Skocz do zawartości

Czarny dach w e46 coupe co sądzicie ??? Mat czy metalik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanko, ponieważ (już był o tym temat) mam troche podeptany dach i nie wiem czy po naprawie polakierować sobie na czarno (metalik lub mat)... czy lepiej zostawić w kolorze (czerwony). Nie wiem jak to bedzie wygladac... Moze ktos ma jakies fajne fotki...
Opublikowano
Kolego moim zdaniem czarny dach w BMW to kiepski pomysł. gdy widzę jakikolwiek samochód z czarnym dachem to kojaży mi się z MINI a te samochody moim zdaniem są kiepskie. :)
Opublikowano
a mi sie tam podoba...ale kazdy lubi co innego wiec sam musisz zdecydowac. :8)
Opublikowano
Pomyśl lepiej czy będziesz później w stanie sprzedać takie auto :wink: Ludzie raczej niechętnie kupują auta po takich przeróbkach, a poza tym dachu raczej nikt nie maluje bez powodu więc od razu będzie wiadomo, że coś było z nim nie tak. Radziłbym też zrobić fotki dachu w aktualnym stanie aby przyszły nabywca wiedział, że nie było to coś poważnego, że chyba zostajesz z tym autem do końca życia :mrgreen: Lepiej naprawić dach po tych tańcach w szpilkach i polakierować na oryginalny (poprzedni) kolor. Takie jest moje zdanie :wink:
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
polakierować sobie na czarno (metalik lub mat)... czy lepiej zostawić w kolorze (czerwony).

Pomaluj w kolorze. Jak będziesz miał fantazje, zawsze możesz dach okleić folią.

Matowe powierzchnie są trudne do utrzymania w czystości, nie można ich odświeżyć polerka tak jak często robi się przy standardowych lakierach z połyskiem.

Opublikowano

Siema

Ja wlasnie za pare tygodni bede przenmalowywal moje 330 ci z SThallblau metalic na Bialy i mysle nad czarnym dachem,maska i klapa. Mialem tak w hondzie prelude 4 i wygladalo mega ale to kwestja gustu

ja kocham przerabiane auta i zwyklaki mnie po prostu nierobia.

Pomaluj na czarno ale nie mat-- moje zdanie

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

Moim zdaniem BARDZO ciekawy pomysł, ale czy ta maska i klapa to nie za dużo?? :roll: Czarny dach zaakcentuje wyjątkowość auta, ale nie zrobi z niego pośmiewiska. Można też pokusić się na folię ze strukturą CARBONU... uważam że też byłoby ładnie :cool2:

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/487b67f7.jpg

Ale ladna sztuka :)

moja bedzie ladniejsza :P

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

spoko

mam juz kola od m6 18 tki

progi nowe ( nieznam modelu ale ladne )

Zderzak przedni od M3 ale przerobilem go troszke ( wygladzony doloty inaczej zrobione inne halogeny )

Tylni zderzak przrobiony ( wygladzony itp)

Srodek od M3 ( fotele i kanapa )

Boczki przerobione na wieksze glosniki i srodki boczkow sa teraz czarne a reszta szara

Lampy maja wklady pomalowane na bialo ( musze zamowic Ringi CCFL ale niewiem jakie mam zamowic bo nieznam rozmiaru a dwa razy juz mi zle przyslali )

Lusterka Schnitzera

przednie zaciski to Brembo z Porshe

I jeszcze pare innych rzeczy

Zeby nie remont w domku juz bym mial wszystko prawie zrobione a tak stoje z praca

:(

Opublikowano
Premier :arrow: ile Cię kosztowały te lusterka od M3 i gdzie można takie nabyć?? Maska jak i zapewne klapa od M3 CSL?? pozdr

ceny poszly na PW, lusterka ori kupisz bez problemu ale juz ori i el skladane to rarytas na rynku i ciezko upolowac....

maska przyszla z niemiec jest carbonowa i bardzo lekka, wersja gtr...

klapa csl carbonowa zamowiona - ale ciezko powiedziec jak z terminem ..

reszta dodatkow moze jeszcze w tym roku :) ...

Opublikowano (edytowane)

SLODKA TA MASKA JEST

tez nad nia myslalem ale niemam kasiory bo mam remont w domu :(

ale kupie hehehe

Zapodaj jeszcze jakies fotki bety

Edytowane przez GDJOHNY
Opublikowano
SLODA TA MASKA JEST

tez nad nia myslalem ale niemam kasiory bo mam remont w domu :(

ale kupie hehehe

Zapodaj jeszcze jakies fotki bety

http://images45.fotosik.pl/321/e5d7000741889845m.jpg

http://images37.fotosik.pl/315/f39a99c09eb6fb3fm.jpg

http://images45.fotosik.pl/321/a81d0183990b167em.jpg

Narazie lepszych fot nie posiadam....ale powiem Ci ze maska odmienila te auto a widok ludzi robiacych zdjecia...BEZCENNY :twisted:

Opublikowano

Macha kozak fiu fiu

jaka zawieche tam masz kolezko??

Ja wlasnie wstawilem z M3 calosc i do tego sprezyny Eibacha -20 mm ale chyba gwintowane zamowie po sezonie

Kola mam te same od m6 ale stoja w garazu jeszcze hehehe

Opublikowano
Macha kozak fiu fiu

jaka zawieche tam masz kolezko??

Ja wlasnie wstawilem z M3 calosc i do tego sprezyny Eibacha -20 mm ale chyba gwintowane zamowie po sezonie

Kola mam te same od m6 ale stoja w garazu jeszcze hehehe

Mam tam gwint -FK Sport Edition Plus- po zakretach bajka....polecam rozporke..czuc roznice!! Mozliwosc regulacji dla wybrednego kierowcy i stylu jazdy jaki preferuje to poezja...w trakcie ustawiania mialem nadsterownosc, podsterownosc...teraz mam ustawione na tip top...ale troszke mi to zajelo czasu :)

Gwint dosc mocno skrecony, przednie kola chowaja sie w nadkola... Fele beda na sprzedaz :)

a zeby nie bylo tak calkiem OT w tym temacie

Czerwona z czarnymi wstawkami :)

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/topic14153_E92RED_3er_BMW_-_E90___E91___E92___E93.html&Topic_Cat=51