Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś zagazował E60 lub E61 525i ? Jak coś interesuje mnie jakiej firmy założył i jak się sprawuje zagazowana itp. im więcej tym lepiej bo muszę się 100% przekonać do zagazowania ekonomia to nie wszystko. Ewentualnie czy ktoś może polecić dobrego gazownika w Krakowie ? Wiem że ma być sekwencja i to najmniej IV generacji. Trochę mi szkoda mojej potraktować gazem - Bejca musi mieć charakter - tylko ta ekonomia….
  • Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
sa zagazowane tylko mało kto Ci napisze ze to zrobił :twisted: ale jak załozysz sekw u kogos kto sie zna bedzie chodzic spoko

Jak chcesz tak bardzo oszczedzać kupując E60 to proponuje założyc zwykła instalke na śrube a korek do tankowania podwiesić pod tylny zderzak tak jak w starych polonezach :duh:

Opublikowano
Rozbraja mnie kiedy, ktos krytykuje czyjes pomysły. Kolega pyta i oczekuje konkretnych odpowiedzi a nie tekstów typu: "kupiłeś e60 i nie stac cie nie benzyne?". Więc koledzy porponuję nie ironizować, jesli ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat to niech się wypowie, lub napisze do kolegi na priv. W tej chwili instalacje gazowe są na tak wysokim poziomie zaawansowania, że to juz nie to co kiedyś. Wczoraj widziałem jakiegoś Chryslera z 2007r. górna półka, nie pamioetam jaki model bo mi tylko kopara opadla i koles tankował LPG :) każdy robi to co chce, jesli załozy dobra instalkę u fachowców to będzie to chodzić bezawaryjnie chyba nie :) swoja droga uwazam ze tylko do "M5 "nie wypadałoby" wstawiac gazu :8) do autora postu: czemu zakladasz gaz? przeciez te silniki w najnowszych BMw ponoc pala naprawde mało :) i to nie tylko katalogowe brednie, koledzy wypowiadala sie ze spalanie jest naprawde niewielkie, nawet w 3.0 litrowych beznynkach i wiekszych, to juz nowa technologia?? Czyzby to mity :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co sie orientuje E60 3.0 dopiero po lifcie pali stosunkowo "malo", przed liftem jest bez rewelacji - wiedze na temat spalania 3.0i mam z pierwszej reki, jednak chodzi o e46 touring, ponizej 15l / 100 km w ruchu mieszanym nie schodzi (bez szalenstwa)

swoja droga, posty bez sensu krytykujace pomysl zalozenia gazu swiadcza tylko o stanie mentalnym autora

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Rozbraja mnie kiedy, ktos krytykuje czyjes pomysły. Kolega pyta i oczekuje konkretnych odpowiedzi a nie tekstów typu: "kupiłeś e60 i nie stac cie nie benzyne?". Więc koledzy porponuję nie ironizować, jesli ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat to niech się wypowie, lub napisze do kolegi na priv. W tej chwili instalacje gazowe są na tak wysokim poziomie zaawansowania, że to juz nie to co kiedyś. Wczoraj widziałem jakiegoś Chryslera z 2007r. górna półka, nie pamioetam jaki model bo mi tylko kopara opadla i koles tankował LPG :) każdy robi to co chce, jesli załozy dobra instalkę u fachowców to będzie to chodzić bezawaryjnie chyba nie :) swoja droga uwazam ze tylko do "M5 "nie wypadałoby" wstawiac gazu :8) do autora postu: czemu zakladasz gaz? przeciez te silniki w najnowszych BMw ponoc pala naprawde mało :) i to nie tylko katalogowe brednie, koledzy wypowiadala sie ze spalanie jest naprawde niewielkie, nawet w 3.0 litrowych beznynkach i wiekszych, to juz nowa technologia?? Czyzby to mity :)

OT : Święte słowa !! "Kupiłeś E60 i nie stać Cię na benzynę" jest przejawem zazdrości :)....

Był "temat" o zagazowaniu E60 w taxi. Spróbuję go znalezc i podesłać Ci na priv, chyba ,że znajdziesz go wcześniej.

Opublikowano

Hej,

Nie wiem jak w E60, ale znajomy ma w A6 2003 wtrysk gazu w fazie ciekłej i zero problemów, ale instalacja z górnej półki.

Jeśli masz M54, to myślę, że technologicznie, jest to podobnie (bardziej lub mniej) zaawansowany silnik jak w tym A6.

Uważam, że jeśli założysz instalację odpowiednio zaawansowaną do posiadanego silnika u kogoś, kto się na tym zna to problemów być nie powinno.

Myślę, że najgorsze co możesz zrobić, to próbować zbytnio oszczędzić na instalacji.

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano

teksty jak kiedys gdy telefony komorkowe sie pojawialy i kto jechal w autobusie i dzwnil. .... wtedy dobiegaly szepty , stac go na komorke a jezdzi autobusem ... (tylko ze komorka kosztowala tyle co 30 letni samochod, tak wiec co to za teksty )

Mam znajomego ktory jest calkiem dobrze przy kasie, kupil auto terenowe za 200 tys w salonie i wstawil do niego gaz. Zalozenie jest takie aby oszczedzac, bo po co placic dla rafinerii skoro mozna jezdzic taniej ?

to tak samo jakby krytykowac uzytkownikow diesla ze jezdza na tanszym paliwie ..... tylko tu by nie przeszlo bo zbyt duzo ich jest.

Gdyby kazda firma samochodowa produkowala auta z instalacja gazowa ktore byly drozdze od diesla to wtedy moze sytuacja zrobilaby sie normalna jesli chodzi o zagazowane auta

Opublikowano
Jeśli masz ochotę na LPG, to jak najbardziej zakładaj! :cool2: Tylko znajdź dobry zakład, znający się na rzeczy. Myślę, że forumowicze Ci podpowiedzą adresy "gazowników". :wink:
Opublikowano

Zagazować da się wszystko!

Miałem 528 '99 w gazie pełna sek.

Pali 5% więcej, jeździ tak samo (wtrysk na 35 msek),a koszty jazdy mniejsze o połowę i nie uważam by była to pomyłka a jedynie spryt.

Pozdrawiam! :hand:

P.S. E60, najlepiej zbiornik holland 78L w koło zapasowe. Instalacja mokrego gazu, bez parownika i ingerencji w obieg chłodzenia, razem koszt ok. 9 kafli.

Korek wbrew przepisom w środku i nie ma obciachu a zasięg szybkiej jazdy to lekko ponad 1000 km. W europie jest kilkanaście tysięcy stacji LPG, "ALE OBCIACHOWCY!" - idiotyczne podejście do sprawy.

Pozdro! :hand:

Opublikowano
Zakładanie gazu do E60 jest szaleństwem

Brando,

Prawda jest taka, że samochód, nawet E60, ma swego właściciela, który ma prawo zrobić z autem co mu się tylko podoba choćby to było największym szaleństwem. Jeden będzie dmuchać i chuchać, inny zajeździ na śmierć, a inny zrobi z auta królika doświadczalnego, itp.

Znajomy kupił 528 i paliła mu 8-9l/100 na trasie a silnik chodził idealnie, przekonywałem go, żeby może nie gazować, bo szkoda silnik rozdziewiczać, spalanie wzrośnie, dodatkowe koszty instalacji i na pewno wzrośnie spalanie.

Tłukł się z tym, ale zagazował auto, pali mu teraz 11-13 gazu na trasie i jest bardzo szczęśliwym posiadaczem BMW.

Co chcę powiedzieć, to że jeśli ktoś chce wstawić gaz i będzie miał przez to lepsze samopoczucie i większą radość z jazdy, to baardzo ciężko go od tego odwieść. Dlatego jeśli ktoś się zna to dobrze przedstawić za i przeciw, aby kolega mógł podjąć własną decyzję w oparciu o jak najlepszą wiedzę.

Do tego właśnie przecież to forum powstało.

Storm,

Myślę, że jeśli nie przeszkadzają Ci wszystkie wady LPG: wymiany filtrów, świec, ubytek miejsca w bagażniku, itd. to gazuj, ale do twego auta warto by wstawić coś lepszego niż sekwencja IV generacji.

/Andrzej

Opublikowano
Dla mnie zakładanie gazu do BMW to profanacja i zdania nie zmienie.Jak cie nie stać jezdzic BMW to kup sobie DACIE LOGAN :!:

cały post mówi się zeby nie komentować co kto chce zrobic ze swoim autem, a ty jednak musisz !! :nienie:

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano
Dla mnie zakładanie gazu

O bosz... o bosz...

A co Cie interesuje, co kto robi ze swoja wlasnoscia. Jak bedzie chcial, to niech benzyne na wodor przerobie - jego sprawa.

Profanacja a co to jest?

Jak cie nie stać jezdzic BMW to kup sobie DACIE LOGAN :!:

Za rownowarotsc E34 i niektorych egz. E39 to Logana bys nie kupil!!!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
BMW skażone gazem

:jawdrop:

Wrzuc na luz!

Pamietam czasy znecania sie nad dieslami w BMW - przeciez to traktor...

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
ostatnio pan "brando5" skrytykowal e34 520 piszac: "520 omijaj szerokim łukiem" a dzis krytykuje gaz w bmw :nienie: . kazdy kupuje i robi to na co ma ochote. jezeli ty nie masz w swoim bmw gazu wiec nie masz nic do doradzenia "storm-owi". ja posiadam wlasnie 520 i na dodatek z gazem i sie bardzo ciesze a twoje wypowiedzi mnie tylko draznia :mad2:. jezeli chodzi o sekwencje i jej dobre zamontowanie to jestem zaa :cool2: . pozdr

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano

Panowie,

Kolega zapytał, czy ktoś zagazował E60, a rozpoczyna się wojna o to czy gaz w BMW.

Jednym słowem nikt z nas nie udzielił odpowiedzi.

Ja od siebie powiem tylko, że kupiłem swoje Bmw już z gazem i bardzo przyjemnie się robi 300km za 80 PLN, tylko z ciekawości od czasu do czasu sprawdzam ile mi samochód pali.

Natomiast gaz ma minusy, np: częstsze czynności serwisowe auta, dodatkowy serwis instalacji,, a butla zabiera cenne miejsce w bagażniku.

Nie przerabiałem tematu zakładania gazu, ale to dodatkowo zawsze to ingerencja w silnik i jednak jakieś ryzyko. Ponoć LPG wpływa też na szybsze wypalanie się gniazd zaworowych (???)

Natomiast korzyści wynikające z stosowania dużo tańszego paliwa są oczywiste.

Brando,

Szanuję twoje zdanie, że zakładanie gazu do BMW to profanacja.

Jeśli zatem tak uważasz, to napisz w kilku zdaniach, dlaczego, a zapewne autor wątku przemyśli twoje uwagi.

/Andrzej

Opublikowano

brando5 zapewne chodzi o to, że BMW to nie są zwykłe samochody, lecz coś więcej, prestiżowa marka i najwyższy poziom technologii ukierunkowany na maksymalną radość z jazdy czerpaną przez kierowcę przy mniejszym liczeniu się z kosztami, a przede wszystkim autko dla ludzi którzy kierują sie podczas kupna sercem i miłością do samochodu, a takie coś zoobowiązuje. Niestety dzisiaj nie tylko starsze, ale nawet już kilkuletnie BMW może mieć bardzo wielu ludzi, nawet dla takiej E60 wystarczy krótki czas pakowania warzyw w Irlandii albo przyzwoita praca w Polsce z kredycikiem, więc kupno Beemki i ładowanie do niej gazu jak najbardziej rozumiem, a wręcz szczerze powiedziawszy mnie to nie interesuje dopóki ktoś "nie wystawia łokcia za szybę", a później tankuje o 6-00 rano gaz na stacji, żeby sąsiedzi się nie śmiali, bo wtedy jest to komiczne. :lol:

Co do pytania autora topicu to do E60 można jak najbardziej gaz założyć o ile nie jest to diesel, nie rozumiem skąd ta wątpliwość. :cool2:

Opublikowano
Odpuść sobie gazowanie. Własnie dołożyli akcyzę do gazu i litr będzie po 2,80 - 2,90 zł

Hehe od stycznia tego roku też miał LPG tyle kosztować, ale jakoś nie wprowadzili tego więc pewnie w tym roku będzie podobnie bo inaczej już chyba nikt nie będzie jeździł na gazie.

Kamil
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.