Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oryginalna pianka w sprayu BMW. Czy ktoś miał okazję już tego używać. Jeżeli tak to jakie wrażenia?? Próbowałem wszystkich pianek do skór typu: autoland, moje auto i wszystkie są do d... Dlatego chcę wiedzieć jak wygląda sprawa z kosmetykiem sygnowanym logo BMW??

http://www.bmw-shop.pl/go/_info/?id=1961

Poza tym jeszcze jedno pytanie odnośnie oryginalnego wosku w sprayu: Czy jest on dobry i faktycznie widać różnicę po użyciu?

http://www.bmw-shop.pl/go/_info/?id=1967

Opublikowano

....jasna skóra, u nas na slasku :mad2: tez taka chcialem, ale jak zobaczylem pol roczny demo car to podziekowalem.

Uzywam oryginalnej pianki i wosku do skory i jest ok. Tylko trzeba sie instrukcji obslugi trzymac.

Po zastosowaniu pianki nie widac jakiegos cudu, ale nadaje sie ona swietnie do plastikow. Ale stosuje ja do skory - moze troche "zmiekcza" zanieczyszczenia :mrgreen: i pozniej mleczko i juz tutaj po kolorze gabki widac ze bedzie czysciej :norty:

No i co dla mnie wazne to mleczko do skory marki BMW pozostawia skore matowa!!!

Ewentualnie polecilbym tez preparat Sonax do skory ale tylko ten w spraju z niebieskim deklem.

Pozdrawiam

Ale skoro jestes z Katowic to sprobuj myjnie reczna na 1000 leciu - na przeciwko kukurydz :cool2: Tanio nie jest ale porzadznie!!!

Opublikowano
Nie wypowiem sie w tej kwestii o którą pytasz, ja zakupiłem mleczko do czyszczenia skóry w ASO BMw rowniez sygnowane logiem tej marki, każdychwali sobie i powiem, ze jest chyba najlepsze, w komplecie są trzy gąbeczki i takie ściereczki, wydajne dobrze naprawde czyści i odświeża i chroni przed słońcem nie pozostawia śladów tylko naturalny dotyk skóry zero świecenia się jak psu ja..., wszystko naprawde pieknie wyglada, polecam a ze sprayem BMw nie miałem do czynienia, tylko z innym, był w miarę, ale mleczko najlepsze, duzo zresztą opinii takich spotkasz, w ASO równiez wspominali, ze mleczko jest chyba najlepsze z tych wszystkich środków do pielęgnacji a zaznaczam, że również mam jasną skóre i to w autku starszym niż Twoje, więc łatwo się domyslić, że skóra nie jest napewno w gorszym stanie niż u Ciebie a jednak mleczko dobrze zadziałało :)
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, zwłaszcza z tą myjnią na tysiacleciu :wink:

Gadałem z kolegą i polecił mi jeszcze środek do czyszczenia skór firmy KLER czyli producenta mebli skórzanych. Podobno rewelacja. Co prawda skóry mam dość czyste,zero wyświecenia, zagniotów i brudu(jak narazie) mimo iź sa to najjaśniejsze skóry dostępne w E60, ale powiedział mi, że nawet mocno zaniedbane skóry można tym doczyścić rewelacyjnie. A jaki w takim razie wosk badz politure do karoserii polecilibyście do czarnego metalica?

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi, zwłaszcza z tą myjnią na tysiacleciu :wink:

Gadałem z kolegą i polecił mi jeszcze środek do czyszczenia skór firmy KLER czyli producenta mebli skórzanych. Podobno rewelacja. Co prawda skóry mam dość czyste,zero wyświecenia, zagniotów i brudu(jak narazie) mimo iź sa to najjaśniejsze skóry dostępne w E60, ale powiedział mi, że nawet mocno zaniedbane skóry można tym doczyścić rewelacyjnie. A jaki w takim razie wosk badz politure do karoserii polecilibyście do czarnego metalica?

Mam meble z klera i srodki do czyszczenia byly w komplecie. Sa kiepskie, brudu dobrze nie usuna. Uzywam w domu sonaxa.

Wosk do nadwozia - sonax, sa rozne, w zaleznosci od stopnia zuzycia tzn scierne i takie do swiezych lakierow. Polecam serie niebieska.

Jak spytasz o plyn do szyb to uwierz mi tylko sonax - zero filmu!!!

Opublikowano

Hej.

Ja także korzystam z oryginalnego zestawu do czyszczenia i pielęgnacji skóry (pianka + mleczko) od BMW i jestem zadowolony. Mam jasną skórę, więc zabrudzenia to rzecz normalna, ale pianka czyści bardzo dobrze, a mleczko nawilża skórę. Więc ogólnie z czystym sumieniem polecam taki zestaw, bo nie są to straszne pieniądze, a starcza na kilka czyszczeń. Inną sprawą jest czas potrzebny na czyszczenie. Ostatnio zajęło mi to ładnych kilka godzin, ale ja muszę mieć wszystko cacy więc wcierałem kolistymi ruchami bardzo sumiennie, ale efekt był niesamowity - autko ma prawie 5 lat, a skóra jak nowa :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za rekomendację byłem w Bawarii wczoraj i nie umaiłem się zdecydować czy to kupić, ale chyba w przyszłym tygodniu po to pojade :D
Opublikowano
i ja polecam piankę i mleczko do skory z aso, za nim kupiłem próbowałem kilku środków, ale żaden nie dał takiego efektu, no i tak jak ktoś wcześniej napisał po mleczku z aso skóra jest matowa a nie błyszcząca
Opublikowano

Ja uzywam zestawu Collonil do skor samochodowych. Emulsja bardzo dobrze czysci a mleczko szybko sie wchlania i po krotkiej chwili skora jest suchutenka, matowa i co wazne tylek na siedzeniu sie nie slizga. Generalnie :cool2:

Preparatow z aso nie mialem okazji uzywac wiec porownania brak.