Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie!

tak KrzystofP, pisanie o podstawówce sugeruje że osoba do której skierowałeś te słowa nic więcej w dziedzinie edukacji nie osiągnęła) czyjeś braki zostanie uznana przeze mnie na równi z przekleństwami i posypią się ostrzeżenia :nienie: :nienie: :evil: :evil:

Wiesz co, kolego... Prosze o czytanie ze zrozumieniem - wyrazenie "fakt skonczenia przez Ciebie szkoly podstawowej i przyswojenie podstaw fizyki", nie zawiera zadnej sugestii co do dalszego wyksztalcenia. Gdyby tak bylo, to napisalbym np. "fakt skonczenia przez Ciebie tylko szkoly podstawowej" albo cos podobnego.

Kolega, do ktorego to napisalem, sprawial tylko wrazenie, ze posiadl jakas wiedze tajemna (w podstawowce :lol: ) , ktora jest mi niedostepna (cytat: "pewnie jestes z tych co to sa przekonani, ze hamowanie jest zjawiskiem liniowym (dla niezbyt domyslnych proporcjonalnym do kwadratu predkosci"), wiec zaprotestowalem. Poza tym bez podania zadnych argumentow i dowodow kwestionuje dane przeze mnie przytoczone (w sumie to juz podchodziloby pod trollowanie)

Wiec jezeli komus sie naleza jakies ostrzezenia, to chyba nie mi?

Poza tym - prosze, daruj sobie straszenie mnie. Od razu Ci powiem, ze to dosc kontraproduktywne :lol:

Nie wiem jak ze zrozumieniem tekstu u Ciebie, ale u mnie jest tak że obaj (Ty i Oskwil) twierdzicie że hamowanie nie jest procesem liniowym.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Tak, chodzi o to, ze podczas maksymalnego hamowania zmniejszanie predkosci w jednostce czasu nie jest jednostajne. KPW?

pozdrowienia

Krzysztof

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I ja nie neguję tego a nawet potwierdzę to ;) Nie kumam tylko o co miałeś pretensje do Oskwila?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Panowie spokojnie, ja na e-36 miałem kiedyś KUMHO to tez jakieś wschodnie oponki, mialem zimowki nówki i powiem ze naprawde dobre były, teraz jeźdze tylko na continentalkach, odpowiadaja mi najbardziej. Hm nie sadze abym kupił takie oponki o jakich mowa, chociaz cena kuszaca. Chyba ze do auta którym nie rozpedzałbym się więcej niż 100km/h
Opublikowano
I ja nie neguję tego a nawet potwierdzę to ;) Nie kumam tylko o co miałeś pretensje do Oskwila?

A czytasz w ogole to, co komentujesz???

Chodzilo mi o ten post:

To ciekawe. Po pierwsze jestes nieprecyzyjny bo faktycznie roznica w tescie pomiedzy najlepsza a najgorsza opona wyniosla blisko 20m ale z predkosci 100km/h. A po drugie biorac pod uwaga jak ekscytujesz sie informacja z jaka predkoscia porusza sie jeszcze auto na fatalnych oponach vs auto na wzorowych to pewnie jestes z tych co to sa przekonani, ze hamowanie jest zjawiskiem liniowym (dla niezbyt domyslnych proporcjonalnym do kwadratu predkosci)

A to byl moj komentarz na ten temat:

Kolega, do ktorego to napisalem, sprawial tylko wrazenie, ze posiadl jakas wiedze tajemna (w podstawowce ) , ktora jest mi niedostepna (cytat: "pewnie jestes z tych co to sa przekonani, ze hamowanie jest zjawiskiem liniowym (dla niezbyt domyslnych proporcjonalnym do kwadratu predkosci"), wiec zaprotestowalem. Poza tym bez podania zadnych argumentow i dowodow kwestionuje dane przeze mnie przytoczone (w sumie to juz podchodziloby pod trollowanie

Jak dla mnie sprawa jest jasna, nie wiem, o czym my tu jeszcze dyskutujemy...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Panowie spokojnie, ja na e-36 miałem kiedyś KUMHO to tez jakieś wschodnie oponki, mialem zimowki nówki i powiem ze naprawde dobre były, teraz jeźdze tylko na continentalkach, odpowiadaja mi najbardziej. Hm nie sadze abym kupił takie oponki o jakich mowa, chociaz cena kuszaca. Chyba ze do auta którym nie rozpedzałbym się więcej niż 100km/h
:duh: :duh: :duh:
Opublikowano
Nie wiem co mają oznaczać te emotikony a tak dla wyjaśnienia, sprawdziłem teraz w necie i na allegro i oponki kumho to całkiem dobre opony dobrej jakosci cena za rozmiar 205 waha sie w granicach 300-355 zł za sztukę wiec nie jest to szit :) wtedy tego nie wiedzialem ale zastanawiala mnie dosc wysoka cena, teraz tylko conti :)