Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z wibracjami w e-39 530d automat :cry:

przy predkosciach ok.95-110 mocno wibruje mi cala karoseria. myslalem ze to kola ale bylem w dwoch warsztatach i sa dobrze wywazone. nie wiem co sie dzieje. pomocy!!!

Opublikowano
mam problem z wibracjami w e-39 530d automat :cry:

przy predkosciach ok.95-110 mocno wibruje mi cala karoseria. myslalem ze to kola ale bylem w dwoch warsztatach i sa dobrze wywazone. nie wiem co sie dzieje. pomocy!!!

Jak wrzucisz na luz też wibruje??

• Członkowie klubu
Opublikowano

Kolega ma automat i nie sądze żeby wrzucał na luz przy takich prędkościach :norty: Obstawiam, że niestety kończy się konwerter :duh: Szykuj kolego kasę na zrobienie ASB, ale poczekałbym z tym do momentu aż ASB odmówi posłuszeństwa.

• Moderatorzy
Opublikowano

Kolega ma automat i nie sądze żeby wrzucał na luz przy takich prędkościach :norty: Obstawiam, że niestety kończy się konwerter :duh: Szykuj kolego kasę na zrobienie ASB, ale poczekałbym z tym do momentu aż ASB odmówi posłuszeństwa.

A dlaczego nie może wrzucić na luz?Jeśli zrobi to na 10s przy 100km/h to nic się nie stanie a gdyby drgania nie ustały w tym momencie to wiadomo że przyczyny drgań trzeba szukać gdzie indziej.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie napisałem że nie można wrzucić :) Niech się wypowie fachowiec od ASB bo ja nie mam zielonego pojęcia czy na pewno przestanie drgać po wyrzuceniu na N :roll:

Logicznie rzecz biorąc to po wrzuceniu na luz obroty silnika spadają do 750 obroty z kół nie są przekazywane więc konwenter zwalnia...

• Moderatorzy
Opublikowano
problem rozwiazany :duh:

guz na oponie z tylu :mad2: :mad2: :mad2:

No i pięknie!!