Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po użyciu spryskiwacza część płynu leci mi na szybe dzwi kierowcy.

1 Czy nie powinna być jakaś uszczelka ograniczająca na szybie czołowej, aby płyn nie spływał na szybę drzwi kierowcy?

LW
Opublikowano
W spryskiwaczu są dysze, takie jopki, przez które leci płyn. Weź jakiś cienki drucik, szpilkę, igłę - włoż w dziurkę i lekko obniż dyszę. Tylko uważaj, aby ten drucik, czy coś innego się nie połamało, bo będzie kicha. Po obniżeniu sprawdź jak leci płyn, bo może okazać się, że źle się ustawiło. Ja kiedyś wypsikałem 2 l. wody (wcześniej nalałem, bo szkoda płynu), zanim ustawiłem 2 spryskiwacze. :)
Opublikowano
Przy wiekszej predkmosci i tak Ci plyn bedzie lecial na boczne szyby. :mrgreen: :norty:
NO BMW - NO FUN !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

producent dokładnie określa miejsca na które ma padać strumień ze spryskiwaczy.

W instrukcji napraw do e36 jest rysunek z wymiarami dla poszczególnych dysz.

A dwa litry na regulację to rewelacyjny wynik!

Ja potrzebowałem ok 8l.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
U mnie też krzywo leci, ale dysza jest ustawiona za nisko i część płynu uderza wprost pod wycieraczki. Bałem się wsadzać w nie cokolwiek, ale temat rozwiał moje wątpliwości. :8)
Opublikowano
Choćby nie wiem jak regulować dysze spryskiwaczy to i tak przy skrajnym wychyleniu wycieraczki w lewo woda będzie spływać na boczną szybę.
Opublikowano
z braku laku dobrałem się do dysz cienkim gwoździem :8) I z powodzeniem, szybki są czyste a winiłem wycieraczki które okazały się być w bdb. stanie.
Opublikowano
z braku laku dobrałem się do dysz cienkim gwoździem :8) I z powodzeniem, szybki są czyste a winiłem wycieraczki które okazały się być w bdb. stanie.

Widzę opcja "na agresora". ;) Z czymś większym/równym niż średnica dyszy trzeba uważać, aby nie rozkalibrować jej. Tak tylko piszę, ostrzegawczo. :8) Także swego czasu kląłem wycieraczki... i okazał się źle ustawiony spryskiwacz. :mrgreen: