Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Popieram we wszystkim co koledzy napisali o minusach i plusach, natomiast ważne!!!!!!! Jesli kolega posiada na ten cel tylko 20tyśPLN to lepiej niech daruje sobie E-39 zwlaszca tds-a w tej cenie, bo owszem kupi, ale dopiero sie wtedy nasluchasz :mrgreen: Meriutum: za 20tysi dobrego E-39 w dieslu nie kupisz to moje zdanie, poźniej tylko awarie itp, benzynkę już jakąs w miarę wyhaczy pierwsze roczniki oczywiscie
Opublikowano
Ja myśle , ze E39 jest o głowe lepszy od "OKULARA"

Auta tej samej klasy ale mietek jest gorszy.

Wiem to z własnej autopsji.

.

ja nie potwierdzam, to sa jak najbardziej porównywalne auta, tylko skierowane trochę do innych odbiorców, bmw bardziej sportowe, Mercedes raczej komfortowa limuzyna, BMW jest dokładniej wykonane w środku, elementy są lepiej spasowane, w mercu za to jest 3 razy więcej miejsca, szczególnie z tyłu, spokojnie 3 osoby mogą podróżować, w e39 raczej nie będzie wygodnie we 3 na tylnej kanapie, jest tam strasznie ciasno, Mercedes ma bardziej komfortowe zawieszenie, przez co gorzej się prowadzi od bmw, która jednak nie daje takiego komfortu :roll:

Merc ma sporo lepsze automaty, gorszą blachę, potrafią zardzewieć ranty błotników, w Mercu denerwuje za szybko włączające się ESP, oraz trzeszczące fotele przednie

W BMW często zapala się kontrolka od poduch, problem jest w kostkach pod fotelami, wystarczy dokładniejsze odkurzanie i już się świeci, no i nawet przy małym przebiegu porwane są uszczelki przy drzwiach, szczególnie jak kierowca jest słusznej postury,

nie wiek ja w innych wersjach, ale w 270cdi są za słabe hamulce, tu BMW lepiej się spisało,

wygląd to kwestia gustu, mi się podoba e39 touring, a w Mercu tylko sedan, środek w obydwu jest ok, w BMW dość łatwo trafić climatronic, w Mercu raczej będzie zwykła klima

generalnie zależy co kto lubi, mi jeździ się dobrze obydwoma autami, jednak wolę BMW, lepiej się prowadzi po zakrętach, niestety jest droższe w utrzymaniu no i jednak łatwiej znaleźć w przyzwoitym stanie e39 TDS, niż jakiegoś merca turbodiesla (zazwyczaj przebiegi zbliżają się do miliona a te z małymi są strasznie drogie)

za <20k PLN to ciężko będzie ci znaleźć e39/w210 diesla w normalnym stanie

Opublikowano
przemo tds mysle,ze jednak mozna cos znalezc interesujacego w okolicach 20000 gdyz Twoje autko jest tego przykladem.Jezeli bys sie zdecydowal sprzedac pare groszy taniej to daj jakis znak.Pozdrawiam!!!