Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuje kupić nowe opony do mojej 120d w rozmiarze 205/50/17. Byłbym wdzięczny za jakieś propozycje. Co sądzicie o toyo PXT1?
Opublikowano

Nie wiem, od kilku już osób słyszałem, że nienajlepiej się sprawują na mokrym.

Ja na lato założyłem Pirelli P Zero Rosso i jestem bardzo zadowolony. W "długi wekend" lało jak nieszczęście i mimo sporej szerokości opon (235/45R17) jechało się bardzo spokojnie i stabilnie.

Polecam.

Opublikowano

swego czasu jezdziłem na felgach z E87 na ktorych byly opony bridgestone potenza(czyli opony standardowo montowane na koła 17" w BMW1),pomimo tego ze były to opony RFT,niezle sie sprawowaly,bardzo twarde opony,ciche,na mokrej nawierzchni poprostu mistrzostwo swiata,teraz na 18" rowniez mam potenzy i szczerze polacam,tylko cena troche zaporowa :(

w ogóle ceny opon w rozmiarze 205/50/17 przyprawiaja o ból głowy :jawdrop:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bo 205/50/17 jest mało popularnym rozmiarem, zauważ że np. 215/45/17 jest tańsza zazwyczaj od swojej odpowiedniczki 205....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Dokładnie tak.

Staraj się poszukać opon w popularnym rozmiarze, który będzie odpowiednikiem tych, które miałeś fabrycznie.

215/45R17 to bardzo popularny rozmiar, więc i wybór lepszy i ceny niższe :)

Opublikowano
Faktycznie 215/45/17 sa znaczaco tansze. Co wiecej gdy sprawdzimy zamienniki do rozmiaru modelowego 195/55/16 okazuje sie ze 215 maja bardziej zblizony rozmiar niz 205,co jest dosc dziwne bo seryjnie bmw na 17 zaklada wlasnie te 205/50/17. Z czego to moze wynikac? Pomijajac juz kwestie rozmiaru prosilbym jeszcze o jakies opinie o toyo pxt1r bo opona prezentuje sie naprawde swietnie a cena jest akceptowalna. Oczywiscie jak ktos ma sprawdzone jakies inne godne polecenie to bylbym wdzieczny za rady. Chodzi mi generalnie o opony z wyzszej polki w przedziale cenowym 500-650 zl/sztuka za nowe.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam.

Polecam opony Continental "Conti Premium Contact 2" (takie założyłem do swojej E34).

Są ciche i dobrze odprowadzają wodę.(głębokie rowki)

Dla kolegi który szuka, niech zajrzy tutaj

http://www.continental.net.pl/cenniki_l.html

proponuję 17" 205/45R17 SportContact 2 84V FR 608

Pozdrawiam

003.jpg