Skocz do zawartości

WYCIEK WODY Z OKOLIC KOLEKTORA WYDECHOWEGO PROSZE O POMOC!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis stanalem na parkingu silnik byl zapalony po czym pojawil sie wielki wyciek wody zokolic kolektora wydechowego i niewiem co jest tego przyczyna co to moze byc?? prosze o pomoc :? :?
Opublikowano
Silnik chodzi normalnie??? Zapala od razu? Skoro mówisz ze nastapił "wielki wyciek" pierwsze co mi przychodzi do głowy to ze nastapił wyciek na srubce po kolektorem która spuszczasz wodę z silnika przy wymianie.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
tak silnik zapala odrazu i chodzi normalnie jeszcze przejechalem kawalek do domu ide teraz do samochodu jak wroce napisze co bylo powodem chyba ze go nie znajde :cry: dzieki za pomoc
Opublikowano

A masz gaz w samochodzie? jak masz to sprawdź czy gumowe węże od chłodzenia parownika nie przechodzą koło kolektora i czy są całe.

ktoś kto montował gaz w mojej buni puścił węże koło kolektora i się poprzepalały

Opublikowano
witam powod byl bardzo blachy... przegrzal sie i przetar waz z woda ktory podgrzewa mieszalnik gazu a juz myslalem ze cos w bloku ale naszczesie nie wymiana z wezem kosztowala 50 zl a tyle nerwow :P :P ... dziekuje za pomoc i temat uwazam za zamkniety a co do klimy to mam pozdrawiam