Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 10:18 pm Temat postu:

Zdecydowanie polecam:

http://moto.allegro.pl/item357188715_loctite_hygiene_spray_perfekcyjny_odgrzybiacz_klim.html

Sam tylko to stosuję. Kup dwie sztuki...

Jest tak, odpalasz silnik wyłączasz klimatyzację, włączasz obieg powietrza wewnętrzny (ważne żeby nie brał powietrza z zewnątrz) następnie otwierasz i włączasz wszystkie kanały nadmuchów, stawiasz sobie pojemnik na tunelu przy lewarku zmiany biegów, wciszkasz spray i zamykasz auto i tak niech sobie wszystko pracuje około 30 minut. Za trzy cztery dni czynność przeprowadź jeszcze raz i powinno być OK.

Ważne, dobrze wywietrz auto po każdym zabiegu, około 30 minut wietrzenia.

Powinno być OK.

mam pytanie ktoredy on pobiera powietrze jesli właczony jest obieg wewnetrzny ???stawiasz sobie pojemnik na tunelu przy lewarku zmiany biegów, --- gdzie dokładnie mam wsadzic koncowke z pojemnika ???? zwykle demontowałem obudowy filtrow i tam pryskałem

Witam.

Mam identyczny problem, ale narazie jeszcze nic nie robiłem jutro kupię odgrzybiacz (od tego zaczne) i zobaczymy.

A wyczytałem gdzieś na forum że powietrze wsysane jest pod kokpitem tzn. przy stopach ( u kierowcy z prawej strony, a u pasażera po lewej stronie)