Skocz do zawartości

Szyba tylniej klapy w turingu nie otwiera się.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem jak w temacie. Nie mogę otworzyć tylniej szyby, dopiero kupiłem auto i już tak było więc nie wiem czym to może być spowodowane. Miał ktoś może taką usterkę?
Opublikowano
Ja miałem .Naprawiono przewody w zawiasach klapy.Oddałem do elektryka samochodowego i on mi robił trzeci stop,szybę i wycieraczkę.Ciężko się dostać do zawiasów jeżeli się nie otwiera szyba.Proponuję usługę u mechanika żeby zmniejszyć lub wykluczyć wymianę połamanych elementów plastikowych. :hand:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no nie tak bankowo, mi tez przestala sie otwierac tylna szyba, okazalo sie, ze winny jest otwieracz (pstryczek, ten przy ramieniu tylnej wycieraczki) - nie reaguje na nacisniecie, kupilem nowy, ale nie ma czasu pojechac na wymiane...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Przyczyną nie otwierania się szyby po naciśnięciu przycisku może być uszkodzony sam przycisk lub nie stukające się jak należy przewody przy przycisku,jak i wiązka o której piszą poprzednicy.Generalnie tylna klapa w E39 kombi to wielka pomyłka BMW.Można otworzyć samą szybę pociągając za cięgno silnika odpowiedzialnego za otwarcie szyby.Aby dostać się do niego należy wykręcić wszystkie śruby śrubokrętem krzyzowym,które znajdują się w klapie tył od strony schowka na trójkąt bezpieczeństwa.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
sprawdz jeszcze czy masz bezpiecznik.bo moze byc tak ze nie ma.ja swoj wyciagnalem bo sie szybka podczas jazdy sama otwierala,pozdro.
Opublikowano
sprawdz jeszcze czy masz bezpiecznik.bo moze byc tak ze nie ma.ja swoj wyciagnalem bo sie szybka podczas jazdy sama otwierala,pozdro.

To raczej wiązka, bo ogrzewanie szyby też nie działa.