Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)

szukałem :shock:

moze źle ale szukałem :(

jak to sie programuje :jawdrop:

szukam kombinuje i ciągle mam na ok 7 sek :jawdrop: :jawdrop:

nie wiem jak to zrobic :mad2:

JAK SIE PROGRAMUJE ODSTĘP CZASOWY NA BIEGU CZASOWYM :cry2:

dzieki :D

POZDRAWIAM

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

Posłuże sie poradą kolegi z Klubu mam nadzieje ze nie bedzie mial nic przeciwko :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

"Włączasz wycieraczki na tryb interwałowy i gdy one zaczynają swój ruch

(czyli od razu ;)) wyłączasz je i włączasz znowu na tryb interwałowy po

takim czasie jaki ma być ten czas pracy wycieraczek. Przerwa nie może być

dłuższa niż ileś tam sekund ale nie pamiętam dokładnie ile, chyba 10. Tak to działa w e32 więc w e34 jest pewnie tak samo.""

niestety mam tez złą wiadamość takeij opcji raczej nie ma w E36 (no przynajmniej u mnie) :cry2: :cry2: :cry2:

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano

Na forum to było już tyyyyle razy.

Tak się ustawia, jak kolega PRYMUS pisze.

Interwał czasowy jest od ok. 2 sek do ok. 30 sek.

Powinno działać we wszystkich E34, E32, a nawet wielu E30 ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

no własnie ale u mnie to nie działa w ten sposób

a w instrukcji jest to opisane ale mam po niemiecku i nie moge tego DOKŁADNIE przetłumaczyc ale chyba jest to tak jak piszecie wiec pytanie brzmi ??

dlaczego to nie działa ???

ale jezeli u PRYMUSA i u mnie to nie działa to raczej to nie ta kombinacja no chyba ze mamy takie same usterki w samochodzie i ten sam problem

:mad2:

to musi chodzic !!

tylko jak to zrobic !!

moze ktos ma instrukce po polsku i opisałby ten wątek ???

dzieki z góry

bo na postoju chodza co 12s a podczas jazdy co 7s przynajmniej tak miałem wczoraj

pozdrawiam

:modlitwa:

Opublikowano
W instrukcji po polsku od e34 opis ustawiania odstępów czasowych pracy wycieraczek jest oznaczony gwiazdką (*) a to znaczy że to wyposażenie dodatkowe i np. ja tego nie mam, ale za to mam przełączanie się wycieraczek w tryb okresowy podczas zatrzymania się np. na światłach

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

witam

tryb okresowy to tez mam

a zreszta mam wszystko oprócz skóry podgrzewanych foteli i szyberdachu

komp pokładowy tez max

tak ze wydaje mi sie ze ten tryb tez powinien byc programowany zreszta jak na postoju było 12 a podczas jazdy 7 tzn ze cos tym steruje

pozdrawiam

Opublikowano
eee sorrki ze sie wtracam ..co to jest "tryb interwalowy" ?

więc tak:

Słowo 'interwałowy' wzięło się ze starożytnej greki. Przedrostek 'inter' oznacza w wolnym tłumaczeniu 'między', na przykład 'internacional' - międzynarodowy. Zarostek 'wałowy' natomiast ma tłumaczenie dosłowne. W starożytnej Grecji odbywały się igrzyska olimpijskie w odstępach olimpiadowych ('olimpiada' nie oznacza igrzysk, a czteroletni odstęp między nimi - interwał), w których to jedną z konkurencji był bieg z przeszkodami. Tymi przeszkodami były właśnie wały, czyli przeszkody ziemne o znaczącej wysokości bez znaczenia taktycznego. W tym właśnie biegu zawodnicy doznawali wręcz boskiego uczucia oderwania się od ziemi na czas przeskoku przez wał. Przechodzę do meritum sprawy, w momencie skoku wał znajdował się między ich nogami, więc można powiedzieć, że wał znajdował się 'inter' ich nóg. Stąd właśnie słowo 'interwał', a jego znaczenie zmieniło się przez długi czas od jego genezy, i zaczęło oznaczać moment oderwania biegacza od ziemi. Czyli krótko - interwał, to przerwa! W Grecji przerwa w styku człowieka z matką Ziemią, chwila boskości, natomiast aktualnie po prostu przyziemna PRZERWA.

:)

heh, tak by napisał prof. Miodek (bez urazy, serdeczne pozdrowienia!)

tryb interwałowy = tryb przerywany pracy wycieraczek

po drugie: LUDZIE, CZYTAJCIE INSTRUKCJE!

po trzecie: :search:

Kai
  • 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
jak to zrobic !!

moze ktos ma instrukce po polsku i opisałby ten wątek ???

Sorki, że dopiero teraz i w dodatku odkopuję, ale może komuś się przyda.

Akurat sprawdzałem coś w instrukcji i tak mi się jakoś "natrafiło" na to.

A więc - wg. instrukcji.

Praca wycieraczek przerywana
W razie wyposażenia w spryskiwacz reflektorów* (a więc wyposażenie dodatkowe) mogą Państwo czas przerwy ustawiać także sami:
- z położenia 0 przełączyć na chwilę na 1 i z powrotem z 0.
- czas przełączenia (z 0 na 1) jest nastawionym czasem przerwy (maksymalnie 25 sekund)

Nastwiony czas przerwy można skasować, ustwaiając dźwignię na 0 albo wyłączając silnik

wydaje mi sie ze ten tryb tez powinien byc programowany zreszta jak na postoju było 12 a podczas jazdy 7 tzn ze cos tym steruje

Wg. instrukcji:

Praca wycieraczek przerywana
Czas przerwy jest sterowany automatycznie zależnie od prędkości jazdy.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png