Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jestem nowy (szukałem i nie znalazłem) interesuje mnie temat domykania tylnych szyb kluczykiem w e46 qp :x gdy przytrzymam przycisk od otwierania to sie otworza wszystkie, jak od zamykania to sie zamkna tylko przednie, natomiast kluczykiem zamkne wszytkie... Co jest grane???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz drugi kluczyk jak masz dwa, może ktoś sobie tak ustawił preferencje w kompie. Myślę, że generalnie sprawa do ustawienia ale z poziomu serwisu. U mnie kluczyk domyka wszystkie szyby.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też domyka tylko przednie szyby. Kiedyś się pytałem o tylne boczne szybki to powiedziano mi że tam nie ma czujników "przycięcia palca" ;) więc taka opcja nie jest możliwa do zaprogramowania. Choć jak widać BaX ma. To ja już nie wiem o co biega :duh: :duh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Musze zobaczyc drugi kluczyk... A nie można ustawic tak zeby sie zamykały automatycznie po nacisnieciu przycisku zamknij?? Chodzi o to zebym nie musial stac przy aucie i trzymac tego przycisku...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Choć jak widać BaX ma. To ja już nie wiem o co

biega :duh: :duh:

Sprawdze jeszcze jak skończe pracę ale na 99,9% jestem pewien, że domyka wszystkie bo sprawdzałem kiedyś to nawet specjalnie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
U mnie też domyka tylko przednie szyby. Kiedyś się pytałem o tylne boczne szybki to powiedziano mi że tam nie ma czujników "przycięcia palca" ;) więc taka opcja nie jest możliwa do zaprogramowania. Choć jak widać BaX ma. To ja już nie wiem o co biega :duh: :duh:

moj pierwszy post, wiec witam wszystkich serdecznie :)

siedze juz troche na tym forum, auto przerobione zgodnie ze wskazowkami ..niedlugo postaram sie zamiescic jakies fotenjce a co do tematu, to tak wlasnie jest, jak pisze kolega... mam to samo... kluczyk otwiera wszystko (lacznie z szyberdachem), zamyka prawie wszystko, bo TYLNE SZYBKI zostaja otwarte :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety przedobrzyłem, domyka się przód, tył nie ;)
Opublikowano
Skoro temat został odświeżony to ja ponawiam jedno z pytań wyżej, czy da się zrobić tak aby szyby zamykały się automatycznie po zamknięciu auta ? Bo trochę niewygodne jest stanie w miejscu z przytrzymanym przyciskiem aby nie zgubić zasięgu.
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A można tak zrobić, żeby komfortowe otwieranie, otwierało tylko przednie szyby?

Wtedy nie będzie problemu domykania tyłu (ja bym sobie tak zrobił :8) )

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Witam, bede niedługo grzebał przy elektryce autka i przy mechanice tez (beda lambo doors) jak uda mi sie tak podlaczyc zeby sie dalo otwierac tylko przednie to dam znac... albo zeby sie domykaly wszystkie. Mysle, ze to tylko kwestia zalozenia czujnika przeciązeniowego i podlaczenia sie pod przednie szyby...
Opublikowano
Skoro temat został odświeżony to ja ponawiam jedno z pytań wyżej, czy da się zrobić tak aby szyby zamykały się automatycznie po zamknięciu auta ? Bo trochę niewygodne jest stanie w miejscu z przytrzymanym przyciskiem aby nie zgubić zasięgu.

jak zakladali mi alarm to tak ustawili, raz naciskam i samo wszystko sie zamyka ..oczywiscie pilotem od alarmu (troche lipa)