Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem czy juz pisałem o tym ale jescze raz . Jak chcesz sie czegoś dowiedziećto dawaj na priva . Jezeli chodzi ci o silnik dizel do 1999 r to ja mam taki sam tylko 525tds a jezeli chodzi ci o silnik z roku 2001 2002 w common reailu to soory nie pomoge ci. :roll2: :cool2: :roll2:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jezeli chodzi ci o silnik dizel do 1999 r to ja mam taki sam tylko 525tds a jezeli chodzi ci o silnik z roku 2001 2002 w common reailu to soory nie pomoge ci. :roll2: :cool2: :roll2:
Może ja się nie znam, ale byłem przekonany że 3-litrowy diesel od początku produkcji (1998 r.) był z common railem... :roll:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Jezeli chodzi ci o silnik dizel do 1999 r to ja mam taki sam tylko 525tds a jezeli chodzi ci o silnik z roku 2001 2002 w common reailu to soory nie pomoge ci. :roll2: :cool2: :roll2:
Może ja się nie znam, ale byłem przekonany że 3-litrowy diesel od początku produkcji (1998 r.) był z common railem... :roll:

Bastek ma rację. 530d nie było innych jak CR :wink: No cuż mogę powiedzieć więcej .... motor jest rewelacyjny. Tylko mają dwie wady (mają - bo to też dotyczy mojego) - pompy Boscha- shit, i CR jest bardzo wrażliwe na jakość paliffka

Opublikowano

byłem w czoraj u mechanika i powiedział że mam uszkodzone turbo, ale będize miał czas dopiero zobaczyć na to w poniedziałek, czy to duży wydatek, ma któs jakieś doświadczenie i wiadomości jak to tanio naprawić, lub zregenerować, i ile może coś takiego kosztować.

A co do tych napisów na desce rozdzielczej to powiedział że to zużycie wyświetlacza i nic na to nie można poradzić poza wymianą.

Opublikowano
byłem w czoraj u mechanika i powiedział że mam uszkodzone turbo, ale będize miał czas dopiero zobaczyć na to w poniedziałek, czy to duży wydatek, ma któs jakieś doświadczenie i wiadomości jak to tanio naprawić, lub zregenerować, i ile może coś takiego kosztować.

A co do tych napisów na desce rozdzielczej to powiedział że to zużycie wyświetlacza i nic na to nie można poradzić poza wymianą.

Dmuchawka - nowa to majątek. Można naprawić, ale gdzie to nie mam pojęcia. Poczytaj sobie http://www.tdi-tuning.pl powinieneś znaleźć jakąś pomoc

Opublikowano
na tym forum jest bardzo mało na temat 530d, chyba że nie umiem szukać, jeżeli tak to proszę o wskazówki, bo mi udało się znaleźć zaledwie kilka tematów, tak więc ponawiam pytanie ,,czy ktos ma informację , linki o 530d" z góry dziękuję
Opublikowano
na tym forum jest bardzo mało na temat 530d, chyba że nie umiem szukać, jeżeli tak to proszę o wskazówki, bo mi udało się znaleźć zaledwie kilka tematów, tak więc ponawiam pytanie ,,czy ktos ma informację , linki o 530d" z góry dziękuję

No i nie znajdziesz ich za wiele. Bo po primo - 530 jest niewiele (co widać chociażby na drogach), po secundo mnie chodziło tylko o ew. linki odnośnie regeneracji suszarki. Spróbuj się jeszcze czegoś tutaj dowiedzieć, choć nie gwarantuję

A tak BTW to szukałbym używanej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A właśnie jak to jest z tymi silnikami. W danych technicznych zamieszczonych tu na forum jest podane ze silnik 3.0d w e39 od 98 do 2000 ma moc 193KM a gdzie silnik 184 konny?? Czy te 193 konne nie były produkowane dopiero w e39 po liftingu? Jak to jest??
Opublikowano

Niestety te dane techniczne o których mówisz mają troszkę błędów, znalazłem tam też inne błędy ...

Zobacz sobie na mojej stronce :

http://bmw-orr.org/_sebast/historia/Historia_bmw1.html#E39

tam masz "prawdę" ;) :lol:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu się wszystko zgadza :) Tylko tez w danych technicznych (tych szczegółowych) są dane z tym 193konnym silnikiem. No ale pozatym to super :) Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ile biegów ma 530d? e39 z roku 99?? Czy miały juz 6 biegów czy to weszło później a może wogóle były tylko 5 biegowe? Jak ktoś wie to niech napisze coś o tym 3 litrowym dieselku.
Opublikowano

trudno, opisać wrażenia z jazdy tym samochodem, to niesamowite autko, silnik to dzieło sztuki niemieckich inż., komfort jazdy niesamowity, wybieranie na polskich drogach - super , wręcz nie czuje się że drogi w polsce sa całe w koleinach i dziurach, ja mam 530d w automacie gdy go kupowąłem nie byłem do tego przekonany na 100%, choc to już moje drugie auto z tym typem skrzyni biegów (i byłem zadowolony z tego typu skrzyni), wydawało mi się przed zakupem że to trochę profanacj:BMW i skrzynia automatyczna, jednak po dłuższym jeżdzeniu tym samochodem można się zakochać, gorąco polecam, jak na razie nie widze żadnych istotnych wad tego silnika.

Aha, jeszcze może wsponę, że auto ma po prostu fenomenalne zawieszenie, prowadzi sie jak auto klasy kompakt, nie czuje się dużych rozmiaów, ani masy auta, w zakręty wchodzi super.

O spalaniu za wiele nie napisze bo jest według mnie niskie jak na pojemnośc 3.0- myśle że średnio w granicach 10l.

Opublikowano
Niestety te dane techniczne o których mówisz mają troszkę błędów, znalazłem tam też inne błędy ...

Sebast "prawda" wygląda tak

Not Found

The requested URL /_sebast/historia/Historia_bmw1.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Opublikowano

Wiem ;) niestety od kilku dni tak jest ...

Jak pisałem tego posta na forum to jeszcze "chodziło". Niestety admin tego serwera nie odzywa się do mnie od paru dni ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
3.0 D zawsze CR, turbinki padaja po czipowaniu, w nowszych sterowanie turbiny poprawiono, naprawa turbin w ilawie, jak znajde to dam namiar.
Opublikowano

Sebast "prawda" wygląda tak

Not Found

The requested URL /_sebast/historia/Historia_bmw1.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Już działa i jest pod tym linkiem :

http://www.historia.bmw-orr.org/

Stronka

• Członkowie klubu
Opublikowano

Zależy jaka to turbina - jak zwykła to koszt powiedzmy do 1500 zł, jak ze zmienną geometria łopatek to nie wiem ale chyba nasi mechanicy tego nie robia a jak robią to pewnie majątek - ale tego nie wiem. Nowa to koszt ponoć coś koło 10 tyś PLN ta ze zmienną geometrią - tak słyszałem :?

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
ja jedynie moge komus podpowiedziec jak sie sprawuje BMW z takim silnikiem 3,0d 186 ps na przykladzie E46 ktora mam w domku z napedem na cztery kola ! Kupiona została w 2001 jako nowa a dzis ma juz 230 tys km ! takze wiadomosci na temat 3,0 d mam !
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif