli wszystko co ja napisałem. Ty sie wypowiedziałeś parę razy (i to w jednym poście większość) i już inni nie wiedzą o co tobie chodzi. Tak wię zastanów się jeszli mi chcesz pojechać bo narazie to słabo ci idzie. Nie boję się o twoją pracę tylko o ludzi dla których naprawiasz samochody (czytaj wymieniasz uszczelki) i serwis BMW.