Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum i przepraszam jeśli pytania będa głupie, lub kiedys juz padały odpowiedzi...

Wczoraj zakupiłem E46 2002 po liftingu na 2003 2.0 d 150KM. Auto wiadomo nie wyzbyte normalnych śladów użytkowania, ale stan wydaje mi sie dobry. Auto było sprowadzone z Włoch. A oto pytania:

1. Tata jadąc za mną stwiedził że jak dam mu power to lekko dymi, chwile i przestaje. Czy to normalne?

2. Klima cos nie ma chyba styków. Raz działa, nie działa poniżej 20 stopni, sama sie wyłancza(i nie chodzi tutaj o uzyskanie temperatury...) a neikiedy nie włancza się bez zabaw z przyciskami... Jaki powód tego moze byc?

3. Jak wykasować dane z komputerka? Chodzi mi o średnie spalanie i średnią prędkość...

Wielkie dzieki za odpowidzi!

Opublikowano

ad1. to raczej normalne że puści 'bąka' przy bucie chwilowo :twisted2:

ad2. nie mam pojęcia , proponuje podjechać na komputer

ad3. w manetce przy kierownicy jak przełączasz te dane , na jakim się zatrzymasz to przytrzymaj ten guzik dłużej to wyzerujesz , limitu km na paliwie się nie zeruje

Opublikowano
Dzięki. Bo troche ten "dymek" mnie zmartwił, bo przy zakupie zwracałem na to uwage. Ale pewnie tak jest jak mówisz, bo ma świetna kulture pracy i nic nie zapowiada czegos złego. A swoją drogą i tak na kompa trzeba skoczyc...
Opublikowano
Właśnie mam zamiar na dniach. A jak przekręce kluczykiem to pisze "oilservice 600 km". To znaczy ze mam olej wymieć(bo i tak wymienie, ale chciałem wiedizeć). Jaki właściwie tam olej sie leje. Bo widizałęm ze Castrol, ale jaki dokładnie?
Opublikowano

filtron - powietrza AK 362

oleju OE 649/7 hu 722x

paliwa PP 976

klima K 1136A 1036a

olej Castrol edge 5w30 ew spełniający norme LL04 pełny syntetyk

Opublikowano
Mam jescze pytanie do YOUCLA, bo piszesz ze jesteś z Bytomia. Gdzie kupujesz te wszystkie filtry i olej? W BMW - jeśli tak to którym. Oczywiście mozę odpowiedzieć ktos ze ślaska...
Opublikowano

wazne zeby byly wykonane w technologii CCFL, ja jestem swiezo po zalozeniu tylko autko brudne i nie wrzucam jeszcze fotek.

nie kupuj tych LED bo swieca slabiutko.znajomy ma w e39 i w dzien ich wogole nie widac.

Opublikowano
A i właśnie... Chce kupić ringi - te tańcze(69zł) czy te droższe (149)? Jest jakaś róznica?

Moim zdanim oryginał, to oryginał i szkoda (psuć wygląd beemki) poprawiać fabrykę wynalazkami z Allegro (lub innych sklepów).

(To tylko oczywiście moje zdanie).

Pozdrawiam wszystkich

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
A i właśnie... Chce kupić ringi - te tańcze(69zł) czy te droższe (149)? Jest jakaś róznica?

Moim zdanim oryginał, to oryginał i szkoda (psuć wygląd beemki) poprawiać fabrykę wynalazkami z Allegro (lub innych sklepów).

Pozdrawiam wszystkich

tez jestem tego samego zdania ale w tym jednym jedynym wypadku zrobilem wyjatek i zalozylem ringi.i nie zaluje.autko wyglada naprawde fajnie.

Opublikowano
Właśnie mam zamiar na dniach. A jak przekręce kluczykiem to pisze "oilservice 600 km". To znaczy ze mam olej wymieć(bo i tak wymienie, ale chciałem wiedizeć). Jaki właściwie tam olej sie leje. Bo widizałęm ze Castrol, ale jaki dokładnie?

Ja leje do obu diesli Castrol magnatec 5w40 :)

Opublikowano

TYLKO i wylacznie CCFL, jak chcesz wydac kase na probe to mam ringi z allegro LED za 50zl lub za sama oplate dobrego piwska :)

Leza i sie kurza...

W swoim Compakciorze zamontowalem ccfle z www.insideperformance.de Spsul mi sie konverter z niskiego na wysokie i za darmo podeslali mi do wymianki nowa sztuke :)

Warto.

Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich

tez jestem tego samego zdania ale w tym jednym jedynym wypadku zrobilem wyjatek i zalozylem ringi.i nie zaluje.autko wyglada naprawde fajnie.

Jak założysz to zapodaj foto, chętnie obejrzę.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg