Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

pytanie odnosi sie komfortu jazdy w takim aucie, jak to sie odnosi do e65?

czy jest duza roznica w komforcie jazdy miedzy nimi?

bmw 6 mi sie zawsze kojarzylo z 7 "coupe" (polaczenie komfortu, mocy i sportowego stylu)

jak to sie odnosi do nowej 6stki

• Moderatorzy
Opublikowano

Mogę odnieść się tylko do E60. E65 nie jeździłem. Ale byłem zaskoczony pozytywnie wygłuszeniem szóstki.Cich przy dużych prędkość. Cyba w E60 jest nieco więcej szumów wiatru. Fakt, było zdecydowanie twardsze zawieszenie. Z tyłu absolutny brak miejsca. A siedząc z sprzodu jest wrażenie, że jest dość mało miejsca.

Jak kupować to bierz pod uwagę 650Ci (ew.645Ci) lud 635d.

Opublikowano

Miałem przyjemność jeździć 650Ci AC Schnitzer oraz 630Ci. Wedlug mnie samochody super, silnik w w 650 to jakiś monster :D Natomiast 630 po lifcie również całkiem przywzwoicie sie zachowuje, jest elastyczne i przedewszystkim ekonomiczne, malutkie spalanie.

Komfort ok, troszke gorszy niż E66.

Co do miejsca, ja nie odnosiłem wrażenia że jest ciasno, według mnie jest super. Z tyłu również da się podróżować, nie dramatyzujmy.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

niedawno dołączyłem do posiadaczy serii 6 (650i coupe) no i ... jestem zachwycony. Auto robi na drodze naprawdę duże wrażenie :) Jeśli chodzi o komfort to obawiałem się,że będzie bardzo twarda ale naprawdę nie ma tragedii, auto jest sztywne, kompromis pomiędzy czystym sportem a komfortem. Wg mnie jest to propozycja dla dwóch osób, dużo miejsca z przodu, z tyłu trochę mniej ale cóż... coupe. Spory bagażnik 450 litrów. No i całkiem przyzwoite spalanie w mieście 13-14l (SMG).

Tym, którzy się wahają - naprawdę POLECAM

Opublikowano

Pozdrawiam kolejnego użytkownia nowej szóski. Ja jeżdzię 645 więc pewnie osiągi są nieco gorsze, ale to i tak nadal nic w porównaniu do 6 z dyskretnym znakiem M. Nie jeździłem ale 650 czy 645 to przy M to ponoć spokojne zwierzaki a M w wsciekła niekiełznana bestia. Może kiedyś ...

Co do SMG ja również mam taką i jest świetna ale dopiero w trybie sport. Ponoć w M zmiany są piekelnie szybkie tak że każda zmiana to nie klepnięcie czy lekki strzał w tyłek, konkretny kop Błaszczykowskiego albo Krzynówka z wolnego, oczywiście w zadek.

Pozdrawiam :D

Opublikowano
Pozdrawiam kolejnego użytkownia nowej szóski. Ja jeżdzię 645 więc pewnie osiągi są nieco gorsze, ale to i tak nadal nic w porównaniu do 6 z dyskretnym znakiem M. Nie jeździłem ale 650 czy 645 to przy M to ponoć spokojne zwierzaki a M w wsciekła niekiełznana bestia. Może kiedyś ...

Co do SMG ja również mam taką i jest świetna ale dopiero w trybie sport. Ponoć w M zmiany są piekelnie szybkie tak że każda zmiana to nie klepnięcie czy lekki strzał w tyłek, konkretny kop Błaszczykowskiego albo Krzynówka z wolnego, oczywiście w zadek.

Pozdrawiam :D

jak to jest z tym smg w normalnych wersjach silnikowych? na najszybszych ustawieniach przy wscieklej jezdzie tez wali kijem po plecach?

http://www.youtube.com/watch?v=qW1nJutlfpw

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

W trybie SPORT "szarpnięcie" jest ... bardziej zdecydowane, ale też auto jeździ zdecydowanie agresywniej. Agresja jest naprawdę odczuwalna :cool2:

Ostatnio przeprowadziłem procedurę adaptacji sprzęgła i teraz zmiana biegów jest zdecydowanie mniej odczuwalna.