Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
WitaM! :D

pojawił się nowy soft z marca b.r. :?:

mam prośbę o info na temat co nowego i jak się sprawuje.

Pozdrawiam :hand:

Ja, jak juz kiedys tu pisalem, wyznaje zasade "never change a running system"... :lol:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
W swojej sedanowej e60 wymieniłem soft na grudzień 2006 i przestało się (elektronicznie) pierniczyć. Ja, dla odmiany polecam :cool2:
Opublikowano

u mnie niestety mp3 i bluetooth nie "running" nawet po zmianie softu w kwietniu 2008 - nie wiem tylko na jaki zostal uaktualniony i czy wszystkie mozliwe elementy uaktualniono, dlatego jestem rowniez zaiteresowany wszelkimi inforamcjami nt wprowadzonych zmian.

ps. czy jest na forum ktos kto moglby mi podac jakies ASO w Warszawie w ktorym PROFESJONALNIE przeprowadza PEŁNY update softu w e61 z grudnia 2004 tak by chodzily mp3 i dzialal dobrze bluetooth - obecnie dziala pairing ale nie mozna dzwonic...juz wiem ze ASO FOTA gdynia niezbyt ogarnia temat

Opublikowano

Witam

Ten soft bez żadnych kłopotów wgrają Wam fachowcy w stacji ASEKO w Warszawie przy ulicy Mińskiej 37. To w pełni profesjonalny warsztat od lat zajmujący się BMW.

Opublikowano
u mnie niestety mp3 i bluetooth nie "running" nawet po zmianie softu w kwietniu 2008 - nie wiem tylko na jaki zostal uaktualniony i czy wszystkie mozliwe elementy uaktualniono, dlatego jestem rowniez zaiteresowany wszelkimi inforamcjami nt wprowadzonych zmian.

ps. czy jest na forum ktos kto moglby mi podac jakies ASO w Warszawie w ktorym PROFESJONALNIE przeprowadza PEŁNY update softu w e61 z grudnia 2004 tak by chodzily mp3 i dzialal dobrze bluetooth - obecnie dziala pairing ale nie mozna dzwonic...juz wiem ze ASO FOTA gdynia niezbyt ogarnia temat

Obawiam się że update softu nic tu nie da. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć - niestety. Ja mam soft z lipca 2007. telefon owszem działa lepiej (działa w pełni wyszukiwanie po literce) ale dzwonić można tylko z tego co jest w aucie. Mp3 nie czyta. Update warto zrobić bo kilka upierdliwych funkcji porzadkuje i jest ładniejszy. Ci, którzy myślą ze ich auto bedzie czytać mp3 mogą (choć nie musza) się srogo zawieźć.

Opublikowano
hej dn!

a ja mam wrażenie że dopiero M5 to bedzie to

tora

Oj, mam wrażenie iż bardzo się zbliżyłeś prawdziwego, sedna....

aż boję się o wnioski :roll:

:hand:

Opublikowano

A co do reszty zagadnień, mnie u Fusa wgrali soft, i wszystko było ok. poza żaluzją turbiny, ale (ponowny soft-chip T.) i wszystko hula. :cool2:

W kwestii parowania telefonów to wiele nowoczesnych modeli jest ujętych dopiero w nowym sofcie, a co do niego to mam zapewnienia że już działa.

W sprawie samego softu to : Jeffo1, soft wgrywany w kwietniu 2008 (przed 20) to prawdopodobnie soft lipcowy 2007 lub nawet grudzień 2006.

Witaj Jeromer, co do mp3 to masz absolutną racja. Mój koleżka ma e60 2004 z navi pro. I mp3 nie hula ?!?!?!

Opublikowano

hej

co do softu to kiedyś zajrzałem do ukrytego "menu" i chyba był aktualizowany

jak by mi ktoś przypomniał jak sprawdzić wersję softu to zerknę i napisze na forum

hej

Opublikowano

stacyjka 2 lub 3 i zaczynamy.

wciśnij ID na 7-8 sekund, potem trzy w prawo, trzy w lewo, jeden w prawo, jeden w lewo, jeden w prawo i wciśnij, (krótko) no i masz.

jak co to dzwoń. :hand:

Opublikowano
A co do reszty zagadnień, mnie u Fusa wgrali soft, i wszystko było ok. poza żaluzją turbiny, ale (ponowny soft-chip T.) i wszystko hula. :cool2:

W kwestii parowania telefonów to wiele nowoczesnych modeli jest ujętych dopiero w nowym sofcie, a co do niego to mam zapewnienia że już działa.

W sprawie samego softu to : Jeffo1, soft wgrywany w kwietniu 2008 (przed 20) to prawdopodobnie soft lipcowy 2007 lub nawet grudzień 2006.

Witaj Jeromer, co do mp3 to masz absolutną racja. Mój koleżka ma e60 2004 z navi pro. I mp3 nie hula ?!?!?!

dziwi mnie fakt, ze sa auta z poczatku produkcji ktore czytaja mp3 i auta ktore nie mimo update softu nie czytaja. Mam wrazenie ze jest to kwestia wylacznie softu i jego pelnego update, z tego co wiem nie odbywa sie to jednym kliknieciem tylko sklada sie sie on wielu czesci ktore moga byc uaktualnione badz nie. Nie przemawia do mnie gadka ze moze dzialac ale nie musi. Skoro nie dziala to nie bylo pelnego update i tyle to nie sa zadne czary czy atari 64 ze pojdzie albo nie.

ps. robocza czy ASEKO to nie jest ASO prawda ?

Czy oni na pewno moga aktualizowac caly soft ? jesli tak to jest to piewszy nie ASO, jaki znam, ktory moze to zrobic

ps2 jaki koszt u nich ?

Opublikowano
dla wiadomości kolegów mam soft z 2004

hej

a ja probowalem wiele razy i nie udalo mi sie ustalic jaka wersja - kombinacja pokretlem idrive'a nie dziala ( duza navi pro + tuner tv)

Opublikowano

Firma ASEKO to nie ASO BMW, ale są o wiele lepsi. Pracują tam "magicy"' którzy znają się na BMW i czują to, w przeciwnieństwie do kolesi z oficjalnych ASO BMW, którzy zmieniają się jak przysłowiowe rękawiczki.

Powiem wprost. Mój dobry znajomy, który był do niedawna szefem serwisu jednego z oficjalnych ASO BMW na terenie Warszawy, dał mi do nich namiary, zadzwonił do nich i mnie zapowiedział, a na koniec powiedział tak. "Słuchaj kolego, radzę Tobie jak najlepiej potrafię. Jeśli chcesz mieć dobrze prowadzony samochód to tylko u nich".

Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Dlatego polecam i innym posiadaczom E60.

Opublikowano

Witam! :roll2:

Otóż dokonałem zmiany softu na 03/2008. Bardzo zadowolony jestem, no bardzo!!! B.T. działa bez zarzutu, skrzynka biegów inaczej pracuje, LEPIEJ ! :cool2:

Silnik jest jakby bardziej zdecydowany itp… Itd...

ALE to nic!

Dla chcących zmiany softu mam też inną dobrą wiadomość, oprócz jakości jest też taniej!!! :wink:

Wynegocjowałem dla NAS cenę 430 pln. brutto wraz z końcowy myciem pojazdu!!!

Zainteresowanych proszę o kontakt na pw. :phone:

Pozdrawiam :hand:

Opublikowano
U mnie jest navi prof. I nie czytała mi mp3 w żadnym napędzie ale parowanie fonów i kopiowanie książki telefonicznej do auta było bezproblemowe a soft miałem z 2004r. Kolega ma takie auto jak Tora i jemu czytało mp3 w napędzie navi biznes. Ja płaciłem 300zł za aktualizację wszystkich sterowników trwało to jakieś 6h i dostałem wydruki z przed aktualizacji i po robocie w sumie parę stron A4. Po zmianie softu czyta mi MP3 skrzynia szybciej zmieniała biegi, no i na nowo trzeba było robić soft do silnika bo stare mapy był jednak inne.
Opublikowano
U mnie jest navi prof. I nie czytała mi mp3 w żadnym napędzie ale parowanie fonów i kopiowanie książki telefonicznej do auta było bezproblemowe a soft miałem z 2004r. Kolega ma takie auto jak Tora i jemu czytało mp3 w napędzie navi biznes. Ja płaciłem 300zł za aktualizację wszystkich sterowników trwało to jakieś 6h i dostałem wydruki z przed aktualizacji i po robocie w sumie parę stron A4. Po zmianie softu czyta mi MP3 skrzynia szybciej zmieniała biegi, no i na nowo trzeba było robić soft do silnika bo stare mapy był jednak inne.

kolego max77 moglbys zdradzic gdzie robiles update bo, z opisow ,ktore znalazlem wyglada na to, ze twoj update to pelna profeska, jak mawia mlodziez teraz.

Opublikowano
Robiłem to w Gliwicach u Diabła vel DIABLO, gość ma malutki warsztacik ale za to full sprzęt i wiedzę no i jest bzik na punkcie BMW, ciężko z terminami u niego bo robi auta z całej polski i nie tylko.
Opublikowano

Ja prosilem dzis o update i uslyszalem, ze lepiej nie :shock:

a to dlatego, ze programowac mozna tylko jakas okreslona ilosc razy i koniec :shock: :shock:

Ten nowy soft ponoc jest niekompletny i ma byc uzupelniony jeszcze w maju!

Niedawno mialem zreszta update robiony - pozmienialy sie troszke grafiki w kompie, troszke jakby slabszy motor ale kolo 1 litra mniej pali - a moze to kwestia wyzszych temperatur. Skrzynia u mnie gorzej teraz pracuje, ale prawdopodobnie mam uszkodzona. Dynamik drive troche lepiej dziala ale dalej do dupy - przy wiekszych predkosciach juz nie plywa po calym pasie tylko w zamian wykonuje gwaltowniejsze ruchy.

Zwisy wystepuja nadal, czasem nie mozna zglosnic/zciszyc ani zmienic stacji w zasadzie nic nie mozna zrobic przez kilka - kilkanascie sekund, a czasem dziala wszystko bez zarzutu.

Sterowanie poduszka silnika zostalo jakos zmodyfikowane i teraz podczas zapalania/gaszenia silnika jest ok (byl slyszalny stuk) ale w zamian wyraznie teraz przenosza sie wibracje silnika na nadwozie.

Mam nadzieje, ze ten najnowszy soft bedzie lepszy, a moze nawet calkiem dobry.

Jak teraz sprawdzic wersje softu i jakie te wersje sa najnowsze???

Po aktualizacji sprawdzalem i nie znalazlem, ekrany sa niebieskie i rozne sprawy tam sa podane, ale ktore informacje to wersja softu???

Pozdrawiam

Opublikowano

jasiuq1 !!! :shock:

Jezzzu, ile rzeczów na raz jeden!!!

Ale po kolei. W sprawie dziwnych zawieszek softu to tylko soft może być winny i już, a jeśli po wgraniu nowego cosik dalej się wiesza to znaczy że możesz mieć kolejkowanie procesora inaczej ustawione, a to niestety cecha egzemplarza i już. :|

Stuki przy zimnym silniku to dalej soft ale już na szczęście kwestia sterowników (wgrywalne), Może być też zbyt duży rozrzut czujnika położenia wału. Czasem się zdarza w benzynach ale w dieslu bardzo rzadko. :?:

Poduszki (silnika?) to część mechaniczna – nie bardzo rozumiem?

Spalanie, absolutnie soft – mapa silnika. Wgrywalne 100%. :D

Sprawa ograniczonej i ilości wgrań softu – to zupełnie tak jak w przypadku twardych dysków – "wszyscy mówią zupełnie inaczej niż wszyscy". Ha ha ha. Otóż kiedyś za Chrobrego czy Łokietka, były takie komputery co się im te twarde dyski jaościć tak psuli, czy co??? Ale, teraz to komputery mają inne dyski. A co do Eprom-ów to graniczna dla takich na UV, jest to jakieś 150? – 200? Razy, albo 130 a może 300???

No to tego typu gadanie jest, a sedno tym by sterowniki wgrać dokładnie i dokładnie sprawdzić, bo nawet wilgotność powietrza może zmienić część protokołu albo nawet tzw. „stream”-u :wink:

Pozdrawiam