Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
okey, czujników nie ma ale co z tym, że w kole miałem 0,4 bara, przejechałem z 15km, a komputer nawet sie nie zajaknal o jakiejs awarii koła?
Opublikowano

Też w sumie nie wiem jak jest z tym komputerem. Miałem raz przygodę, że wjechałem w mega dziurę i przebiłem oponę. Po 200 metrach już czułem i słyszałem, że jadę na kapciu felgą po ulicy,

a komputer nic nie pokazał. INIT`a miałem zrobionego.

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano
Jak zmieniam na zimówki i dam 16' felgę, to od razu wyskakuje że coś mu nie pasuje.

U mnie przy zmianach kol z letnich na zimowe nie wyswietla zadnych komunikatow, natomiast oba komplety mam 195/55/16 wiec czujnikom ewidentnie nie robi to roznicy.

Pzdr, MtothaJ
Opublikowano
okey, więc jak zmusić komputer do wywalenia błędu przebicia/uszkodzenia opony? Zrobienie init'a i spuszczenie powietrza z jednej opony do zera nie skutkuje, błędów z ABS/DTC itp. nie ma a przynajmniej się nie wyświetlają. ABS, ESP działa. Ma ktoś jakiś pomysł?
  • 11 lat później...