Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od tygodnia jezdze po miescie i co fachowiec to inna cena,propozycja...

Chce wymienic glosniki firmowe w samochodzie (BMW E46 Compact) na takie, ktora nie beda "pierdziec" jak sobie rozkrece kawalki JunkieXL mocniej niz lepiej...

NIE CHCE SUBWOOFA, bo w compakcie i tak nie ma miejsca....

Mozecie mi cos polecic, jakas firme w Wawie ?

Bylem w RMS i bylem W al. Krakowskiej...

Ceny wahaja sie od 1000zl do 3000zl. Jedni proponuja wymiane glosnikow drudzy wymiane glosnikow i dolozenie wzmaka, ktorego przykleja do tylnego oparcia fotela (!!!)...

Zalamka...

Blagam - pomozcie :(

• Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli nie masz wzmacniacza to zapomnij, że sama wymiana głośników da efekt. Radio może być za słabe.

Ostatnio u siebie robiłem:

wzmacaniacz 4 kanałowy Audison + system trójdrożny DLS z przodu, okablowanie, montaż , wygłuszenie drzwi.

Dałem 3500 zł

Opublikowano
Jeśli nie masz wzmacniacza to zapomnij, że sama wymiana głośników da efekt. Radio może być za słabe.

Ostatnio u siebie robiłem:

wzmacaniacz 4 kanałowy Audison + system trójdrożny DLS z przodu, okablowanie, montaż , wygłuszenie drzwi.

Dałem 3500 zł

Ile czasu CI to robili ?

Opublikowano

Papik - bez wzmaka to nie zagra to raz. Bez wytlumienia to dwa. Bez wymiany radia tez szału nie bedzie. Nie wiem ile chcesz zainwestowac, ale akurat E46 to nie zbyt latwe auto do naglosnienia. Bez suba zawsze bedzie brakowac "dołu" chyba, ze zdecydujesz sie na budowe liczonych specjalnie pod glosniki kick paneli w drzwiach przednich, jednak skoro mowisz, ze zalezy Ci na czasie to zapewne nie ma na to szans bo kick panele to przynajmiej 2 czy 3 dni...

Nie wiem czy warto cokolwiek ruszac...

Jesli juz to proponuje podzialac samemu wieczorem przy piwku...ale na fabrycznym radiu to po prostu bez sensu ;/

Opublikowano
Papik - bez wzmaka to nie zagra to raz. Bez wytlumienia to dwa. Bez wymiany radia tez szału nie bedzie. Nie wiem ile chcesz zainwestowac, ale akurat E46 to nie zbyt latwe auto do naglosnienia. Bez suba zawsze bedzie brakowac "dołu" chyba, ze zdecydujesz sie na budowe liczonych specjalnie pod glosniki kick paneli w drzwiach przednich, jednak skoro mowisz, ze zalezy Ci na czasie to zapewne nie ma na to szans bo kick panele to przynajmiej 2 czy 3 dni...

Nie wiem czy warto cokolwiek ruszac...

Jesli juz to proponuje podzialac samemu wieczorem przy piwku...ale na fabrycznym radiu to po prostu bez sensu ;/

Mam jeszcze Clariona (wysoki model z mp3, teraz na allegro za jakies 600-800zl ja kupilem nowke za 900, jak chodzily po 3200 na allegro ;))

Ale nie zmienie radia BMW na Clariona. W cieniase moglem sobie pozwolic na radio w kieszeni ale w beemce - nie chce. Bedzie zle wygladac... :(

Opublikowano
Ale nie zmienie radia BMW na Clariona. W cieniase moglem sobie pozwolic na radio w kieszeni ale w beemce - nie chce. Bedzie zle wygladac...

Doskonale wiem, ze bedzie tragicznie wygladac...nie wiem czy widziales moj ponizszy temat...poogladaj fotki i zobacz jak rozwiazalem to u siebie :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61358&highlight=zabudowa+audio+e46

Nie mam na tym schowku klapki - mam otworek :) Wiec u mnie - odpada :(

POza tym nie mam ani zdolnosci manualnych aby sie tak bawic ani warsztatu ani narzedzi :(

Opublikowano

Ja tez w tym schowku nie mialem klapki :)

50 zl i allegro czasem potrafia zdzialac cuda :)

Powiem tylko tak, w firmie CA "troche" Cie za to skasuja a bez wzmaka efektu niestety nie bedzie zadnego. O ile przerbione radio fabryczne (wyprowadzone niskonapieciowe wyjscia RCA) mogloby zostac to wygluszenie, wzmak i solidny montaz glosnikow na panelach to podstawa.

Opublikowano
Ja tez w tym schowku nie mialem klapki :)

50 zl i allegro czasem potrafia zdzialac cuda :)

Powiem tylko tak, w firmie CA "troche" Cie za to skasuja a bez wzmaka efektu niestety nie bedzie zadnego. O ile przerbione radio fabryczne (wyprowadzone niskonapieciowe wyjscia RCA) mogloby zostac to wygluszenie, wzmak i solidny montaz glosnikow na panelach to podstawa.

Ale nie mam mocowania na ta zaslepke z allegro :D

Ehh czyli generalnie daje se chyba luz :(

Opublikowano
Ehh czyli generalnie daje se chyba luz Sad

Tak jak wyzej pisalem, fabryczne radio ostatecznie moze zostac...A dorzucenie wzmaka i przygotowanie przodu to koniecznosc...musisz sie zastanowic czy chce Ci sie z tym walczyc :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Noszę się ze zmianą audio.

Nie będę zakładał nowego tematu, więc podpowiedzcie gdzie można to zrobić w Warszawie tak aby skóry ze mnie nie zdarli.

Chciałbym odseparowany zestaw 2 drożny na przód, wzmak 4 kanałowy i ewentualnie sub. Tyle, że sub musi być jak najbardziej ukryty ze względu na to że będę używał bagażnika. Dodatkowo musi być odłączany bo często będzie z nim jeździł mój piesek. Nie chcę męczyć zwierzaka :D.

Jak na razie rozmawiałem z Gravity Audio Experts.

Proponują mi wzmaki:

μ-Dimension RM-V41 ~1000 zł.

Rainbow iPaule 4.300 ~1200 zł

Głośniki (zestaw na przód):

Rainbow CS 265.25 Germanium ~1500 zł

Audio System HX ~1000 zł.

wygłuszenie pary drzwi ok 600 zł.

kable 450-500 zł

zamcowanie wzmaka 250 zł

słupki pod wyskotonowe (para) 300-600 w zależności od wykończenia, matowe, skóra, lakier itp. Tu nie koniecznie bo mogę zamontować w standartowych miejscach z niewielką przeróbką.

Za sam przód wyjdzie ok 3.5-4,5 k w zależności od konfiguracji :(.

Dodatkowo myślałem o subie:μ-Dimension RM-208SL ~460 zł

Dla tego że jest mały i myślę, że możnaby go zamontować w boczu bagażnika baz straty na powierzchni. Pewnie dodatkowo wbudowanie ok 400 zł.

Radio ma zostać seryjnie.

Czytałem o tym sprzęcie i opinie są bardzo pozytywne.

Tylko to wychodzi ponad 5k i zupełnie nie jestem przekonany czy chcę wpakować, aż taką kasę.

Jak robi ta firma możecie zobaczyć tu: http://www.gae.pl/montaze.php

Myślę o instalacji takiej jak w pokazanym fordzie focusie, tylko sub chciałbym tak jak w BMW lub lagunie.

Opublikowano

Jednak se luzu nie dalem i w cenie ~2200zl wykonalem:

- podlaczenie wzmaka w bagazniku

- wymiana przednich glosnikow + wygluszenie

- wymiana tylnych glosnikow wraz z dolozeniem gwizdkow

- dolozenie malego basowego glosnika 13cm w klape bagaznika (musialem zmienic wykladzine boczna)

Wszystko ladnie pieknie gra i naprawde jestem zadowolony.

Jak chcecie namiar na zaklad to podrzuce :)

Ps. niestety nie pamietam dokladnie co mi wlozyli.

Opublikowano
niestety nie pamietam dokladnie co mi wlozyli.

To trudno ocenić co faktycznie miałeś zrobione :D.

Ja chciałbym mieć 16 cm woofery w przednich drzwiach, a dotego trzeba je troszkę przerobić. Tyłu nie ruszam i 20 cm sub najchętniej z boku bagażnika.

Mam jeszcze inną propozycję 18 cm woofery z przodu i nie potrzeba mieć suba z tyłu.

basowego glosnika 13cm

:shock:

Tylko papik robił audio w Warszawie?

[/url]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- dolozenie malego basowego glosnika 13cm w klape bagaznika (musialem zmienic wykladzine boczna)

Można jaśniej, lub foto ??