Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem mianowicie dzisiaj stojąc na światłach zauważyłem ze wskazówka temp poszła dalej niż zwykle gdy przyjechałem na plac postawiłem auto załączyłem silnik i czekałem co będzie dalej jak sie okazało wskazówka doszła do czerwonego pola a wiatrak jak sie kręcił tak sie kręci i w palcach go zatrzymałem. :jawdrop: Nie czułem żadnego oporu a z tego co mi wiadomo to powinien być. Przewody doprowadzające i odprowadzające wszystkie ciepłe chłodnica wydaje mi sie ze tez termostatu nie sprawdziłem - jeszcze. Sprzęgiełko będzie do wymiany ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Wymiana viska wiąże sie ze ściąganiem kołnierza wentylatora paska klinowego itd? czy da sie go wymienić bez ruszania tych elementów
Opublikowano
witam. zmieniałem visco w 316 i wystarczy tylko odkręcić visco kluczem 32 UWAGA LEWY GWINT :!: i wychodzi razem z wentylatorem bez zdejmowania czegokolwiek. ja założyłem sachs (200 pln)
ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano

MAJUS Poznań ul.Z Nałkowskiej 41 tel. 0-618431430

brałem u nich amorki sachs na przód (285pln szt) i zapytałem o visco, gościu zadzwonił gdzieś i powiedział, że za godzine będzie za 200 pln, spytałem o rabat to też mi odpowiedział że w detalu kosztuje 300, więc nic juz nie mówiłem tylko brałem

ONLY ANIA, ONLY BMW