Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od niedawna za uwarzyłem nowy typ chamstwa na drodze czyli pospieszanie osoby poprzedzającej klaksonem na skrzyżowaniach i na przejazdach kolejowych dziś sam odczułem to na własnej skórze na skrzyżowaniu jakiś typowy kark w e36 zatrąbił na mnie bo mu się spieszyło ale nie uwzględnił ze z 2 kierunków jechały samochody typowy prostak

dodaje ze wolnym kierowca nie jestem i włączam się sprawnie do jazdy na dodatek chciał się ścignąć ale odpadł ze służbówka ( seicento) normalnie prostak jeszcze miał jakieś problemy :) coraz więcej chamstwa jeździ BMW

Opublikowano
coraz więcej chamstwa jeździ BMW

W BMW zawsze jeździło dużo "chamstwa".

Mnie też to spotkało ale nie wiem dlaczego najwięcej takich właśnie jeździ e36 , niszczą wizerunek tej pięknej marki .

Najlepsi są tacy do mają 316 albo 318 i nakleją sobie z tyłu znaczki m3 i bóg wie co jeszcze i startują z każdym na pasach !!

Ja rozumiem , bo mi się czasami tez spieszy ale bez przesady nie trąbie na innych kierowców i nie " gazuję na skrzyżowaniu"

pozdr

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Najlepsi są tacy do mają 316 albo 318 i nakleją sobie z tyłu znaczki m3 i bóg wie co jeszcze i startują z każdym na pasach !!

bo ten znaczek jest jak pewien znany napój energetyczny - dodaje skrzydeł :wink:

a na tych co trąbią jest jedna rada - olewać - ja co do zasady zawsze czekam nawet jak mam zielone, jeśli miało by się okazać, że po zmianie na czerwone zablokowałbym drogę ludziom z poprzecznej - sam z resztą na takich blokujących trąbię - niech się stresują, bo ani oni nie mogą jechać, ani przez nich ja

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
nie wiem dlaczego najwięcej takich właśnie jeździ e36

bo tanie, a źle nie wygląda

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
To prawda, wystarczą 2, maksymalnie 3 miesiące pracy za granicą za najniższą krajową, żeby kupić sobie taką E36 318 zagazowaną. Koszta utrzymania też bardzo niskie w tym przypadku.
Opublikowano
To prawda, wystarczą 2, maksymalnie 3 miesiące pracy za granicą za najniższą krajową, żeby kupić sobie taką E36 318 zagazowaną. Koszta utrzymania też bardzo niskie w tym przypadku.

a i spoilery i brewki/okulary tanio mozna kupic.do tego swiatla lexus look i gotowe.a potem nie dziwne ze kazdy chce byc lepszy na swiatlach od ciebie bo jedziesz bmw,a przeciez wszyscy ktorzy maja bmw chca sie scigac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale nie tylko w bmw jeździ najniższa umysłowa rasa człekokształtna.

mnie też czasem niecierpliwi ślamazarny kierowca, ale daję mu wyrozumile kilka sekund już na zielonym.

osobiście spotykam się, że i na mnie już trąbią ledwo mignie żółte, choć ruszam od razu, ale jeśli mam za sobą typowego buraka, a mam dobry humor to na jego fochy specjalnie sie ociągam, ruszam dwa razy, jeśli mu już leci piana z gęby to zapiszcze awaryjne i czekam z odjazdem aż wysiądzie by mi naubliżać - choć i tak nie zdąży

morał?? dla mnie nic, ale on jest tak rozjuchany, że innym da spokój i nie wymusza jazdy jeszcze na czerwonym

proponuję innym to wypróbować - daje satysfakcje

Opublikowano

morał?? dla mnie nic, ale on jest tak rozjuchany, że innym da spokój i nie wymusza jazdy jeszcze na czerwonym

moral taki z tego wynika ze kazdy nastepny kierowca bmw a szczegolnie serii7 dziala na takiego doscia jak plachta na byka.stad sie wywodzi stereotyp kierowcy bmw.

Opublikowano

316 compact

Silnik M43

Pojemność 1596 cm³

Średnica cylindra 84.00 mm

Skok tłoka 72.00 mm

Stopień sprężania 9.7

Moc 75 kW 102 KM

Obroty mocy max. 5500 obr/min

Moment obrotowy 150 Nm

Obroty momentu max 3900 obr/min

Osiągi

Prędkość max 188 km/h

Przyspieszenie 0-100 km/h 12,3

156

Model 1.6 TS

Silnik R4

Pojemność 1598 cm3

Moc 88 kW (120 KM) @6300 obr./min.

Moment obrotowy 144 Nm@4500 obr./min.

Przysp. 0–100kmh 10,5

Prędkość maksymalna [kmh] 200

Lata produkcji 10.1997–12.2005

Spalanie (miasto/trasa/średnie) [l/100km] 11,6/6,4/8,2

po pierwsze w alfie 2 swiece na cylinder po 2 stosunkowo mlodszy samochd i znowu pytanie co tu porownywac masz za malo mocy kup 323 albo 318is i problem znika:)

Opublikowano
doslownie tanie bmw pamietam jak kupilem to bylo jedyne w okolicy a treraz jest przynajmniej 10 sztuk a chcialem unikalny samochod sobie kupic :D

miałem identyczną sytuację :) kupiłem auto 2 lata temu jeszcze w "unikalnym" jak mi się wtedy wydawało kolorze, teraz gdzie bym nie spojrzał to E36 stoi, a w takim kolorze jak mój z 5 tylko po moim osiedlu jeździ

POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano

ja jakoś nie trafiam na takich buraków w BMW jak piszecie :roll: często jest tylko tzw wymiania spojrzeń :mrgreen:

ale jeśli mam za sobą typowego buraka, a mam dobry humor to na jego fochy specjalnie sie ociągam, ruszam dwa razy, jeśli mu już leci piana z gęby to zapiszcze awaryjne i czekam z odjazdem aż wysiądzie by mi naubliżać - choć i tak nie zdąży

proponuję innym to wypróbować - daje satysfakcje

nie nakłaniaj innych do takiego szczeniackiego zachowania rodem z przedszkola :evil: . oj kolego nie najlepiej ci wróze pomylisz sie kiedys co do typowego buraka, dogoni cie i tak ci natrzaska ze juz nie bedziesz taki kozak :8) czego ci nie zycze :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja jakoś nie trafiam na takich buraków w BMW jak piszecie :roll: często jest tylko tzw wymiania spojrzeń :mrgreen:

.......

:P

Ludzie z BMW niegdy na mnie nie trąbią, a moja wypowiedź wcześniejsza zaznacza, że dotyczy tylko czasami i jedynie tych, co jeszcze na czerwonym zatrąbią.

Ostatnio taki na mnie gdaknął jak jeszcze było czerwone, a ledwo dla pieszych zielone zgasło.

Obok była poolicja i go zgarneli, mnie o dziwo też zatrzymali do wyjaśnienia czemu on trąbi (odp. że nie wiem),

Szkoda mi chłopaka-dresa, bo nie miał w golfie badania technicznego - nie doczekałem ile mu dowalili, ale byli bardzo nie uprzejmi nawet dla mnie

Opublikowano
Dla mnie policjant to taki przecietny Stasiu pełniący określone funkcje, więc nie spodziewam się przemiany buraka w porządnego człowieka kiedy zakłada mundur, choć powinienem mieć takie wymagania jako do funkcjonariusza służby publicznej. W policji pracuje też jednak wielu porządnych ludzi oczywiście, sam znam kilku takich.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie jeździ troche takich "buraków" niestety, jak tylko coś im nie pasuje to zaraz się "sadzą"! Miałem taki przypadek na światłach że stanął obok mnie jeden i widząc żemam ten sam model zaczął patrzeć się na mnie i gazować, pogazowałem też i jak tylko zapaliło się zielone to wystartował jak gł...ek! :mad2: Widocznie był tak tępy, że nie widział że stałem na pasie do skrętu w prawo! :D
Opublikowano

Najlepsi są tacy do mają 316 albo 318 i nakleją sobie z tyłu znaczki m3

pozdr

musisz wiedziec, ze kazdy znaczek M3 dodaje 10KM mocy, dlatego tyle osob je sobie nakleja obok wlewu LPG :mrgreen:

a tak w ogole to czytalem kiedys jako ciekawostke, ze w Polsce jezdzi wiecej bmw M-Power niz koncern BMW wyprodukowal w calej swojej historii :)

nasza policja jest kochana :( powiedzial bym jak ale admin by mnie wywalił

dlaczego tak z przekąsem mowisz? bo zatrzymują pijaków i piratow drogowych? bo zabieraja dowody rejestracyjne za "ksenony" z allegro ktore oslepiaja wszystkich naokolo? bo wlepiaja mandaty za parkowanie na chodniku albo miejscu dla niepelnosprawnych?

sam troche punktow w zyciu dostalem, ale na kazdy jeden zasluzylem i pretensji do policji nie mam za to ze mnie zatrzymywali

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wszelaki tuning samochodow z silnkami o malej pojemnosci sa dla mnie przejawem "syndromu malego penisa"

czyli nie wiele mam pod maska, ale za to mam:

najwieksze felgi jakie wejda,

pare spojlerow,

kombinowane lampy/diody etc.

siatki w zderzakach,

koniecznie ciemne szyby,

przelotowe tlumiki + wyciety katalizator

naklejki...

itd w ten desen...

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95