Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak naprawdę to wszystkie te felgi z allegro do BMW i VAG-ów są dostępne w przyzwoitych zakładach wulkanizacyjnych w Polsce i DE. Jest to produkcja włoska jakości felg firmy RIAL. Przyznam się że miałem zamawiać takie 19-ki z m-Pakietu ale trafiły mi się używane orginały więc wziołem. Czas pokażę czy dobrze zrobiłem, ale pierwszy plus jest taki że do ori felg nie trzeba żadnych pierścieni centrujących i nowych śrub w przeciwieństwie do replik.
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja generalnie zdecydowalem się na 17 cali, wiec nie mam wyboru, w oryginale nie istnieja,

chyba zainwestuję w repliki, i zobaczymy...

Opublikowano
Z całym szacunkiem, ale e60 na ewidentnych podróbach ze znaczkiem BMW wzbudza we mnie politowanie. Ja na Twoim miejscu bym w to nie szedł, wolałbym porządne oryginały chocby używane albo używane felgi jakiejś renomowanej firmy (np. OZ, BBS) niż takie coś. Ale to moje zdanie i proszę bez urazu ;)
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Z całym szacunkiem, ale e60 na ewidentnych podróbach ze znaczkiem BMW wzbudza we mnie politowanie. Ja na Twoim miejscu bym w to nie szedł, wolałbym porządne oryginały chocby używane albo używane felgi jakiejś renomowanej firmy (np. OZ, BBS) niż takie coś. Ale to moje zdanie i proszę bez urazu

To chyba tych replik nie widziałeś. Jestem pewien że 90% e60 i pochodnych aut na 19kach jeździ z tymi podróbami, co jest zrozumiałe biorąc po uwagę cenę około 10000zł za kuplet oryginałów w Aso.

Opublikowano
To chyba tych replik nie widziałeś. Jestem pewien że 90% e60 i pochodnych aut na 19kach jeździ z tymi podróbami, co jest zrozumiałe biorąc po uwagę cenę około 10000zł za kuplet oryginałów w Aso.

Komplet oryginalow od M5 na ebayu kosztuje cos kolo 2200€.

pozdrowienia

Krzysztof

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, nadeszła pora na zmianę felg łącznie z oponami. Już prawie miałem kupić repliki ( namówiony przez wulkanizatora z okolic) jednak po przestudiowaniu forum wiem żeby trzymać się od nic z daleka. Szukam więc oryginałów w rozmiarze 19 cali. Co myślicie o tych felgach ? http://moto.allegro.pl/item954161395_19_felgi_bmw_5_6_7_oryginalne_100_nowe.html

Faktycznie to mogą być oryginały?

• 4 tygodnie później...
  • 6 lat później...
Opublikowano

Witam, jestem w rozterce, więc proszę o pomoc. Czy ktoś się orientuje czy felgi z oponami o rozmiarach jakie za chwilę podam będą nadawały się do e60? Ponieważ mam okazję bardzo tanio kupić oryginalne felgi m-power z oponami (które są zresztą do wycrzucenia) z e39 w rozmiarach 245/40r18 na przód i tylne w rozmiarze 265/35r18, nie wiem czy to w ogóle bedzie pasowało? Trochę poczytałem i już wiem że otwory centrujące są inne przez co będzie trzeba zastosować jakiś tam pierścień. Ale co z nadkolem? Nie będzie tarcia? Oraz ile wzrośnie spalanie jeśli się ktoś orientuje?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja też mam 19 i twierdze nie jest źle w porównaniu do e53 które tez jeżdzi na 19, zimowe mam 18 nie czuć dużej różnicy, wiec na lato minimum 19 zima jak najniżej. Pozd.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. A ja mam takie pytanie.

Znalazlem fajne felgi 18" 8.5jale et 48

I zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo.

Czy ewentualnie wystarczy dystans na tyl i jaki szeroki by musial byc zeby to fajnie wygladalo.?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :)

Mam nadziej że dobrze trafiłem.

Jestem ciekawy czy takie felgi będą pasowały do e60

8c30ff1s-960.jpg

Pozdrawiam i dzięki za info :)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć Wszystkim.

Jako że jestem nowy na tym forum i nie chce otwierać nowego tematu podepnę się pod temat bo mam 2 pytania.

Pierwsze mam takie felgi na oku i pytanie czy wejdą do BMW E61 Turing śruby 5x120 rozmiar 20" x 8.5 otwór 74.1

Drugie pytanie o ile wejdą te koła czy wejdą opony o rozmiarach 255/35/20"

Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź i wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Nie chce zakładać nowego tematu i najbardziej ten podchodzi pod moje pytanie.

Chce założyć do e60 19cali et25 8,5j.

Czy wmieszcze opone 245/35 bez dystansu na przodzie?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Bardzo proszę o pomoc w doborze felg 18" do mojej E60 530 xdrive.

W tym momencie posiadam felgi Styling 124

8x18 ET 43 przód

9x18 ET 55 tył

Opony 245/40 R18 na obu osiach.

To co mi się w tym zestawie obecnie nie podoba to zbyt mocno schowane do wewnątrz tylne koła ( ET 55 ). To jest główny powód dlaczego chce zmienić. Poza tym bardzo podoba mi się model 135.

Na stronie felgenkatalog.auto-treff.com znalazłem w modelu 135 dla xdrive jest rozmiar 8x18 ET 43 dla obu osi.

W związku z tym mam 2 pytania :

1. Czy z góry bez sprawdzania mogę założyć że opona 245/40 na tej feldze będzie identycznie wypełniać nadkole jak moja obecna 124 w tym momencie ? ( ten sam rozmiar )

2. W katalogu który linkuje wyżej podają że na felgę 124 na tylną oś ( 9x18 ET 55 ) którą teraz mam można założyć oponę 275/35. Czy to rozwiąże problem „ładnego” wypełnienia nadkola pomimo zostawienia ET 55 ?

Jeśli trochę chaotycznie i nie zrozumiale napisałem to przepraszam. Dzięki z góry za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brakuje Ci dystansu, szersza opona niewiele zmieni w tym przypadku. Szukaj felg z mniejszym et lub zastosuj dystanse.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
1. Czy z góry bez sprawdzania mogę założyć że opona 245/40...........

Felga s135 bedzie o 1mm wpuszczona bardziej niż s124. Opona na s135 ułoży się minimalnie inaczej ale nadal będzie to praktycznie to samo jak masz do tej pory na s124.

2. W katalogu który linkuje wyżej podają że na felgę 124 na tylną oś ( 9x18 ET 55 ) którą teraz mam można założyć oponę 275/35. Czy to rozwiąże problem „ładnego” wypełnienia nadkola pomimo zostawienia ET 55 ?

Nie... nie będzie dalej ładnie. Do tej felgi lepiej zastosować 10-13mm dystans na przód i 20-24mm na tył.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Nie... nie będzie dalej ładnie. Do tej felgi lepiej zastosować 10-13mm dystans na przód i 20-24mm na tył.

Dzięki za odpowiedź

Powiedz jeszcze czy podając rozmiary dystansów masz na myśli felgę s124 czy 135 ?

Jeśli 124 to czy mógłbyś podać jakie powinny być dystanse to felgi 135 aby to ładnie wyglądało ?

No i czy jeśli w tym momencie mam felgę 8x18 ET 43 przód i według mnie wygląda to ok z przodu to czy mogę dać tylko dystans na tylną oś ?

Możesz polecić jakieś dobre bezpieczne dystanse do tego auta ?

Opublikowano
podając rozmiary dystansów masz na myśli felgę s124 czy 135 ?

S124

czy mógłbyś podać jakie powinny być dystanse to felgi 135 aby to ładnie wyglądało ?

Tak w zasadzie.... wyglądać ładnie będzie dopiero po obniżeniu samochodu, no ale jeśli chcesz to przód 10-16mm >> najlepiej 12-13mm z centrowaniem (przelotowy). Tył powinien przyjąć teoretycznie 20mm i tu można dać dystans przykręcany do piasty.

Ja mam najtańsze dystanse i nic się z nimi nie dzieje jednak jeśli miałbym teraz kupować to: www.dystom.pl :cool2:

ps. pamiętaj że s135 pod xdrive nie wygląda tak dobrze jak do RWD ;) Miałem ten styling 2 razy.... i 2 razy sprzedałem po krótkim czasie :lol:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Kurde mnichu poradź jeszcze bo im więcej czytam, szukam to mam wrażenie że coraz mniej wiem i mam chęć nic nie zmieniać i zostawić tak jak jest :)

Czy znasz jakiś konkretny model felg które do naszych 530xd pasują i ładnie wyglądają bez stosowania dystansów ? Powiem szczerze że chyba jednak wolałbym ich nie używać gdyby dało się tego uniknąć.

Chodzi mi o felgi 18’’ i 19” z nastawieniem na 18” i rozmiar 245/40

Mogą być i 19” jeśli znasz jakiś konkretny setup.

Piszesz że S135 do x tak dobrze nie wyglądają jak na RWD ale chyba nie ma aż takiej tragedii ;) :

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-e60-530xd-m-pakiet-salon-pl-ID6BD0WZ.html?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-e60-530xd-polift-2007-rok-m-pakiet-zew-wew-sliczna-CID5-IDyz5TG.html#

https://www.olx.pl/oferta/bmw-530xd-3-0-218-km-automat-wynajem-dlugoterminowy-CID5-IDyDuNH.html#

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-530-xd-m-pakiet-ID6BIqCG.html?