Skocz do zawartości

uszkodzone diody w zegarach ile to kosztuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ile moze kosztować naprawa/ wymiana diód w zegarach i gdzie mogliby mi to zrobić porządnie w trojmiescie? czy przebieg po ewentulnej naprawie lub wymianie zostanie taki jak miałem czy może się zmienić. wiem ze tamet był wałkowany ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania.
Opublikowano

Gdzies na pomorzu jest fachowiec wykonujacy takie naprawy. Ceny od 150-300 zl.

Przebieg zostanie ten sam - nie ma ingerencji w epromy, to zabawa czysto mechaniczna.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Witam!

Czy chodzi o diody (które?) czy o piksele na wyświetlaczu?

Diody powinien wymienić byle elektronik, ale nie słyszałem żeby diody komuś padły.

Co to pikseli to :search:

Pozdro!

Opublikowano

jeśli chodzi o pixele to w 500zl się zmieścisz

(przynajmniej tyle mi koleszka powiedział do E-38)

Opublikowano
piksele dokładniej padły i nie widaćco sie pokazuje na wyswietlaczu lacznie z przebiegiem. czy znasz jakiegos speca z pomorza ktory pomoże :) ?
Opublikowano
piksele dokładniej padły i nie widaćco sie pokazuje na wyswietlaczu lacznie z przebiegiem. czy znasz jakiegos speca z pomorza ktory pomoże :) ?

z pomorza nie ale z moich okolic tak :8)

z tym że dotarcie od Ciebie do mnie wyniesie Cię więcej niż naprawa :twisted:

Opublikowano

:duh: człowieku nowe zegaryy to koszt rzędy 2000zł aa tyle to chyba nikt by nie chciał się pozbyć z Kieszeni... Lepiej juz jest naaprawić za 500 zł i miec 1500zł mieć w kieszeni i np wydać je na fane alunki na zime chociażby...

a tak pozatym :

ADRES FIRMOWY:

"PIXEL-BIT"

Jakub Suwiczak

Ul. Palacza 78/2

60-274 Poznań

Tel. 501 362 267

Mail: [email protected]

Koleś zajmuje się pixelami !! w e36 kosztowało około 150zł

i troche lekturki po niemiecku :))

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic.asp?TOPIC_ID=30102

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano
:duh: człowieku nowe zegaryy to koszt rzędy 2000zł aa tyle to chyba nikt by nie chciał się pozbyć z Kieszeni... Lepiej juz jest naaprawić za 500 zł i miec 1500zł mieć w kieszeni i np wydać je na fane alunki na zime chociażby...

a tak pozatym :

ADRES FIRMOWY:

"PIXEL-BIT"

Jakub Suwiczak

Ul. Palacza 78/2

60-274 Poznań

Tel. 501 362 267

Mail: [email protected]

Koleś zajmuje się pixelami !! w e36 kosztowało około 150zł

i troche lekturki po niemiecku :))

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic.asp?TOPIC_ID=30102

62 11 9 155 805 sprawdz kolego ile to kosztuje a ASO i dopiero klepnij sie w czoło. Kupiłem miesiąc temu własnie te zegary, człowieku!!!

Opublikowano

62 11 9 155 805 sprawdz kolego ile to kosztuje a ASO i dopiero klepnij sie w czoło. Kupiłem miesiąc temu własnie te zegary, człowieku!!!

Moje zegary:

NSTRUMENTS COMBINATION UNCODED KM/H 1 09/1997 62106942225 $689.1

Z VATem ponad 2 tys. pod warunkiem, ze serwis sprzeda za taka cene. Do tego dolicz jeszcze zaprogramowanie 2-3 stowki i wychodzi prawie 2500.

Tomek

Opublikowano
Moje zegary kosztowały 1250zł brutto w ASO BMW Auto Fus. Fakture mam, adaptacja zegarów 250zł brutto .Są takie w tej cenie, oczywiście w ASO mogą mówić ,ze nie ma takich zegarów. Ale jak dobrze poklepia w ta klawiature to znajdą. Oczywiście normala cena to chyba 2450zł. Ten numer który podawałem chodzi i jest jak najbardziej poprawny podam go jeszcze raz 62 11 9 155 805 tylko jest to dobrany do E39 530d, komputer,tv,navi
Opublikowano
]62 11 9 155 805

W realOEM

E39 530d Part Search

The specified part 62119155805 was not found.

Za cene jaka podales zastanowilbym sie nad wymiana zegarow.

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to ładnie zdzierają w Polsce na naprawę pixeli w Polsce.

W Niemczec naprawa pixeli w e39 to 120 euro czyli około 400zł.

Dostajemy na usługę 5 lat gwarancji!

Podejrzewam że w Polsce nikt ponad rok nie daje...

Opublikowano
Moje zegary kosztowały 1250zł brutto w ASO BMW Auto Fus. Fakture mam, adaptacja zegarów 250zł brutto .

nie to nie jest koszt rzeędu 2000zł :duh: w tym momencie zaprzeczasz sam sobie, ale okkkk...

Nawet jezeli po wszystkich mozliwych upustach to masz 1500zł Noo to i tak strasznie dużo, jeżeli da się naprawić za 500zł...

oczywiście jeżeli ktoś ma życzenie kupić nowe zegary to mu się to chwali :)

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano
Moje zegary kosztowały 1250zł brutto w ASO BMW Auto Fus. Fakture mam, adaptacja zegarów 250zł brutto .

nie to nie jest koszt rzeędu 2000zł :duh: w tym momencie zaprzeczasz sam sobie, ale okkkk...

Nawet jezeli po wszystkich mozliwych upustach to masz 1500zł Noo to i tak strasznie dużo, jeżeli da się naprawić za 500zł...

oczywiście jeżeli ktoś ma życzenie kupić nowe zegary to mu się to chwali :)

W Krakowie na ul. Balickiej 160 pytalem sie chcieli 400zl, dla mnie to nadal drogo szukam dalej.... Wole to zrobic w KrK nic wysylac gdzies poza...

Opublikowano

Witam

Na początku powiem ze zegary sa wymienne tzn stare za nowe i tu cena ASO może być deko atrakcyjna.różnica cenowa 150 euro

Braki poxeli w zegarach = wilgoć w Aucie, i najpierw proponuje poszukać przyczyny wilgoci dopiero później wymianę/naprawę zegarów.

Opublikowano
Witam

Na początku powiem ze zegary sa wymienne tzn stare za nowe i tu cena ASO może być deko atrakcyjna.różnica cenowa 150 euro

Braki poxeli w zegarach = wilgoć w Aucie, i najpierw proponuje poszukać przyczyny wilgoci dopiero później wymianę/naprawę zegarów.

To są wyświetlacze Siemens'a i były stosowane np w Oplu Omega i Vectra oraz BMW. Wszyscy maja ten sam problem znikające piksele, segmenty.

i tali cytat:

Na przełomie roku 1989 i 1990 firma Siemens opracowała nowy typ połączenia wyświetlacza z laminatem. Rozwiązanie miało kilka zalet - było tanie, nie wymagało kłopotliwych sprężyn ani elementów pasujących elastomer. Miało też pewną wadę, która ujawniła się po czasie. I to dość istotna wada - po latach pojawia się problem z przewodnością w wyniku czego ginął segmenty z wyświetlacza. Na początku wygląda to nieestetycznie a potem powoduje problemy z odczytaniem informacji aż po pewnym czasie na wyświetlaczu pozostaje pustka. Wtedy mamy do wyboru albo kupić nowe urządzenie lub sam moduł (dla przykładu moduł wyświetlacza do Blaupunkta to wydatek około 300-400 zł) albo jakoś to naprawić. Do niedawna niektórzy próbowali to naprawiać podgrzewając taśmę lub ją dociskając. Niektórzy do dziś oferują takie usługi za "atrakcyjną" cenę. Metody te okazały się nieskuteczne. Nawet jak pomagały to tylko na chwilę i po krótkim czasie prowadziły do całkowitego zniszczenia taśmy.

Opublikowano
Elvishh z tego wynika że 95% BMW ma wilgoć w aucie....

Ten element psuje się z czasem w każdej marce.

95% bmw z szyberdachem ma wilgoć.

mogę to sam potwierdzić na przykładzie e39/e38,E36,E34 wszystkie te miały szyber i wilgoć do czasu usunięcia usterki pękający plastikowy element przy odpływie w przedniej części lub niedrożny odpływ itd ,ponadto parę osób znam co maja tez problem z pixelami i tez maja szyber, nie musi to być wyrocznia ale wilgoć ma główny wpływ na występowanie problemów z wyświetlaczami w BMW i nie tylko .

Opublikowano
Elvishh z tego wynika że 95% BMW ma wilgoć w aucie....

Ten element psuje się z czasem w każdej marce.

95% bmw z szyberdachem ma wilgoć.

mogę to sam potwierdzić na przykładzie e39/e38,E36,E34 wszystkie te miały szyber i wilgoć do czasu usunięcia usterki pękający plastikowy element przy odpływie w przedniej części lub niedrożny odpływ itd ,ponadto parę osób znam co maja tez problem z pixelami i tez maja szyber, nie musi to być wyrocznia ale wilgoć ma główny wpływ na występowanie problemów z wyświetlaczami w BMW i nie tylko .

Ja mam problem z wyświetlaczem a nie mam szyberdachu. :)

Opublikowano (edytowane)

gość z Radomia ogłasza się na allegro ale teraz nie ma jego ogłoszenia , jak się pojawi to dam link

naprawia za 150zł i daje gwarancję

dzwoniłem do niego bo są dwie opcje :

pierwsze primo - umawiasz się z nim na konkretny dzień , podjeżdżasz i naprawia Ci na miejscu

drugie primo - posyłasz kurierem on naprawia i tego samego dnia odsyła kurierem

miałem jechać do niego ale znowu mam kłopoty z nowym silnikiem więc na razie odpuściłem

a pixele głównie padają nie od wilgoci ale właśnie odwrotnie - od wysokich temperatur bo niema co ukrywać BeeMy z oryginalnym termostatem na 92 stopnie grzeją jak ta lala i wysychają te gumki co taśmę dociskają

naprawa łatwa do zrobienia ale dopiero jak komuś uda się licznik rozebrać tak by osiek wskazówek nie uszkodzić

u mnie jest tak że nawet inspekcja nie wyświetla , ale jak przez kilka dni leje to wszystko pięknie widać (zimą też)

Edytowane przez dajan
Opublikowano

Ja mam problem z wyświetlaczem a nie mam szyberdachu. :)

tak jak pisałem wilgoć nie musi być wyrocznia padających wyświetlaczy ,opisałem jak to sie ma w moim przypadku i każdy miał wilgoć i padnięty wyświetlacz,a nie był to jeden przypadek wiec mogę wnioskować ze wilgoć sie przyczyniła w % do uszkodzenia wyświetlaczy

, trochę czytam a nie przeglądam forum i wiem ze ponadto jest parę innych miejsc poprzez które może sie dostawać woda do środka Bmw bo u innych producentów z szczelnością i nie tylko jest deko lepiej albo nawet i o niebo lepiej........

http://microshop.manager-magazin.de/img/2008/mm-2008-05-d.jpg

Opublikowano

ja próbowałem poprawić te styki po przez podłożenie gumowych pasków ale nic to nie dało

ale któryś z naszych kolegów wystawia na allegro instrukcję jak naprawił sobie

brakuje w niej "jedynie" zdjęcia ostatniego czyli jak to wygląda po naprawie