Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam auto które od nowości czyli 98 nie miało wymienianego zawieszenia. iTeraz jak jade po dziurach to auto wpada w nie i wszystko w środku trzeszczy plastyki słupków, bagażnika (najbardziej chyba) i obicia drzwi.

Chce wymienić zawieszenie, dostałem od faceta ( I właściciel w Niemczech) oryginalna fakture zakupu gdzie jest napisane w opcjach

0704 Sportfahrwerk M

I czy to znaczy ze zawieszenie jest M technik????? i nie można włożyć normalnego komfortowego zawieszenia??

I jakie polecacie amortyzatory itp żeby auto zyskało na komforcie bo przy silniku 1,7 TDS to raczej rwać asfaltu nie bede a komfort by sie przydał bo już mi nawet szyba pękła z przodu (żaden kamień czy coś, po prostu idzie linia pęknięcia) od tego zawieszenia.

Co poradzicie? I jak juz jestem skazany na to M to gdzie można tanio kupić?

I jeszcze jedno

Auto jest niższe niż inne Touringi w podobnym roczniku, i faktycznie było twarde od początku jak nim przyjechałem do Polski

BMW => jedyna słuszna marka
Opublikowano
Nie slyszalem zeby od zawieszenia pekala szyba!moj klega ma bardzo niska i twarda kupete i nic sie nie dzieje poza trzeszczącymi plastikami...Napewno mozna wlozyc inny zawias,ja kupilem nie dawni amorki bilstein b4,duzo osob je tu krytykowalo ale narazie sa ok i komfort jako taki jest przy 17" felgach
Opublikowano

chcialbym sie podpiac pod temat zawieszenia.

jaka jest roznica miedzy zawieszeniem M technic - 0704 sportfahrwerk M, a zawieszeniem 0226 Sportliche Fahrwerksabs.moje auto posiada takowe ale nie wiem co dokladnie to oznacza, pozatym ze jest twarde jak deska.

orientuje sie ktos???

Opublikowano
704 jest to zawieszenie m-technic ale mozesz wsadzic tutaj bilstein b4 tak jak koledzy pisza.Ja tak zrobilem i niby wszystko jest wporzadku ale wynikalo to z mojej niewiedzy bo myslalem ze mam standatrtowy zawias:/ Samochod jeszdzi normalnie lecz przod stoi trochew wysoko.
Opublikowano
no a co z tym zawieszeniem 0226 bo mi wlasnie o takie chodzilo?rozni sie czyms od M technic czy nie?
Opublikowano

To co się dowiedziałem od naszych kolegów z zagranicy o zawieszeniu SA226 tylko ktoś najlepiej jak by to przetłumaczył

In der Aufpreisliste gab es auch nur diese eine Variante (SA226 sportliche Fahrwerksabstimmung mit Tieferlegung), diese ist bei Bestellung des M-Pakets inklusive. (plus Optik Paket, Sitze, Felgen, usw.)

M-technic zdaje się że ma możliwość regulacji a tutaj nie ma ale nie wiem dokładnie :wink:

Opublikowano

Wiem o co chodzi z tym zawieszeniem 0226 :D

Zaweszenie 0226 jest od zwykłego obniżone o 15mm i ma twardziej zestrojone amortyzatory

zawieszenie M-technic jest od zwykłego obniżone o 20mm i ma dodatkowo możliwość regulacji i ma inne stabilizatory