Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Posiadam 530i z 2004r manual. W niedlugiej przyszlosci wybieram sie do aso celem wymiany oleju,filtra,klockow tyl i przod,filtrow kabinowych oraz plynu hamulcowego. Przebieg 140tyskm. Chce jechac do aso bmw z wlasnymi materialami. Podpowiedzcie jaki ma wybrac i gdzie oplaca sie kupic:olej,filtr,klocki,filtr kabinowy i powietrza... . No i ile tego oleju wchodzi do tego motoru. Na silniku mam karteczke, ze zalany jest 0w40 jakims olejem bmw. Nie szukam oszczednosci lecz dobrych materialow za rozsadna cene. Nie chce przeplacac za zakup w aso bmw. Za odpowiedzi,popowiedzi z gory dziekuje.
Opublikowano

wiesz czasem jest tak ze w aso jest taniej niz gdzie indziej to raz a dwa zebys był z wawy to na ul.Narbutta a trzy jak pojedziesz ze swoimi gratami nie dziw sie pózniej jak pojedziesz z jakimś problemem ze "nie potrafili"

hej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ile płacicie za przeglądy w ASO typu: olej, klocki przód, mikrofiltr, i ogólne sprawdzenie smochodu? Czyli za taki okresowy przegląd.
Opublikowano
Skleop na Narbutta to na dzien dzisiejszy bajka, wcale nie jest taniej wrecz przeciwnie drozej! Ostatnio kupowąłem czesci do e39 bo malem dzowna i co sie okazalo? Ze klamka na narbutta jest o 15 zl drozsza niz w ASO! W kazdym ASO dostaniesz 10% znizki jak tyko poprosisz powisz ze z forum bmw. Nie wiem jak z innymi czesciami ale ogolnie na Narbutta tanio nie jest. Chyba ze znasz tam kogos kto ma duza znizke.
Opublikowano
Ile płacicie za przeglądy w ASO typu: olej, klocki przód, mikrofiltr, i ogólne sprawdzenie smochodu? Czyli za taki okresowy przegląd.

Czesc. Dokladnie ile kto zaplacil w ASO nie napisze Ci nikt bo juz o to pytalem nie raz. Jesli chodzi o olej to jest strona castrola tam wpisujesz model auta i automatycznie wyswietli Ci olej zalecany i zgodny z norma BMW.Filtr oleju oraz olej proponuje kupic dobry i markowy. Oczywiscie tam gdzie bedziesz to wymienial. Mikrofilter manna kupilem w sklepiku z czesciami do fso na zamowienie. Cena to 125zl pylkowy a powietrza filtron 35zl no i oczywiste sam wymienilem i skasowalem inspekcje. Co do klockow tez niedlugo mnie czeka wymiana choc komputer pokazuje odlegle terminy ale stwierdzam organoleptycznie, ze 30tys km to nie polataja. Polecaja klocki jurid,textar oraz ate. Wymiane klockow nie musisz zlecac aso bmw. Kazdy warsztat to wymieni a nawet samemu.(tak mi opowiadali eksperci z forum)Powiem Ci szczerze,ze chyba kupie klocki Lukas sa o wiele tansze(sprawdz w jakims sklepie internetowym np),i markowe.A i pamietaj o czujnikach jak wymienisz klocki przed zasygnalizowaniem przez czujniki lub zaraz po, to nie bedziesz musial dodatkowo wymieniac czujnikow.

Opublikowano
Typu rozrzad,turbo i inne skomplikowane zlecaj tylko aso i warsztatom specjalizujacym sie BMW. Co do cen w aso to powiem CI,ze z tego co pisza na forum to astronomia i olewka klienta. Chcialbym zdiagnozowac swoje autko. Sprawdzic czy ma tyle mocy co powinien czyli 231KM i inne tam. ASO BMW mam 70km od domu i nie podrodze mi. Ciekawe ile taka diagnoza koszuje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
muszę wymienić płyn hamulcowy i z rozeznania w warsztatach wiem, że chcą za to 70 zł (usługa + płyn), a z ciekawości zadzwoniłem do ASO BMW , 350 - 400 zł !!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano (edytowane)
Zgadzam się jesli chodzi o ceny usług za poszczególne wymiany! Owszem jesli chodzi o naprawy newralgicznych punktow typu rozrzd itp to ASO, ale jesli wymiana płynów i mniejsze robotyproste to lepiej znależć jakiś warsztat który po prostu dobrze robi to co robi, najlepiej np nieautoryzowany BMw, u mnie w miescie jest taki. Przykład, wymieniałem chłodnice, zadzwoniłem do ASO i pytam o cene , powiedzieli mi ze 350zł za wymiane, pojechałem do tego warstatu o którym wspominałem i wzieli 60zł plus oczywiscie mój płyn, zakupiony w ASO czyli drugie powiedzmy 60zł. Różnica jest prawda, a jakos taka sama nawet , że tak powiem lepsza, poniewaz uczestniczyłem przy wymianie, trwało to 30 minut powiedzmy a oni za cos takiego chcieli wziąć 350zł :mad2: , ale musze przyznac, ze na przykład w niektóre częsci zaopatruje się tylko u nich bo niektore z czesci mają tańsze po prostu. Ale jesli chodzi o jakość usługi to w ASO często zlewają klienta, nie jest to regułą ale często się zdarza, dla nich gratką nie jest klient, który chce wymienić klocki czy tez płyn w chłodnicy Edytowane przez lukas23
Opublikowano

Z ASO nie zawsze jest kolorowo jesli macie kogos kto sie specjalizuje w bmw to zrobi to lepiej i troche taniej niż ASO np w krakowie moge polecic bardzo dobry servis (nie jest tak ladnie jak w ASO ale napewno fachowo) od pieciu lat tam jeżdze teraz servisuja moje e60 brata x5 i kilku znajomych tez tam jezdzi... w aso mozna sie czasem pod komputer podpiąć i ewentualnie m pakiet założyć :D

co do czesci to mozna kupic "oryginalne" zamienniki czyli czesci robione dla BMW z zeszlifowanym logiem sa tansze niz oryginalne a identyczne jak w ASO

co do klocków to moim zdaniem napewno nie Lucas jedynie ATE./textar

ale to tylko moje zdanie \\\ każdy do tego podchodzi indywidualnie

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
Podzespoły układu hamulcowego, zarówno klocki jak i tarcze ATe mają osttanio złą opinie, wystarczy poczytac na forum. Wejdź na realoem i tam Ci wyskoczy jakie klocki montują, warto Jurida lub Textara, ale tez jest ponoc kilka serii trzeba wiedzieć jakie lepsze