Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

tak jak mówiłem-zdam relacje po wymianie obudowy filtra oleju.

Wczoraj przyszła paczka.Gość mnie zapewniał że jest ona zdemontowana z e32 które własnie przyjechało z Anglii.Odkręcam pokrywkę a tam jeszcze został filtr firmy "FILTRON".czy za granicą są w sprzedaży te filtry?nie wydaje mi się.Ale...po odpaleniu silnika kontrolka świeciła jakieś 8sek.zganiłem silnik i zaraz odpalam z powrotem i zgasła po jakiś 4sek.Trochę mnie to zmartwiło :? Ale jak pojeździłem to gasła tak jak powinna :mrgreen: Rano zapaliłem i dosłownie odrazu zgasła,nawet nie wiem czy świeciła sek :roll2:

Jestem teraz bardzo zadowolony i wszystkim którzy mają problem z długo gasnącym ciśnieniem oleju polecam wymiane tej że własnie obudowy.

Dziękuje kolegom "Blaster" i "Banol" bo jak by nie Wy chlopaki to bym sprzedał swoją E32 i potem bardzo bym żałował jak bym sie dowiedział ze to była kwestia paru groszy.

Dziękuje i pozdrawiam Łukasz

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam zauważyłem u siebie ze podczas rozruchu zimnego silnika kontrolka oleju gaśnie od razu po odpaleniu natomiast jak silnik jest już ciepły to po odpaleniu świeci przez kilka sekund co jest przyczyną?? Mam się czegoś bać??

Rozruch zimnego silnika(nagrywane komórka nokia)

http://www.4shared.com/fi...go_silnika.html

rozruch ciepłego silnika

http://www.4shared.com/fi...go_silnika.html

Czy toteż będzie jak w przypadku Łukasz735 problem niedomykajacego sie zaworu zwrotnego,z tym że zaznaczam u mnie rano jest ok tylko jak juz silnik jest ciepły nie gaśnie od razu.

Opublikowano
Witam...

tak jak mówiłem-zdam relacje po wymianie obudowy filtra oleju.

Wczoraj przyszła paczka.Gość mnie zapewniał że jest ona zdemontowana z e32 które własnie przyjechało z Anglii.Odkręcam pokrywkę a tam jeszcze został filtr firmy "FILTRON".czy za granicą są w sprzedaży te filtry?nie wydaje mi się.Ale...po odpaleniu silnika kontrolka świeciła jakieś 8sek.zganiłem silnik i zaraz odpalam z powrotem i zgasła po jakiś 4sek.Trochę mnie to zmartwiło :? Ale jak pojeździłem to gasła tak jak powinna :mrgreen: Rano zapaliłem i dosłownie odrazu zgasła,nawet nie wiem czy świeciła sek :roll2:

Jestem teraz bardzo zadowolony i wszystkim którzy mają problem z długo gasnącym ciśnieniem oleju polecam wymiane tej że własnie obudowy.

Dziękuje kolegom "Blaster" i "Banol" bo jak by nie Wy chlopaki to bym sprzedał swoją E32 i potem bardzo bym żałował jak bym sie dowiedział ze to była kwestia paru groszy.

Dziękuje i pozdrawiam Łukasz

Wypas, że się udało.... Co do filtrów FILTRONA, to jest ich na wyspach od zatrzęsienia, więc jak najbardziej możliwe...