Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem, znaczy się mój ojciec. Popsuł mu sie czytnik w furaczu jako że on jest mu bardzo potrzebny do pracy, prosił abym tu opisał ten problem. Ma czytnik prawdopodobnie MKII ale może to być też MKI niewiem. Spisał mi wszystko co tam jest:

BMW65.90-6-908309

SA609

PHILIPS GM94094

22SY569/23

902201569239

Model samochodu to 530d rok 2000. Moje pytanie jest takie: Czy gdyby kupił czytnik MKIV to spasowałby do jego samochodu (ma małą navi 4:3)? Czy trzeba coś jeszcze dokupować? Czy niebędzie komplikacji jeśli zamiast tego MKII dałby MKIV? Proszę o odpowiedź z góry THX :D

Opublikowano
To ja się jeszcze dopisze do pytania. Bo mam chyba MK2 działający, ale chciałbym zrobić go na MK4 co by "devede" czytał. Ile za taki czytnik trzeba dać?
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
  • Moderatorzy
Opublikowano

MK4 ma sens tylko z ekranem 16/9.W przypadku 4/3 to raczej MK3.

choć MK4 będzie działał również.Komplikacji przy wymianie nie ma żadnych musisz tylko odpiąć wzmacniacz anteny GPS i wpiąć antenę bezpośrednio do czytnika(w touring potrzebna przedłużka można kupić od Seby)

Reszta normalnie.

Opublikowano
Czyli co mam powiedziec ojcu żeby sie nie bał, że będzie pasowało. Dlaczego MKIV ma sens tylko z ekranem 16:9? Są jakieś problemy w przypadku MKIV i ekranu 4:3?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Czyli co mam powiedziec ojcu żeby sie nie bał, że będzie pasowało. Dlaczego MKIV ma sens tylko z ekranem 16:9? Są jakieś problemy w przypadku MKIV i ekranu 4:3?

Problemów nie ma.Jeśli chcesz by korzystać z płyt DVD to śmiało.

Opublikowano
Aha jeszcze jedno, czy jeśli sie zmienia ekran z 4:3 na ten większy to trzeba coś jeszcze dokupować prócz tego ekranu??
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Aha jeszcze jedno, czy jeśli sie zmienia ekran z 4:3 na ten większy to trzeba coś jeszcze dokupować prócz tego ekranu??

Raczej nie w 2000 tuner TV powinien normalnie współpracować.

Edytowane przez Kruk
Opublikowano

Co się stało z tym MK2 ? Może uda mi się go naprawić ...

MK3 jak i MK4 ma taki sam sens z 4:3 ...

Aby wymienić na 16:9 trzeba z sprawdzić jaki jest typ tunera TV - jeżeli 4:3, to trzeba gpo wymieneć lub zrezygnować z TV, jeżeli 16:9 (a w 2000r. jest spora szansa, że już tak jest) - tylko monitor.

Najlepiej skontaktuj się ze mną na maila lub GG, to wszystko ustalimy, co ci jest potrzebne do wymiany na 16:9 i czy będziemy próbowac naprawić czytnik.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)