Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy w e46 coupe istnieje możliwość zmiany kątu pochylenia szyby ? Mam wrażenie a właściwie jestem pewien, że moje są zbyt mocno pochylone do wewnątrz przez co mam problem z zamykaniem drzwi i muszę nimi trzaskać. O tym, że to wina szyba może również świadczyć to, że w momencie gdy są opuszczone problem z zamykaniem drzwi nie występuje. Z góry dzięki za odpowiedzi :wink:
Opublikowano
Hmm skoro nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie to może ktoś chociaż powie mi czy za pojechanie do ASO i postawienie przez nich diagnozy czemu tak ciężko zamykają się te drzwi coś się płaci ? Jeśli tak to na jakie koszta mniej więcej się przygotować ?
Opublikowano
a na jakiej podstawie kolega twierdzi że są za bardzo pochylone...? stało się coś? przecież samoczynnie sie nie pochyliły jak kiedyś (zakładając) było dobrze.

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano

W ASO za wszystko sie placi :mrgreen: ... no moze jak juz zostawisz u nich samochod i bedziesz czekal na odbior to poczestuja cie darmowa kawa (wliczona w cene uslugi) :twisted2:

Tak pobieznie przejzalem TIS'a i jest tam procedura ustawiania szyb w coupe (51 32 154) w kilku plaszczyznach: wzdluznie, pionowo, rownoleglosci itp. W niektorych przypadkach potrzebny jest specjalny przyrzad. Sruby do regulacji sa od spodu dzwi - po zdjeciu gumowych zaslepek, oraz z boku po zdjeciu zewnetrznej listewki ozdobnej. Sciagnij sobie TIS'a to sie dowiesz co i jak ustawic, na pewno przyda ci sie nie raz.

Opublikowano (edytowane)
a na jakiej podstawie kolega twierdzi że są za bardzo pochylone...? stało się coś? przecież samoczynnie sie nie pochyliły jak kiedyś (zakładając) było dobrze.

Twierdzę, że są za bardzo pochylone ponieważ jak zamykam drzwi to moim zdaniem szyby zbyt szybko stykają się z karoserią przez co są trudności z ich zamykaniem drzwi, a mianowicie trzeba nimi trzaskać. Jak tylko opuszczę szybę drzwi zamykają się leciutko. A mam tak od początku jak już kupiłem więc nie wiem co jest powodem tej usterki.

W ASO za wszystko sie placi :mrgreen: ... no moze jak juz zostawisz u nich samochod i bedziesz czekal na odbior to poczestuja cie darmowa kawa (wliczona w cene uslugi) :twisted2:

Tak pobieznie przejzalem TIS'a i jest tam procedura ustawiania szyb w coupe (51 32 154) w kilku plaszczyznach: wzdluznie, pionowo, rownoleglosci itp. W niektorych przypadkach potrzebny jest specjalny przyrzad. Sruby do regulacji sa od spodu dzwi - po zdjeciu gumowych zaslepek, oraz z boku po zdjeciu zewnetrznej listewki ozdobnej. Sciagnij sobie TIS'a to sie dowiesz co i jak ustawic, na pewno przyda ci sie nie raz.

Hehe no co do ASO to niestety racja ale łudziłem się, że za spojrzenie tylko nic nie wezmą :| A co do tego TIS'a to głupio się przyznać ale nie wiem co to jest :oops: Mógłbyś mi napisać skąd go pobrać ? Z góry dzięki.

Edytowane przez ShakeIt
Opublikowano
CZY DRZWI SA ROWNO Z KAROSERIA BO MOZE KTOS SKOBLE ZA BARDZO DOSUNOL I SKRECIL I WTEDY TAKI EFEKT WYSTEPUJE TRZEBA JE LECIUTKO POLUZOWAC I PRZESUNAC NA PROBE , WYSTARCZY MILIMETR . LUB DWA . A POTEM JAK TO NIE POMORZE TO SZYBY ALE JAK RUSZYSZ A NIE UMIESZ TO UMARL W BUTACH USTAWIENIE SZYB BEZRAMKOWYCH NIE JEST LATWA SPRAWA !!!!! POWODZENIA
Opublikowano
CZY DRZWI SA ROWNO Z KAROSERIA BO MOZE KTOS SKOBLE ZA BARDZO DOSUNOL I SKRECIL I WTEDY TAKI EFEKT WYSTEPUJE TRZEBA JE LECIUTKO POLUZOWAC I PRZESUNAC NA PROBE , WYSTARCZY MILIMETR . LUB DWA . A POTEM JAK TO NIE POMORZE TO SZYBY ALE JAK RUSZYSZ A NIE UMIESZ TO UMARL W BUTACH USTAWIENIE SZYB BEZRAMKOWYCH NIE JEST LATWA SPRAWA !!!!! POWODZENIA

Hehe widzę, że moja niewiedza jest porażająca ale wyjaśnij mi co to są 'skoble' bo pierwszy raz o tym słyszę ? Chodzi Ci może o tą metalową część w karoserii wchodzącą w zamek gdy zamyka się drzwi ? Jeśli tak to już to sprawdzałem :wink: