Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam bmw e34 z 91roku, automat 525tds, ostatnio wpadla w moje rece rozpiska kodow , ze wduszam na przekreconym kluczyku 5 razy pedal gazu do konca i puszczam w miare szybko i mrugaja dwie kontrolki , od grzania swiec i od abs'u, no i faktycznie u mnie mrugaja, ale jest tak ze 1 mrugniecnie chwila przerwy i potem 19 mrugniec pod rzad ,

niestety takiego kodu nie moge odczytac, z tego co jest napisane w rozpisce to powinno byc kilka mrugniec, przerwa, kilka mrugniec przerwa i taki cykl 4 razy,

wie ktos cos wiecej ? pozdrawiam

Opublikowano

A mozesz napisać coś wiecej o tych kodach?

Napisz to, co juz wieszz, bo ja pierwsze o tym słysze...

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

no to sa ukryte kody, tam wykazuje jakies ustarki, bez podlanczania pod komputer z ta rozpiska mozna wykryc jakie userki sa w samochodzie, co prawda nie wszystkie no ale zawsze cos ;),

jak chcesz to podaj maila wysle Ci ta rozpiske tylko ze jest po angielku, jak chcesz to nie ma sprawy moge cos pomoc przetlumaczyc,

pozdro

Opublikowano

Witam.

U mnie miga 29 razy :worried: i mam tak od kupna.

Podłączenie do "komputera" w serwisie nic nie pokazało - zero błedów, więc nie mam pojęcia o co z tym chodzi.

a jak możesz, to podeślij i mi te kody :)

pozdrawiam

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano
Prześlij to do mnie, to umieszczę to zaraz na serwerku i po sprawie ;), coś wspomniałeś, że to ma trochę ponad 300kB, to nie ma problemu.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Edit by Admin

Tu można pobrać:

Plik otrzymałem 1.5 godziny temu :) - umieściłem go tutaj :

http://republika.pl/poczt1/BMW_E34_Kody.pdf

Dostałem zapytanie, czy mam jakieś inne rzeczy na serwerze - raczej nie dużo i o nich już pisałem na forum :

http://republika.pl/poczt1/Opis.htm - opis dokumentacji lub oprogramowania BMW w postaci elektronicznej (TIS, ETK, EBA, WDS ....)

http://bmw-orr.org/_sebast/historia/index.htm - historia samochodów BMW

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Hmmm, niestety to nie jest "mój" serwer, a Admin tamtego serwera nie odzywa się od dłuższego czasu. Zaraz się tym zajmę ;)

Stronka

• Członkowie klubu
Opublikowano
Hmmm, niestety to nie jest "mój" serwer

A nie możesz zapodać u siebie ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Jeszcze tej historii nie znasz ? :evil: Już chyba w grudniu ją skończyłem i umieściłem na "sieci" :lol:

Niestety nie dam rady, bo jest tego kilkadziesiąt MB, a na moim serwerku nie mam tyle miejsca :(

Ale mam nadzieję, że koledzy od tego serwerka (to jest serwer "rekinowców") do mnie się odezwą ...

A tak w ogóle szukam juz od jakiegoś czasu, aby ktoś mi udostępnił miejsce na jakimś serwerku, to umieściłbym naprawdę dużo ciekawych rzeczy, ale potrzebowałbym co najmniej ze kilkaset MB ...

Stronka

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jeszcze tej historii nie znasz ? :evil: Już chyba w grudniu ją skończyłem i umieściłem na "sieci" :lol:

I wtedy właśnie ją czytałem :cool2:

Ale teraz... a w ogóle to mi się o tym przypomnniało, bo szukałem jednej rzeczy i wiedziałem, że tam była, a tu bu-bu...

Miejmy nadzieję, że niebawem znów to umieszczą na serwerze.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Mieli przebudowę serwerka, z tego co wiem to chyba nadal tam to jest, tylko pod innym adresem. Jak tylko coś ustalę to dam znać.

Ja oczywiście mam to u Siebie ... jak coś ważnego to "wal" - cieszę się, ze moja robota się przydaje.

Mógłbym pomyśleć, aby jakąś okrojona wersję umieścić u siebie :think: - np. bez zdjęć, wykresów itp.

Stronka

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja oczywiście mam to u Siebie ... jak coś ważnego to "wal" - cieszę się, ze moja robota się przydaje.

Dzięki, znalazłem już.

Mógłbym pomyśleć, aby jakąś okrojona wersję umieścić u siebie :think: - np. bez zdjęć, wykresów itp.

A to chyba niezły pomysł...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie to jakos nie działa,silnik M50,po podłaczeniu kontrolki cały czas sie swieci,a powinno działac.
Opublikowano
chyba sie domyslam dlaczego u mnie to nie działa,opis chyba dotyczy sterownika Motronic,a ja ma boscha.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
ja natomiast zapytam czy takie same kody są w e39??

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
a ja mam E34 89 wyświetlacz na zegrach i cholera nie ma żadnych kodów wsiadam przekręcam zapłon po czym 5razy do dechy gaz i nic? rozumiem ,że zapłon ma być on ... no chyba ,że w mojej nei ma ale jest napisane wyrąźnie od 89 roku!!! psia krew :)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
a ja mam E34 89 wyświetlacz na zegrach i cholera nie ma żadnych kodów wsiadam przekręcam zapłon po czym 5razy do dechy gaz i nic? rozumiem ,że zapłon ma być on ... no chyba ,że w mojej nei ma ale jest napisane wyrąźnie od 89 roku!!! psia krew :)

A czy po wlaczeniu zaplonu zapala Ci sie kontrolka check engine i po uruchomienui gasnie, bo u mnie ta kontrolka nigdy sie nie zapala, tez mam 89 i to u mnie nie dziala ale podejrzewam ze mamy spalona albo celowp wypieta kontrolke check engine dlatego nic nie widac :roll:

Probuje sie dowiedziec czy ta kontrolka ma sie swiecic przy zaplonie ale nikt mi nie jest w stanie odpowiedziec :?