Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanko. Wczoraj podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka oleju ale nie czerwona tylko żółta. Dotyczy to 330i Touring z 2000r. Co to jest? Przed czym ona ostrzega? Niski poziom oleju, zmiana... Po przekręceniu kluczyka czerwona lampka znika. Samochód mam dopiero tydzień i nie znam jeszcze wszystkigo w tym aucie. Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

info że masz niski stan oleju, poniżej min na bagnecie, trzeba dolaći nie przejeżdżać więcej niż 50 km. Gdyby się zaświeciła na czerwono w trakcie jazdy tzn, że natychmiast trzeba zatrzymać auto i uzupełnić olej.

Proponuję zaopatrzyć się w instrukcję obsługi. I użyć szukajki :search: :wink:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Ok dzięki. Stan oleju żeczywiście był na min. Dolałem i kontrolka już się nie zapala. Ale mam jeszcze jedno pytanko bo chcę zmienić olej. Ile dokładnie litrów oleju wchodzi do silnika 3.0i?

Z góry dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

a ja mam taki problem ze kontrolka sie zapala po starcie silnika i po chwili gasnie ale poziom niby na bagnecie jest ok ( chyba ze zle patrze ? )

wiec co to moze byc?

Opublikowano
Mam to samo w swojej bmw ,częsty problem uszkodzony czujnik poziomu oleju znajduje się on w misce olejowej, cenna nowego w ASO 430pln ,konsultowałem to z kolegą z aso i poza tym chwilowym zapaleniem się na żółto nic dalej się nie będzie działo złego, kontroluj co pewien czas poziom oleju na bagnecie i ok.pozdrawiam

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl