Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.W sobote spotkała mnie najpiękniejsza rzecz w moim życiu jaka mogła mnie spotkać,otórz kolega przewiózł mnie m3 z 97 roku.Auto to naprawdę kozak.Ten piękny dźwięk silnika jest lepszy niż najlepsza muzyka.Auto ma zrobionego SWAPA,a konkretniej ma silnik od M3 e-46 w budzie M3 E-36.Jak mnie przewiozł to sie poprostu zakochałem w tym autku,i mam zamiar takie sobie kupić.Pozostaje kwestia tego typu czy m3 e36 3.0 czy 3.2???Proszę o rady.
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano
Witam wszystkich.W sobote spotkała mnie najpiękniejsza rzecz w moim życiu jaka mogła mnie spotkać,otórz kolega przewiózł mnie m3 z 97 roku.Auto to naprawdę kozak.Ten piękny dźwięk silnika jest lepszy niż najlepsza muzyka.Auto ma zrobionego SWAPA,a konkretniej ma silnik od M3 e-46 w budzie M3 E-36.Jak mnie przewiozł to sie poprostu zakochałem w tym autku,i mam zamiar takie sobie kupić.Pozostaje kwestia tego typu czy m3 e36 3.0 czy 3.2???Proszę o rady.

Myślę ,że to zależy od tego czy chcesz robić swap'a na S54B32, jaki masz budżet etc. Jeśli nie będziesz robił swap'a a Twoje środki w zupełności wystarczą na E36 M3 z S52B32 w dobrym stanie(nie skatowane przez ulicznych Schumacherów) to brałbym ten właśnie model (sam kiedyś nad nim się zastanawiałem). Prócz większej mocy jest ponoć (wyczytane na tym forum) oszczędniejszy od starszej konstrukcyjnie jednostki o poj. 3.0L. Dobra rada : nie kupuj tych M'ek z USA, tam silniki były słabsze i nie były silnikami S50 i S52 a jedynie tuningowanymi M50 i M52

Opublikowano
Dobra rada : nie kupuj tych M'ek z USA, tam silniki były słabsze i nie były silnikami S50 i S52 a jedynie tuningowanymi M50 i M52

pierwszy raz o tym slysze

To sie pora doksztalcic:)

E36 M3 US-SPEC to:

1. S50B30 - 3 litry, brak ITB, brak bezstopniowego VANOSa, mniejsza kompresja, hydraulika i w efekcie tylko 240HP SAE. W dodatku w US-SPEC zawieszenie jest mniej agresywne, zegary nie maja temp. oleju oraz opcjonalnie byla dostepna skrzynia 5HP18.

2. S52B32 - 3.2 litra, podobnie jak 3.0 z tym ze teraz baza jest M52. Moc taka sama. Skrzynia 5-bieg manual lub 5HP18, brak SMG.

Co do wyboru 3.0 vs 3.2 to decyduje tylko kasa. I nie bac sie SMG, w razie co ponoc latwo przerobic na manual.