Skocz do zawartości

Olej z allegro, oryginał z niemiec??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, musze wymienic olej w swojej bumie i chyba zdecyduje sie na Castrol Magnatec 10w40. I teraz mam pytanie. W Polsce taki olej w bańce 4l kosztuje jakoś w granicach 120 zł. Na allegro sprzedają w bańkach po 5L i za 85 zł, czyli różnica dosyć spora. Kiedyś raz kupiłem własnie castrola magnateca na allegro do opla kadeta. Wyglądał na oryginalny, nic sie złego w aucie nie działo. Moje pytanie brzmi czy olej sprzedawany na allegro to naprawde oryginalny olej przywieziony z Niemiec?? Czy serio w Niemczech on jest aż o tyle tańszy?? Może macie jakieś doświadczenia albo informacje których ja nie posiadam :) Pozdro
Opublikowano

Nie skąp na aucie...Kup olej w sklepie z tzw "pewnego źródła"

BMW to auto, które nie lubi jak się na nią skąpi :) może się zemścić za to :D

p.s.

mała personifikacja autka :D

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
Zależy. Jak ktoś ma warsztat/sklep to ma np w intercarsie duże zniżki. Magnateca po żniżkach można kupić za 60zł, wiec ta cena 85zł to i tak cena wyższa, przez co sprzedawca i tak zarobi.
Opublikowano

ja kupuje oleje tylko rekomendowane przez BMW z Niemiec ale nigdy z aukcji

z tym że kupuje je osobiście u dilera (często jestem w Niemczech więc mogę sobie na taki zabieg pozwolić)

A to co napisałeś to nie sądzę aby to był jakiś oryginalny olej

Opublikowano
Witam, musze wymienic olej w swojej bumie i chyba zdecyduje sie na Castrol Magnatec 10w40. I teraz mam pytanie. W Polsce taki olej w bańce 4l kosztuje jakoś w granicach 120 zł. Na allegro sprzedają w bańkach po 5L i za 85 zł, czyli różnica dosyć spora. Kiedyś raz kupiłem własnie castrola magnateca na allegro do opla kadeta. Wyglądał na oryginalny, nic sie złego w aucie nie działo. Moje pytanie brzmi czy olej sprzedawany na allegro to naprawde oryginalny olej przywieziony z Niemiec?? Czy serio w Niemczech on jest aż o tyle tańszy?? Może macie jakieś doświadczenia albo informacje których ja nie posiadam :) Pozdro

Cholera wie co to za olej oni tam sprzedają moze to lotos mineral w opakowaniu Castrola syntetyk :liar:

Opublikowano (edytowane)
ja kupuje oleje tylko rekomendowane przez BMW z Niemiec ale nigdy z aukcji z tym że kupuje je osobiście u dilera (często jestem w Niemczech więc mogę sobie na taki zabieg pozwolić)

Fajnie Ci, ale jak najbardziej się zgadzam. Gdybym miał taką okazję robił bym tak samo. :cool2: :mrgreen:

Cholera wie co to za olej oni tam sprzedają moze to lotos mineral w opakowaniu Castrola syntetyk :liar:

Także mam wątpliwości. "Na dwoje babka wróżyła", albo będzie OK, albo słonecznikowy. :worried:

EDIT:

Sęk w tym, że na podróbę można trafić wszędzie. Czy to Internet, czy sklep. Ja trafiłem na podróbę (albo bubel) w hurtowni.

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano
Ja mam u siebie olej z allegro, półsyntetyk, silnik pracuje zdecydowanie lepiej niż poprzednio kupiony w sklepie olej mineralny.
Opublikowano

Witam

Ja wlasnie kupielm taki olej z allegro. Powiem ze dostalem oryginalnie zamkniety, wymienilem i jak narazie nie narzekam a przejezdzilem na nim juz 8000tys km. Wiec coz decyzje zostawiam tobie, ale zawsze to nizsza cena :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja także zrobiłem już 3 wymiany na dokłądnie tym oleju z allegro. Żadnych problemów, olej wygląda na oryginalny i odbajerzony. Nawet dodają zaiwieszkę na której można wpisać przebieg i podpiąc pod maskę oraz jakąś pocztówkę chyba z ankietą. Nie wiem na pewno, bo to w goethego języku, którym nie władam niestety.

Jak dla mnie rozsądne źródło zaopatrzenia.

Opublikowano

Ja też kupiłęm na Allegro bo nie lubie jak się ze mnie zdziera... Facet ma 2000 komentarzy za sprzedaż oleju. Wszystkie pozytywne... Jak dla mnie bomba...

Kupiłem w Finlandii ten sam olej w przeliczeniu na polskie 4l za 60 zł... A więc tylko u Nas liczą na jeleni.

A jeżeli ktos boi i wierzy, że BMW jeździ lepiej jak się ją pogłaszcze przed snem i nie wierzy w magię internetu - cóż, pozostaje diler i pewne "Norauto" :duh:

Opublikowano
nie wiem jaka jest cena tego który podałeś ale dla porównania mogę podać że ja płaciłem za 6l oleju Castrol SLX LL04 0w30 od BMW w granicach 130Euro
Opublikowano
ja kupuje olej Castrol magnatec na allegro od sprawdzonego gościa już 6 razy oryginał jestem zadowolony, a powiem tak ze jak mi wlali mobila z beczki w warsztacie to masakra............... polecam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

Kiedys badałem kilka olejów z allegro. Wszystkie zgadzały sie z danymi fabrycznymi jak i innymi próbkami tych samych olejów, tylko że kupionych w hipermarketach.

Wiecej na ten temat możesz poszukac na pl.misc.samochody pod moim nickiem i w tematach "oleje z allegro", "testy olejów" czy jakoś tak.

Wojtek

Brot Mit Wurst
Opublikowano

@kdpiast

A ty dlaczego jesteś taki nieufny. Dlaczego myślisz że każdy handlujący na allegro to od razu musi jakiś przekręt zrobić?

Z olejami jest tak samo jak z częściami samochodowym. Na allegro ceny części są o 30-40% niższe niż w sklepach motoryzacyjny (cena detal). Jak masz dobry rabat to spokojnie kupujesz cześci o 20-30% taniej w tych sklepach. (praktycznie każdy mechanik dostaje na wejsciu conajmniej 20% rabatu na części w intercars) . I stąd takie są ceny...

Wojtek

Brot Mit Wurst
Opublikowano
co powiecie na olej Motul?? Nieznalem tej marki, ale w hurtowniach u nas jest dosc rozpowszechniony...?? Moze ktos sie wypowie na temat tej marki oloeju... pozdr!
Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D
Opublikowano
za motul 8100 x-clean 5W-40 5litrow zaplacilem 33,08euro (ze 25% znizka dla pracownikow BMW :mrgreen: ) Jak myslisz, dobra cena??
Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D
Opublikowano
Castrola na Allegro mają wszyscy z jednego żródła z Berlina , są to oryginalne oleje i ja je polecam , mają banki po 5 litrów a nie jak u nas 4 litrowe rozlewane w PL ew w Czechach , śmiało kupować można na Allegro , sam handlowałem troche i mam pewnych sprzedawców tych właśnie olei
Opublikowano
od dobrych 2,5 roku kupuje na allegro ten castrol z niemiec w 5l bańkach- oryginalne naklejki z hologramem ma, wszystko jest ok. polecam
Opublikowano
za motul 8100 x-clean 5W-40 5litrow zaplacilem 33,08euro (ze 25% znizka dla pracownikow BMW :mrgreen: ) Jak myslisz, dobra cena??

Dobra cena.

Ja za 7 litrow plus filtr w niemieckim serwisie dałem 200 zeta z faktora, mała znizka dla znajomych :mrgreen: