Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kiedyś ktos sie zdziwił ze moja bm-ka 2,5td (115KM) zachipowana(nie zhamowane) wygrywała z z Hondą civic 99r 1,5 Vtet 115KM. Dzis wiem wiecej , ostatnio do swojej dołozylem jeszcze intercooler i teraz bez problemów do ok 120-130 KM/h(na tyle pozwalała prosta) zostawiam go o dwie długości
Opublikowano
Witam kiedyś ktos sie zdziwił ze moja bm-ka 2,5td (115KM) zachipowana(nie zhamowane) wygrywała z z Hondą civic 99r 1,5 Vtet 115KM. Dzis wiem wiecej , ostatnio do swojej dołozylem jeszcze intercooler i teraz bez problemów do ok 120-130 KM/h(na tyle pozwalała prosta) zostawiam go o dwie długości

I co w związku z tym??? Mamy się zachwycac czy co?

Opublikowano

Po pierwsze nie mówie zeby sie zachwycac poprostu opisuje co zrobiłem w swoim samochodzie i jakie są efekty bo ktos sie tym kiedys interesował a jak ciebie to nie interesuje to lepiej nic nie pisz.

Po drugie tez kiedys słyszałem ze jest za stary komputer zeby go chipowac(miedzy innymi jest to opinia duzej firmy krakowskiej która zajmuje sie tunningiem "Godula" pomijając fakt ze nawet jakby sie dało to by kosztowało ze 2000zł) ale na szczęście znalazła sie osoba w Krakowie która to zrobiła ale tez miała problemy ale afekt koncowy jest pozytywny

Opublikowano
Na moje to zadna rewelacja objechać Hondę 115 koni, jakieś 140 nm, samochodem co ma napęd na tył, mocy koło 140 koni i z 250 nm
Opublikowano
Moze nie jezdziłeś nigdy Hondą , jest jeszcze kwestia wagi jednak bm-ka jest jakie 250kg ciezsza od Hondy. I w takim dlaczego Hondy 1,6 vti 160Km i nie całe 160Nm objezdzają 325i ktore mają ponad 200Nm i 193Km
Opublikowano
Moze nie jezdziłeś nigdy Hondą , jest jeszcze kwestia wagi jednak bm-ka jest jakie 250kg ciezsza od Hondy. I w takim dlaczego Hondy 1,6 vti 160Km i nie całe 160Nm objezdzają 325i ktore mają ponad 200Nm i 193Km

Hehe ja MAM Hondę 1.6 VTEC. Wagowo moze i Honda wygrywa, ale start BMW ma lepszy bo masz dociskana tylną oś. W Hondzie jest ciągle walka z przyczepnością. Tak jak mówie, żadna rewelacja objechać 2.5 TurboD taka Hondę

Opublikowano

proponuje wyryć na desce rekord :twisted2:

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Ten silnik w Hondzie ma najdłuższa możliwą skrzynię, potworne przełożenie główne, długą jak cholera 2-kę, to nie jest motor nastawiony na rekordy przyspieszeń. Gość wymieni skrzynie w tej Hondzie i będziesz miał mniej powodów do radości. Jak ją lekko zdłubie, wymieni kolektor, dolot to przegrasz o dwie, półtora długości...

ale i tak gratuluje wygranej