Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

nosze sie z zamiarem zakupu sportowego wkladu filtra powietrza

(na stozek nie mam miejsca pod maska)

w Intercarsie jest jaki K&N (33-2059) za ok 230 zlotych

czy jest to filtr warty uwagi?

a moze polecicie cos innego, lepszego

nie chodzi mi o meg zwiekszenie osiagow autka, ale o delikatne polepszenie dzwieku silnika :)

pozdrawiam

.: www.tuning-studio.pl :.

ALUFELGI * LAMPY * LUSTERKA * NEONY * STROBOSKOPY

HAMULCE * TŁUMIKI * AMORTYZATORY * SPRĘZYNY * FILTRY * OLEJE

Opublikowano
Ja posiadam u siebie wlasnie takze sportowa wkladke K&N'a i nie narzekam osiagow nie poprawia a co do dzwieku to moze minimalnie lepiej slychac dzwiek. Nie zastanawiaj sie nad inna firma bo K&N rzadzi wsrod filtrow. Na mocy napewno nie stracisz wiec sie nie martw.

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano

mowie dokladnie o tym wkladzie

http://www.knfilterchargers.com/search/product.aspx?Prod=33-2059

osobiscie mysle ze za 230 zl to dobre rozwiazanie

prosze napiszcie jeszcze tylko

1) czy nie ma przeciwskazan do instalacji takiego filterka jesli samochod jest zagazowany

2) filtr ten wg K&N ma gwarancje milion mil, a jak wyglada jego konserwacja, czyszczenie i co ile nalezy to robic??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!!

Też noszę się z zamiarem zakupu tego typu filtra ale przez ten sklep.

http://www.sklepmoto.pl/filtry.php?marka=6&wyslij=1&model=283 Tu masz za ok 170zł ten filtr...

Kupowałem tam klocki też dużo taniej i wszystko wporządku szybka wysyłka i towar w 100% zgodny z opisem :)

Jak już założysz ten filtr to daj znać jakie wrażenia.

Opublikowano

Witam!

Mam u siebie wkład z K&N i ogólnie bez różnicy w porównaniu do zwykłego wkładu. Po założeniu lekko spadły wolne obroty i jak by delikatnie płynniej wkręca się na obroty...

Opublikowano

sklep wyglada OK kategorie maja identyk jak w InterCarsie

podana cena 230 to detal w IC, pewnie stali klienci maja lepsze warunki stad taka cena

sprawdze cene hurtowa w IC ale generalnie produkt identyczny, jak kupie to dam znac co i jak

ciagle oczekuje na odpowiedzi na moje pytania

1) czy nie ma przeciwskazan do instalacji takiego filterka jesli samochod jest zagazowany

2) filtr ten wg K&N ma gwarancje milion mil, a jak wyglada jego konserwacja, czyszczenie i co ile nalezy to robic??

Opublikowano

Tak więc ja mam zagazowane auto i wkład K&N - zero problemów...

A co do konsrwacji/czyszczenia filterka to są na rynku specjalne zestawy płyn do mycia + olejek. Czyszczenie to chyba po takim czasie jak byś miał wymienić zwykły tzn wszystko zależne od warunków w jakich używasz auta :)

Opublikowano
Wlasnie do konserwacji trzeba kupic specjalny plyn do mycia i olejek do natluszczenia. A samej konserwacji dokonujesz wtedy jesli jest albo mocno zabrudzony albo poprostu kiedy sam podejmiesz taka decyzje. Ja wlasnie musze kupic te srodki aby przeczyscic swoj filterek :D

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano

Ja mam założony stożek Kingdragona - i tu ewidentnie poprawia się odgłos pracy silnika. Silnik 1.6 M-40 ma odgłos pracy jak 6-cylindrówka. Stożek mam podwójnie wentylowany (czyli zewnętrzny i wewnętrzny).

Czyszczenie filtra w zależności od zabrudzenia. Olejek i płyn do mycia starczaja na ok 3 mycia.

Bardzo długo używam stożka - nie tylko miałem go w BMW i polecam firmy takie właśnie jak K&N, Kingdragon, BMC, Green, Pipercros.

Osobiście wątpię abyś z wkładki uzyskał lepszy dźwięk silnika ponieważ jest on zabudowany w puszce, która tłumi zasysanie powietrza, które to z kolei wytwarza ten niepowtarzalny dźwięk. Na pewno zyskasz na elastyczności silnika.

Reasumując: wkładka - ciekawy dodatek, którego nie musisz już wymieniać, a i swoje korzyści ma, ale dźwięku zero LUB stożek - zalety jak wkładka no może oprócz elastyczności silnika, ale odgłos zapewniony i prawidłowe działanie dopiero przy odgrodzeniu go od ciepłego powietrza - czyli utrudnione zamocowanie.

Pozdrawiam

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
no tylko jest maly problem bo ja mam zagazowana moja E30 a z tego co mi wiadomo to est duzy problem z montazem stozka wiec jedyne rozsadne dla mnie wyjscie to wkladka

Opublikowano

Wątpię aby był problem - co najwyżej kwestia regulacji. Często do samochodów przy montażu instalacji gazowej montuje się stożki z banalnego powodu, bo inaczej mieszalnik nie miałby się gdzie zmieścić pod maską, np. Opel Omega V6 itp. i dlatego są wywalane puszki i wstawiane stożki.

Najlepiej popytaj tam gdzie montują instalację gazowe ale nie u jednego tylko u większej ilości warsztatów montujących gaz - co oni na to.

Pozdrawiam

P.S.

Dzisiaj mi moja e-30 zaczęła szwankować, ja mu gaz a on mi odwrotnie jak bym go odjął, hmmm. Zaczęły się też problemy z uruchomieniem ciepłego silnika, wogóle na obroty nie chce wchodzić, wręcz odwrotnie. Jak jutro niedojdę do tego co to jest to poruszę temat na forum.

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
  • 1 rok później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ma ktoś fote jak jest wstawiony stożek do E36 ?

JAk jest z osiagami i spalaniem przy sportowym stożku?

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg