Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupilem "nowy" pojazd i niestety nie jest wolny od wad. e39 528 97r sedan manual

1.Nie dziala ABS ani ASC nie swieca sie kontrolki od tych systemow oczywiscie tez nie dzialaja (sprawdzone) Asc nie reaguje na guzik (nie zapala sie trojkacik) a mimo to kola zrywaja przyczepnosc. Sterownik ABS ma kocowke (000).

2. OBC wyswitla mi wiekszosc informacji w milach jedynie spalanie jest w L / 100km (jak wrocic na kilometry).

3.Wymienilem oleum ale jak skasowac inspekcje?

4. Do bagarka moge sie dostac jedynie za pomoca kluczyka - nie dziala "guzik w klapie ani ten przy kierowcy.

Licze na wasza wiedze bo jest to moje pierwsze spotkanie z e39

Pozdrawiam

Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano

1.Nie dziala ABS ani ASC nie swieca sie kontrolki od tych systemow oczywiscie tez nie dzialaja (sprawdzone) Asc nie reaguje na guzik (nie zapala sie trojkacik) a mimo to kola zrywaja przyczepnosc. Sterownik ABS ma kocowke (000).

4. Do bagarka moge sie dostac jedynie za pomoca kluczyka - nie dziala "guzik w klapie ani ten przy kierowcy.

w tym "BAGARKU" jak to zwiesz jest taki silniczek co otwiera go elektrycznie z pilota czy obu knefli w aucie

tak on wygląda

http://images32.fotosik.pl/255/c70242e65b6b4969.jpg

i jest praktycznie nie naprawialny bo z czasem ukręca się w nim taka plastykowa zębatka

a ze względu że silniczek ten otwiera i zamyka i jeszcze steruje oświetleniem i sygnalizacją że bagażnik jest otwarty to musisz kupić oryginalny do tego modelu i do klapy a nie taki jak ten na zdjęciu co wygląda identycznie a jest to wlewu paliwa

ponoć z aut po lifcie są lepsze bo na elektro-magnes więc nie zniszczalne

tak czy siak ciężko je dostać (i drogie)

a ABS jeśli nie działa i nie świeci to rozkręć zegary i sprawdź czy nie masz kontrolek pozatykanych kulkami z taśmy izolacejnej -- ja tak miałem

Opublikowano

tylko kolego jak dotykam tego "otwieradla" na klapie czy w kabinie to NiC sie nie dzieje nie zabuczy nie zajeczy nic nie przygasnie a oswietlenie w bagarku dziala.

Pozdrawiam :hand:

Opublikowano
2. OBC wyswitla mi wiekszosc informacji w milach jedynie spalanie jest w L / 100km (jak wrocic na kilometry).

Podłącz pod kompa, inaczej tego nie zmienisz. Wystarczy Carsoft 6.1/6.5

3.Wymienilem oleum ale jak skasowac inspekcje?

Było setki razy pisane o tym. Przy zamkniętych drzwiach kierowcy i przekręconym kluczyku w pozycji 2 zewrzyj piny w okrągłym gnieździe diagnostycznym pod maską o nr 7 i 19 na ok 10 s...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

widze ze bez kompa sie nie obejdzie

a co do inspekcji to do tej pory sam kasowalem ale nowy nabytek moze miec jakies inne wymagania wiec wolalem sie spytac niz zrobic zwarcie nie tam gdzie trzeba. A szukajka chyba wszyscy wiedza jak skutecznie dziala.

Wielkie dzieki za wskazowki i czekam na jeszcze :P :shock:

Opublikowano
tylko kolego jak dotykam tego "otwieradla" na klapie czy w kabinie to NiC sie nie dzieje nie zabuczy nie zajeczy nic nie przygasnie a oswietlenie w bagarku dziala.

bo pewnie wyjęty ten silniczek a oświetlenie świeci tylko że cały czas

ale nie martw się tym bo po zamykaniu auta musi zgasnąć po 15 minutach

zaglądnij tam wkońcu bo sam jestem ciekaw co tam zastaniesz

Opublikowano

2. Jak zmienic mile na km w obc??

Przypadkowo zmienilem. Jak sie okazalo mam padniety akumulator (nie laduje sie jedna cela) wiec aby potwierdzic ze to przez to ma czasem problemy z odpalaniem wlozylem z busa i hula az milo i do tego podczas podmianki mile zamienily sie elegancko na kilometry.

Pzostal tylko jeden szkopul - musze kupic nowy akumulator

A co do bagarka to jednak slychac jak przy klapie dotke tego cudaka jak cos przez ulamek sekundy zaszumi. Ale swiatelko sie na bank nie swieci (kanape polozylem i jest ciemnosc!!).

Dzieki panowie za zainteresowanie i pozdrawiam :hand: