Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio tankowałem mojego TDS a na jednej stacji w polsce.Lejąc paliwo ze zdumieniem wyczułem opary benzyny na stacji gdzie mieli tylko ropke,zapach wydobywał sie z mojego zbiornika.Czy jest to mozliwe zeby w ropie była jakas domieszka benzyny w jakim celu i jakie moze miec to skutki dla jakze delikatnej pompy wtryskowej BMW
Opublikowano
Lejąc paliwo ze zdumieniem wyczułem opary benzyny na stacji gdzie mieli tylko ropke,zapach wydobywał sie z mojego zbiornika.

bez obrazy ale co to za stacja co ma tylko ON?

kolko rolnicze?

to sie nie dziw ze wlales jakis wynalazek,wiadomo ze traktor pojedzie na byle czym.

Opublikowano

Nie śmiej się kolego ale u mnie też są takie dystrybutory z ON..

Przedtem była sama stacja LPG, teraz stoi dystrybutor także z ON. W sumie z tego co widzę po trasie (SIEDLCE--> Warszawa) jest coraz więcej tego typu stacji. m W mojej miejscowości akurat znam szefa takiej stacji, i ropę ma naprawdę bardzo dobrej jakości, więc nie ma co osądzać małych stacji z góry...

Nie każdego stać na postawienie dużej stacji :P

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano
Nie śmiej się kolego ale u mnie też są takie dystrybutory z ON..

Przedtem była sama stacja LPG, teraz stoi dystrybutor także z ON.

nie zebym sie smial ale w twoim przypadku znasz szefa stacji i wiesz ze ON ma dobry.

a jak bys tak przejezdzal kolo stacji gdzie stoi dystrybutor tylko LPG i ON, i nic pozatym a szef stacji nie jest twoim znajomym, to tez bys tankowal bez zastanowienia? bo ja nie.

Opublikowano
ostatnio słuchałem audycji w radiu zet o przekretach na paliwach.Mówili o dolewaniu rozpuszczalnikow tak agresywnych ze podeszwy od butów topi....i to w stosunku pol na pol sprzedawali jako rope lub benzyne.Wiecie co,ja chyba zacznę tankować BIO.BIO jest bardziej tłusta wiec jest bardziej smarna wiec zarowno pompa jak i wtryskiwacze beda pracowaly lepiej.W audycji mowili tez ze od złego paliwa moze podniesc sie poziom oleju w silniku.A wiecie ze ja przed 2 wymianami oleju mialem taki przypadek?Olej na miarce na maximum,a przy wymianie zwróciłem szczególna uwage na przepalony olej.I po zapachu i po konsystencji zero sladu ropy.Wymieniłem olej i teraz jest dobrze,niewiem co moglo to byc.
Opublikowano
byl tu gdzies na tym forum niedawno post o biopaliwach.BMW Polska nie poleca takiego paliwa, ze niby nieznane parametry.ale jak sie nie boisz to lej.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio zauważyłem dziwną przypadłość.Mianowicie auto dziwnie zchodzi z obrotów.Przy zchodzeniu z obrotów silnik dziwnie zadrży a czasem nawet chwile zatrzymie sie na 1100 obrotow i po chwili jest juz dobrze.Jak jest zimny z kolei na biegu jałowym tez dziwnie drży,po odkreceniu przewodów od wtryskiwaczy każdy reaguje.Mam dwa podejrzenia.Albo koło dwumasowe albo nastawnik pompy.co Wy na to?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio zauważyłem dziwną przypadłość.Mianowicie auto dziwnie zchodzi z obrotów.Przy zchodzeniu z obrotów silnik dziwnie zadrży a czasem nawet chwile zatrzymie sie na 1100 obrotow i po chwili jest juz dobrze.Jak jest zimny z kolei na biegu jałowym tez dziwnie drży,po odkreceniu przewodów od wtryskiwaczy każdy reaguje.Mam dwa podejrzenia.Albo koło dwumasowe albo nastawnik pompy.co Wy na to?

Kiedy wymieniales filtr paliwa?

Zatankuj jakas DOBRA ropke.. V_power moze.. dolej jakiegos oczyszczacza firmowego typu valvoline lyb lyqi moly

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl